مرگ سالانه 5،7 میلیون نفر به دلیل فشار خون بالا

کد خبر: ۳۱۱۵۲۰
|
۱۴ فروردين ۱۳۹۲ - ۱۹:۴۳ 03 April 2013
|
3865 بازدید
کارشناس مسئول واحد بیماریهای غیرواگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: سالانه فشار خون بالا سبب 5،7 میلیون مرگ یعنی 12درصد کل مرگ‌ها در جهان می‌شود.

به گزارش تسنیم ، رحیمی با بیان این مطلب اظهارداشت: فشارخون بالا در بروز بیماریهای قلبی عروقی (نخستین عامل مرگ و میر در جهان و ایران) ، سکته‌های قلبی، مغزی، نابینایی و نارسایی کلیوی موثر است.

وی با اشاره به اهمیت بیماریهای غیر واگیر افزود: الگوی بیماری ها در جهان نشان می دهد به موازات بهبود وضعیت اقتصادی و پیشرفت و افزایش پوشش ایمن سازی در چند دهه اخیر در کشورهای توسعه یافته و صنعتی و در حال توسعه، تحت کنترل درآمدن بسیاری از  بیماری های عفونی و کمبود های مواد مغذی، ریشه کنی برخی از بیماریهای واگیر، تغییرات سریع در شیوه‌ زندگی به ویژه در جنبه های تغذیه ای و فعالیت جسمی و مصرف دخانیات، مسن تر شدن جمعیت و شهرنشینی و صنعتی شدن منجر به برتری فراوانی بیماریهای مزمن غیر واگیر شده و عوارض ناشی از آن جوامع را در معرض تهدید قرار داده است.

رحیمی با اشاره به اهمیت پیشگیری و کنترل فشار خون از اجرای طرح غربالگری فشارخون بالا برای افراد بالای 30 سال مناطق روستایی در خرداد 92 خبر داد و افزود: بیماریهای غیر واگیر در عوامل خطر متعددی مشترکند که تاثیرات متقابل، فزاینده و سینرژیک دارند. بدین ترتیب  با پیشگیری از یک عامل خطر، به پیشگیری از چندین بیماری غیر واگیر بطور همزمان کمک می‌شود.

وی در خصوص میزان مرگ و میر بیماری‌های غیر واگیر گفت: از 57 میلیون مرگ در سال 2008 بالغ بر 36 میلیون مورد ( 63 درصد) ناشی از بیماریهای غیر واگیر بوده است که 80 درصد آنها در کشورهای با درآمد پایین و متوسط اتفاق افتاده است و پیش بینی می شود که مرگ ناشی از بیماریهای غیر واگیر بین سالهای 2010 تا 2020 بالغ بر 15 درصد افزایش یابد.

رحیمی با توجه به شعار هفته سلامت امسال در مورد بیماری فشارخون تاکید کرد: فشار خون بالا یکی از مهمترین عوامل خطرساز بیماریهای قلبی عروقی است. این عامل در بروز سکته های قلبی، مغزی، نارسایی احتقانی قلب و بیماریهای عروق محیطی و به طور کلی بیماریهای قلبی عروقی (که نخستین عامل مرگ و میر در جهان و کشور ما است) و همچنین نابینایی و نارسایی کلیوی، موثر هستند و در مجموع در زمینه فشارخون بالا تخمین زده شده است سبب 5،7  میلیون مرگ سالانه در جهان است.

وی درخصوص شیوع فشارخون بالا در جهان اظهار داشت: طبق تخمینهای سازمان بهداشت جهانی،حدود  40 درصد بالغین 25 ساله و بالاتر مبتلا به فشارخون بالا می باشند (حدود یک نفر از هر سه نفر بزرگسال) و پیش بینی می شود تا سال 2025 شیوع آن به 60درصد (56/1 میلیارد نفر) برسد. تعداد بیماران با فشارخون کنترل نشده از 600 میلیون نفر در سال 1980 به یک بیلیون نفر در سال 2008 رسید. در بررسیهای مختلف در کشورهای مدیترانه شرقی و خاور میانه، شیوع فشارخون بالا از 10درصد تا بیش از 17درصد گزارش شده است.

وی شیوع فشارخون بالا در ایران را براساس بررسی عوامل خطر بیماریهای غیر واگیر در سال 88، در افراد 15 تا 64 ساله، 16درصد بیان کرد و افزود: طبق تخمین‌های سازمان جهانی بهداشت، شیوع فشارخون بالا در سال 2008 در مردان 8/35درصد و در زنان 7/31 درصد بوده است.

رحیمی تاکید کرد: از بین 16 عامل خطر بررسی شده در سال 2003 در ایران ،بار بیماری فشارخون بالا در ایران بعد از چاقی و اضافه وزن، در رتبه دوم قرار دارد و از عوامل خطرساز فشار خون بالا  میتوان به مصرف دخانیات، چاقی و اضافه وزن، مقدار نمک مصرفی، دیابت، عوامل تغذیه ای (تغذیه نا مناسب)،کم تحرکی و فعالیت فیزیکی نا مناسب، استرس روحی – روانی ، عوامل دیگر مانند قرصهای ضد بارداری و مقاومت به انسولین و مصرف الکل اشاره کرد.

وی درخصوص اقداماتی که در برگزاری هر چه بهتر این هفته توسط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزکی شهید بهشتی می پذیرد اشاره کرد و گفت: تشکیل کمیته های علمی و اجرایی و هماهنگی با مراکز و شبکه های بهداشت، برگزاری نشست و هماهنگی با شهرداری، تهیه رسانه‌های آموزشی، برگزاری بسیج اطلاع رسانی درسطح مراکز و شبکه‌ها ، ارسال پیامک، برگزاری مسابقات دانش آموزی، برپایی غرفه ها و ایستگاه‌های سلامت، برگزاری کلاس‌های آموزشی در کارخانجات، زنگ سلامت، غربالگری فشار خون در مراکز بهداشتی درمانی و خانه‌های سلامت و ادارات در این هفته انجام می‌شود.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات