بر ما چه شده که چهارشنبه سوری ایرانی هم برایمان معضل است!

برما چه شده است که از هیچ ، معضل می سازیم و جامعه خود را دچار هزینه گزاف می کنیم .آیا بهتر نیست !مسئولان درایت به خرج دهند، این مراسم سنتی را بپذیرد و آن را به صحنه نشان دادن شجاعت عده ای از جوانان این مرز وبوم تبدیل نکند و از قبل این مبارزه طلبی هزینه های را به جامعه تحمیل نکند؟
کد خبر: ۳۰۹۶۰۱
|
۲۹ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۳:۵۱ 19 March 2013
|
14692 بازدید
چهارشنبه سوری یکی از سنت های استقبال از عید نوروز است که در اقوام مختلف ایرانی آداب خاصی دارد .ولی متاسفانه در دو دهه گذشته به صحنه جدال مخالفان و موافقان تبد یل شده است .این صحنه برای جامعه ایران هزینه بسیار زیادی چه جانی ومالی را به بار آورده است .

مخالفان به علت عدم آگاهی از کارکرد ،سنت به شیوه غیر اصولی با وارد کردن اتهام های بی اساس تلاش دارند چهارشنبه سوری را از صحنه روزگار حذف کنند .در صورتی که باید بدانند یک سنت که سابقه چند صد ساله دارد و باهیچ یک از ارزشهای بنیادی مردم در تضاد نیست. به راحتی از جامعه رخت برنخواهد بست .چون چهار شنبه سوری مانند اعیاد مختلف مثل عید قربان با دیگر اداب ومراسمهای سنتی مردم پیوند دارد ،مثل هدیه بردن برای تازه عروسان که در اقوام مختلف ایرانی اجرا می شود .

و یا حتی دادن هدیه عید نوروز وباور به خوش یمن بودن روز چهارشنبه آخر سال در این روزبرگزار می شود . و هزاران باور دیگر که امروز به علت های مختلف کم رنگ شده است و ممکن است در آینده ،به علتی احیا و یا بطور مطلق فراموش شوند .

علی اکبر عین الهی در مطلبی برای تابناک در این باره نوشت : گر ما بعضی از تبعات، آثار مراسم چهارشنیه سوری را نمی پسندیم باید در جهت اصلاح آن به صورت ایجابی تلاش کنیم ؛ با اتهام زدن به آتش بازی در چهارشنبه سوری که امری ناپسند است موافقان این سنت را برافروخته می کنیم و حتی باعث می شویم آن جنبه منفی چهارسوری که ما با آن مخالف هستیم پر رنگ بشود .

این روش برخورد و تهاجم به برگزارکنندگان این مراسم برای جامعه هزینه  زیادی دربر دارد.

این اتهام زنی در حالی اوج می گیرد .که دربعضی مواقع از مرز تعصب هم می گذرد . درحالی که همین الان هم در حوزه های علمیه  روز چهارشنبه محترم است و بسیاری از اساتید درس خود را در این روز آغاز می کنند و معتقد هستند که چهارشنبه روز خلقت نور است وتاکنون هیچ یک از بزرگان حوزه هم نسبت به آن اعتراضی نکرده اند .

بر همین اساس در شب سه شنبه برای  گرامی داشت خلقت نور که اسلام هم آن را تایید کرده است .جشنی گرفته شود چه مانعی دارد .روش اسلام هم در برخورد با سنت های جامعه ای که بر آن وارد شده است قابل توجه است .اسلام سه روش در برخورد با سنت ها داشته است که مسلمانان نیز باید همچنان داشته باشند .

1-   قبول آن سنت بدون هیچ تغییری مثل ما ههای حرام

2-   قبول با اصلاح ،بعضی از جنبه های منفی آن سنت را اصلاح می کرد .و می پذیرد مثل قصاص  درقبایل عرب بر اساس منزلت انجام می شد.اعراب با توجه به منزلت شخص مقتول  قصاص از قاتل ویااز بستگان نزدیک او تعیین می کردند ولی اسلام قصاص را محدود به شخص کرد و ملاکش عدالت بود .

3-   رد و طرد مطلق آن سنت مثل زنده به گور کردن دختران معصوم در قبل از اسلام ،اسلام فقط و فقط سنت های را طرد کرده است که مخالف انسانیت بوده  و یا مخالف اصل توحید باشد درغیر این صورت آن رامی پذیرد .

مراسم چهارشنبه سوری یک سنت است که از یک دینی توحیدی در جامعه ایران به جا مانده است . که نه با شان انسانیت انسان در تضاد است و نه با اصل توحید اصطکاک دارد .

پس نمی توان ادعای مدعیان بی دانش، نسبت به گذشته ایرانیان را در باره آتش پرستی را پذیرفت

سوال اساسی از مخالفان این است ؟ شما چطور به عده ای اهل توحید چنین اتهامی می زنید در حالی که دین شما بر توحیدی بودن آن دین شهادت داده است .

چه در کتاب ،چه در حدیث که برآن شواهد بسیاری است .

از این گذشته در حال حاضر عده ای از اهل دین مبین اسلام این سنت را بجا می آورند که شما به مسلمان بودن آنها یقین دارید .حال مطرح کردن آن اتهام که اجرای این مراسم نشانه آتش پرستی است .چگونه قابل توجیه است؟ و در پیشگاه الهی چه حکمی خواهد داشت؟

الان هم در ایران از طرف حکومت اسلامی ایام خاصی با آتش بازی در فضای شهرهای بزرگ جشن گرفته می شود . آیا این نشان آتش پرستی است ؟

خیر چنین اتهامی نه شایسته است نباید اصلا مطرح شود .امروزه ملت ها مختلف با ادیان توحیدی در روزهای خاص با روش کردن آتش در اشکال مختلف جشن می گیرند و شادی خود را از بودن در آن روز نشان می دهند . وهیچ کس هم در بین آنها به اله بودن آتش نه فکر می کند نه مطرح می شود.

برما چه شده است که از هیچ ، معضل می سازیم و جامعه خود را دچار هزینه گزاف می کنیم .آیا بهتر نیست !حاکمیت درایت به خرج دهد، این مراسم سنتی را بپذیرد و آن را به صحنه نشان دادن شجاعت عده ای از جوانان این مرز وبوم تبدیل نکند و از قبل این مبارزه طلبی هزینه های را به جامعه تحمیل نکند .

در دو ده گذشته هزاران جوان برای اینکه به تهدید کنندگان این مراسم نشان دهند آدمهای ترسو نیستند چه کارهای خطر ناکی انجام نداده اند و چه هزینه های را به خود و جامعه  تحمیل نکرده اند .

اگر این جدال ادامه داشته باشد همچنان این قصه پر غصه ادامه خواهد داشت اما مسئولیت حاکمیت که حافظ جان ومال مردم است بیشتر است .

تا زمانی که حاکمان که بر آمده از جامعه ایران هستند به سنت های خود احترام نگذارند و همراه مردم مسلمان و مومن مراسم های مورد قبول جامعه را بصورتی که در آن شرع و قانون رعایت شود اجرا نکنند باید منتظر فاجعه در آن جامعه بود .
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟