رسانه‌های غربی از «پیشنهاد خوب» هسته‌ای به ایران می‌گویند:

ترجمه «پیشنهاد خوب» ۱+۵ به ایران چیست؟

کمتر از چند ساعت به برگزاری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ مانده، همه به گونه‌آی در تلاشند تا از محتوای احتمالی این مذاکرات آگاه شوند. در این میان، رسانه‌های غربی از مطرح بودن یک «پیشنهاد خوب» برای ایران در آلماتی سخن می‌گویند؛ اما ویژگی‌های این پیشنهاد خوب چه می‌تواند باشد؟
کد خبر: ۳۰۵۲۲۶
|
۰۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۰۱:۲۵ 26 February 2013
|
28285 بازدید
|
کمتر از چند ساعت به برگزاری مذاکرات هسته‌ای میان ایران و گروه ۱+۵ مانده، همه به گونه‌آی در تلاشند تا از محتوای احتمالی این مذاکرات آگاه شوند. در این میان، رسانه‌های غربی از مطرح بودن یک «پیشنهاد خوب» برای ایران در آلماتی سخن می‌گویند؛ اما ویژگی‌های این پیشنهاد خوب چه می‌تواند باشد؟

به گزارش «تابناک»، با نزدیک‌تر شدن به زمان برگزاری مذاکرات هسته‌ای ایران و ۱+۵ در آلماتی، حجم اخبار، تحلیل‌ها و گمانه‌زنی‌های مربوط به این موضوع در رسانه‌های جهان افزایش پیدا می‌کند، به گونه‌ای که در جدید‌ترین خبر، برخی رسانه‌ها از «پیشنهاد خوب» کشورهای غربی به ایران در مذاکرات فردا سخن به میان آورده‌اند.

بنا بر این گزارش، خبرگزاری فرانسه در این باره به نقل از سخنگوی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا می‌نویسد، قدرت‌های جهانی در مذاکرات فردا، پیشنهادی خوب و به روز شده را به ایران‌ خواهند داد؛ با این حال، این خبرگزاری بلافاصله بخت موفقیت در این مذاکرات را اندک ارزیابی می‌کند.

به نوشته این خبرگزاری، «مایکلمان»، سخنگوی «کا‌ترین اشتون» در این زمینه اظهار داشته: «ما پیشنهادی خوب و به روز شده را برای مذاکرات آماده کرده‌ایم که به باور ما، مبنایی متوازن و منصفانه برای گفت‌و‌گوهای سازنده فراهم می‌کند. این پیشنهاد، نگرانی‌های جامعه جهانی را درباره ماهیت برنامه هسته‌ای ایران مورد توجه قرار می‌دهد؛ اما در عین حال، پاسخگوی ایده‌های ایران نیز هست».

مان در ادامه افزود: «ما امیدواریم ایران فرصت را مغتنم شمرده و با انعطاف و تعهد به حصول پیشرفت به سوی برداشتن گام‌های اعتمادساز وارد مذاکرات شود».

با این حال، خبرگزاری فرانسه به نقل از «یک منبع نزدیک به مذاکرات» می‌نویسد، پیشنهاد غرب، همچنان بر توقف غنی‌سازی اورانیوم ۲۰ درصدی در ایران، تعطیلی تأسیسات غنی‌سازی فردو و خارج کردن اورانیوم‌های غنی شده ۲۰ درصدی از ایران تأکید دارد و این سه خواسته، همچنان مبنای درخواست‌های گروه ۱+۵ را تشکیل می‌دهد.

یک منبع غربی دیگر نیز مدعی شده در مذاکرات فردا، غرب در ازای گرفتن امتیازات مشخصی از ایران، پیشنهاد برداشته شدن بخشی از تحریم‌ها را ارائه خواهد کرد. اما وی درباره جزییات این موضوع مطلبی نیاورده است.

اما افزون بر خبرگزاری فرانسه، «رویترز» نیز ساعاتی پیش با انتشار خبری مدعی شد در صورت موافقت ایران با محدود کردن برنامه هسته‌ای، کشورهای عضو ۱+۵ پیشنهاد برداشته شدن برخی تحریم‌ها را به ایران می‌دهند؛ اما این خبرگزاری که مطلب خود را به نقل از «یک منبع نا‌شناس غربی» آورده، افزوده که در صورت همراهی نکردن ایران، تحریم‌ها و فشارهای اقتصادی بیشتری در راه خواهد بود.

در همین حال، «جان کری»، وزیر خارجه آمریکا نیز که در حال حاضر در لندن است، ضمن درخواست از ایران برای ورود به مذاکرات با روحیه‌ای سازنده و با اعتماد مناسب، تهدید کرده زمان برای یافتن راهکاری دیپلماتیک در موضوع هسته‌ای ایران در حال گذران است و پنجره دیپلماسی برای مدت نامحدودی در مقابل ایران باز نخواهد ماند.

اما آنچه از کنار هم گذاشتن این اخبار و موضع‌گیری‌ها می‌توان دریافت، چیزی به جز ادامه راهبرد تشویق و تهدید غرب نیست که سال‌های سال است در قبال ایران و به ویژه در موضوع پرونده هسته‌ای از سوی آنان دنبال می‌شود.

مقامات غربی در حالی از ارائه «پیشنهاد خوب» و لزوم ورود ایران به مذاکرات با اعتماد کامل و روحیه‌ای سازنده سخن می‌گویند که تاکنون نه محتوای پیشنهاد‌های آن‌ها دقیق مشخص شده و نه در عمل تغییری در رویه اعمال فشار آن‌ها بر ایران حاصل شده است.

آن گونه که از اخبار فوق برمی‌آید، غرب همچون دفعات گذشته در پی آن است تا با ارائه پیشنهادهایی محدود در برابر ایران، امتیازاتی گسترده بگیرد. شاهد این مدعا آن است که کشورهای غربی هر بار تنها از برداشته شدن «برخی از تحریم‌ها» سخن می‌گویند، در حالی که روزانه مشغول تصویب تحریم‌های جدید علیه ایران هستند و به این ترتیب، احتمالاً آنچه به عنوان سقف پیشنهادهای خود در مذاکرات فردا به ایران ارائه خواهند داد، از کف پیشنهادهای دور قبلی مذاکرات نیز کمتر خواهد بود.

اما استفاده‌ای که غرب می‌تواند از این فضا ببرد، این است که از طریق بازی با افکار عمومی، چنین وانمود کند که با حسن نیت کامل وارد مذاکرات شده و اگر این مذاکرات به نتیجه خوبی نرسیده و شکست بخورد، این ایران است که به سبب «انعطاف نشان ندادن»، «مغتنم نشمردن فرصت» و «رد پیشنهاد خوب» غرب، زمینه شکست مذاکرات را فراهم کرده است. جالب آن که تهدیدات مقامات غربی نیز‌ همزمان، زمینه را برای افزایش فشار‌ها پس از مذاکرات فراهم می‌کند و ستون دوم راهبرد غرب علیه ایران را به پیش می‌برد.
در چنین فضایی، انتظار حسن نیت داشتن از غرب در مذاکرات فردا، شاید تا اندازه بسیاری غیرواقع بینانه به نظر برسد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷۸
انتشار یافته: ۲۶
احسان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
دقیقا همین هست که شما میگوئید وقتی کشورهای عربی بگن آمریکائی ها پیشنهاد خوبی دارند یعنی اینکه دوباره دارن تبلیغات میکنند.
اکبر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
ما که مطمئن هستیم این مذاکرات ادامه سیاسی بازی های غربه.خوبه که دشمن احمقه که بعد از این همه سال نمی فهمه سیاست تهدید برعکس جواب داده.دیگه من نمی دونم کجا رو می خواد تحریم کنه.
البته فقط خبر ساخت بیش از سیزده پالایشگاه برا غرب کافیه که بفهمه تحریم ها به توفیق اجباری تبدیل شده که ایران از شر خام فروشی و اقتصاد نفتکی راحت بشه.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۱:۴۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
اره تابناک جان دقیقا همین هست که گفتی.
به احتمال 99درصد باز هم مذاکرات بی نتیجه خواهد بود و عامل بی نتیجه بودن هم ایران خواهد بود!!

آری خودمان را با بد کسانی درگیر کردیم!
ناشناس
|
China
|
۰۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
‏"‏غرب همچون دفعات قبل در پی آن است تا با ارائه پیشنهاداتی محدود در برابر ایران، امتیازاتی گسترده کسب کند."
هيچ آدم عاقل وباهوشي اين روقبول نميكنه,اگرقصد غرب اين باشه ايران نبايدقبول كنه,بي منطقي كه نميشه,غرب اگر واقعأ ميخوادمشكل حل بشه بايدپيشنهادهايي بده كه بادرخواستهاشون هم خواني داشته باشه
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۲:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
پس از سالها مذاکره اکنون مسئولان ما به خوبی از روش مذاکراتی غربیها مطلعند. از یک سو ارائه پیشنهادات کمرنگ و بی ارزش و از سوی دیگر تحریمهای هدفمند برای سرنگونی اقتصاد و نظام. پس یا نباید به مذاکره بپردازند و با تحریم مذاکره حفظ آبرو و کیان کشور را نمایند یا اگر به مذاکره رفته، بدانند که در صورت عدم حصول نتیجه، کار را برای مردم و خود سخت تر می کنند.
در حقیقت این گرهی است که روز به روز باز کردن آن مشکل تر می شود و اگر روزی هم مسئولان کوتاه بیایند همه خواهند گفت چرا زودتر این اتفاق نیفتاد؟ و چرا این همه هزینه برای حصول به نتیجه ای معلوم صرف شد؟
بنابراین اگر هدفمان مذاکره برای مذاکره نباشد و با علم به اینکه غرب اساسا پیشنهادات جدیدی ندارد و همه موارد حول تعلیق غنی سازی 20٪، تعطیلی مرکز فردو و خروج اورانیوم غنی شده از کشور می چرخد، اساسا آیا مذاکره لازم است؟ حال آن که ما اساسا قصد کوتاه آمدن نداریم. این دوری باطل است که در نهایت لحظه به لحظه سبب تنگ تر شدن گره تحریم ها می شود، اما آیا بهتر نیست قبل از آن که این گره سبب شود تا در نهایت در برابر امتیازی ناچیز کوتاه بیاییم قدم آخر را اکنون برداریم. یا تحریم مذاکرات و یا تسلیم در برابر خواست غربیها. به نظر این تنها راه است.
ناشناس
|
Malaysia
|
۰۳:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
آنها می خواهند به این طریق به دنیا بگن ما پیشنهاد خوبی داشتیم اما ایران لجبازی می کند و قبول نمی کند تا بتونند فضا را برای اقدامات بعدی آماده کنند چون در واقع این غرب است که اصلا دنبال توافق نیست آنها اهداف دیگری را دنبال می کنند که اصلا به زبان هم نمی آورند. اما ، ما باید بر روی موج ایجاد شده خودشان سوار بشیم، یعنی همزمان بگیم که ما آماده ایم سازش کنیم اصلا آمده ایم سازش کنیم، تا بتونیم بر جریان رسانه ای آنها سوار شیم و بعد از مذاکره بگوییم پیشنهاد های آنها مایوس کننده بود و شکایت از عدم وجود اراده سازش در جبهه غرب بکنیم. نباید با اخم سیاسی وارد مذاکرات بشیم بلکه بعنوان طرف شاداب و جستجو کننده راه حل که حاضر به سازش است . در عمل نباید از اصول خودمان کوتاه بیاییم. انشا ا..
رضا
|
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
|
۰۳:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
عجب دنیای هست. یه ملتی میگه من بر اساس حقی که دارم می خواهم از تکنولوژی هسته ای که خودم توسعه دادم استفاده کنم این وسط هم چند تا قلدر میگند نه هرچی ما میگیم شما هم همان کار را باید انجام بدید.اشتباه هست جلوی اینا کوتاه امدن درست که به مردم داره فشار میاد که البته این فشار ها 60 یا 70 درصدش بخاطر سیاست های غلط در سالهای گذشته هست ولی ما در مقابل دانشمند های کشور و از همه مهم تر نسل های آینده باید باسخگو باشیم.
امیر رضا
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
به خدا این حقارته که تن به این حرفا بدیم باید ایستادگی کرد که بعدها آیندگان از پدران ترسویشان سخن نگویند و خاطره تسلیم شدن ما را در ذهن نداشته باشند
پسر پارسی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۶:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
اینا که همون 3 تا درخواست قبلی رو دارن
سختشون نشه یه موقع اینهمه سخاوتمندی دارن!!!!!
علي
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۷:۰۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۸
سلام
غربي ها مردم ايران را تحريم كردند و حالا ميگويند اگر مي خواهيد تحريم ها را بر داريم بايد از فعاليت صلح آميز هسته اي مردم ايران دست بر داريد!خيلي جالبه نه؟مثل دعواي آقاي دكتر با يك نفر عادي مي ماند كه جناب آقاي دكتر شكم بنده خدا را پاره مي كند بعد مي گويد اگر مي خواهيد شما را عمل كنم بايد به من التماس كني.
شما فكر ميكنيد بسته پيشنهادي غربي ها چه مي تواند باشد ؟ از پيش معلوم است، مثل اين مي ماند كه شما در روز روشن به يك نفر پيشنهاد بدي كه من چشمان تورا مي گيرم ودر مقابل يك عدد چراغ قوه به شما مي دهم
جالب نيست؟
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟