بررسی احتمال انجام حمله نظامی علیه تأسیسات هسته ای ایران و پیامدهای این اقدام، ادامه تحلیل ها درباره علت عذرخواهی نتانیاهو از اردوغان و نیز موضع ایران در این زمینه و بررسی زمینه های همگرایی و واگرایی میان ایران، عراق و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس، از جمله مهمترین مطالب امروز مطبوعات جهان درباره ایران است.
به گزارش «تابناک»، موضع گیری های اخیر باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا، به ویژه اظهاراتش در جریان سفر به خاورمیانه، همچنان محل بحث و تحلیل مطبوعات و رسانه های گوناگون است.
در این رابطه، سایت شبکه خبری «سی ان ان» با انتشار مطلبی به تحلیل این موضوع پرداخته که آیا آمریکا واقعاً برنامه ای برای حمله به ایران دارد؟ این سایت با اشاره به سفر اخیر اوباما به سرزمین های اشغالی می نویسد به اعتقاد برخی تحلیلگران، رژیم اسرائیل تنها به چراغ سبزی از سوی آمریکا نیاز دارد تا حمله ای را علیه تأسیسات هسته ای ایران انجام دهد. سی ان ان در ادامه این مطلب به بررسی پیامدهای احتمالی چنین حمله ای و واکنش های احتمالی ایران پرداخته است. به اعتقاد این سایت، هرچند اوباما بارها اعلام کرده هنوز زمان برای پیشبرد روند دیپلماتیک با ایران وجود دارد، اما به نظر می رسد اکنون نتانیاهو بیش از هر زمان دیگری برای انجام اقدام نظامی علیه ایران بی قراری می کند.
علاوه بر این، در پی عذرخواهی دو روز پیش بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل از رجب طیب اردوغان، نخست وزیر ترکیه بابت حمله سه سال پیش به کاروان کمک به غزه، بازار تحلیل ها در این زمینه نیز داغ شده است. روزنامه «نشنال» امارات در مطلبی در این زمینه با اشاره به تلاش های آمریکا و اعلام فشار این کشور برای از سر گیری روابط میان آنکارا و تل آویو، نگرانی های موجود بر سر بحران در سوریه و برنامه هسته ای ایران را مهمترین انگیزه های واشنگتن از این اقدام می داند. در این مطلب به سخنان اردوغان اشاره شده که گفته اوباما هنگام حضور در سرزمین های اشغالی با وی تماس گرفته و سپس گوشی را به نتانیاهو داده تا ضمن صحبت با اردوغان، از وی عذرخواهی کند!
در همین زمینه، خبرگزاری «ترند» واکنش ایران به عذرخواهی نتانیاهو از اردوغان را مورد توجه قرار داده و نوشته به اعتقاد ایران، این اقدام صرفاً یک «بازی» بوده است. این خبرگزاری با اشاره به سخنان روز گذشته سردار مسعود جزایری، معاون ستاد کل نیروهای مسلح ایران می نویسد از دیدگاه وی، عذرخواهی نتانیاهو بازی جدیدی است که از سوی آمریکا، رژیم صهیونیستی و ترکیه طراحی شده تا مقاومت در منطقه و به ویژه بیداری اسلامی را تحت تأثیر قرار دهد. ترند همچنین به بخش های دیگری از سخنان سردار جزایری اشاره کرده درباره تلاش غرب برای جایگزین کردن اسلام ناب با اسلام آمریکایی و یافتن جایگزینی برای جمهوری اسلامی ایران در جهان اسلام صحبت کرده است.
در نهایت، روزنامه «گالف نیوز» در یک مطلب مفصل تحلیلی، به بررسی امکان شراکت و همکاری راهبردی ایران، عراق و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس پرداخته است. در این مطلب ابتدا به زمینه های واگرایی میان ایران و کشورهای منطقه و سوءظن های موجود میان طرفین اشاره شده و سپس ظرفیت های همگرایی میان آن ها مورد اشاره قرار گرفته است. به اعتقاد این روزنامه، مواردی از قبیل نفع مشترک در جلوگیری از جنگی دیگر در منطقه، مبارزه با مواد مخدر و جرایم سازمان یافته، مبارزه با تروریسم و افراط گرایی، جلوگیری از وقوع جنگ تمدن ها میان جهان اسلام و جهان غرب و تأمین مسیری مطمئن برای انتقال نفت به جهان خارج، از جمله عواملی است که می تواند زمینه همگرایی ایران، عراق و کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را فراهم نماید.