آشکار شدن «اهداف نفتی» غرب در سوریه

از زمان آغاز بحران سیاسی و درگیری‌ها در سوریه، یکی از ویژگی‌های اصلی درگیری‌ها در این کشور آن بوده که با گذر هر چه بیشتر زمان، اهداف و منافع گوناگون بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی درگیر در این بحران، بیشتر آشکار می‌شود. در این زمینه، کشورهای غربی مشغول تدارک برنامه‌هایی هستند که به خوبی نشانگر اهداف اصلی آن‌ها در تحت سلطه درآوردن منابع نفتی سوریه است.
کد خبر: ۳۱۵۰۲۶
|
۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۹:۳۲ 22 April 2013
|
10133 بازدید
|
۷
از زمان آغاز بحران سیاسی و درگیری‌ها در سوریه، یکی از ویژگی‌های اصلی درگیری‌ها در این کشور آن بوده که با گذر هر چه بیشتر زمان، اهداف و منافع گوناگون بازیگران منطقه‌ای و بین‌المللی درگیر در این بحران، بیشتر آشکار می‌شود. در این زمینه، کشورهای غربی مشغول تدارک برنامه‌هایی هستند که به خوبی نشانگر اهداف اصلی آن‌ها در تحت سلطه درآوردن منابع نفتی سوریه است.

به گزارش «تابناک»، در شرایطی که دور جدید نشست ‌گروه «دوستان سوریه» به تازگی در استانبول برگزار ‌و همچنین اعلام شد، ایالات متحده و دیگر کشورهای غربی برای حمایت بیشتر از گروه‌های مخالف سوریه آماده شده‌اند، توجهی بیشتر به جزییات برنامه‌های جدید اتحادیه اروپا در این زمینه، آشکارکننده نکات جالب توجهی است.

بر پایه گزارش منتشره در شبکه خبری «دویچه وله»، وزیران امور خارجه ۲۷ کشور عضو اتحادیه اروپا، امروز با برگزاری نشستی در لوکزامبورگ، تلاش خواهند کرد تحریم‌ها علیه مخالفان دولت اسد را کاهش دهند؛ کاری که به ظاهر با اهداف «بشردوستانه» و «دمکراتیک خواهانه» انجام می‌گیرد؛ اما جزییات این طرح جدید، خلاف این موضوع را ثابت می‌کند.

دویچه وله در گزارش خود اشاره می‌کند که بخش اصلی کاهش تحریم‌های مدنظر اتحادیه اروپا، متوجه حوزه نفت است؛ بنابراین، از این پس تحریم نفت از سوی اتحادیه اروپا در قبال گروه ‌نامیده شده «ائتلاف ملی سوریه» اجرا نخواهد شد.

به عبارت دیگر، از این پس شرکت‌های اروپایی اجازه دارند در مناطقی از سرزمین سوریه که به طور مشخص در اختیار گروه‌های مخالف قرار گرفته، اقدام به سرمایه‌گذاری، فرستادن قطعات و ماشین آلات و نیز استخراج نفت کنند.

این در حالی است که کشورهای غربی پیش از این ادعا می‌کردند هدفشان از کاهش تحریم‌ها علیه مخالفان، تسهیل انتقال کمک‌های بشردوستانه به این کشور است و بر همین اساس بود که بیشتر کشورهای غربی از جمله آمریکا با فرستادن مستقیم کمک‌های تسلیحاتی به مخالفان خودداری می‌کردند (هرچند این کار ‌غیرمستقیم و از سوی قطر و عربستان انجام می‌پذیرفت).

اما آن گونه که به نظر می‌رسد، کشورهای غربی بسیار پیشتر از زمانی که گمان می‌رفت، پیاده سازی اهداف واقعی خود در سوریه را آغاز کرده و به طور خاص، منابع نفتی سوریه را هدف قرار داده است.

این در حالی است که پیش از این و تقریباً همزمان با آغاز اوج‌گیری درگیری‌ها در سوریه، گمانه‌هایی مبنی بر برنامه غرب برای منابع نفتی موجود در مناطق غربی و مدیترانه‌ای سوریه مطرح می‌شد؛گمانه‌هایی که طبیعتاً در آن زمان و با توجه به ‌تسلط نیافتن مخالفان بر بخش‌های مورد نظر در سوریه، به حقیقت نزدیک نشد.

به هر حال، الگوی حمایت از ‌گروه‌های مخالف در کشورهای دارای منابع طبیعی، موضوعی است که پیش از این بار‌ها در اقدامات نظامی و غیرنظامی غرب و به ویژه آمریکا علیه کشورهای گوناگون به اثبات رسیده است. مهم‌ترین نمونه این امر، تهاجم نظامی آمریکا به عراق بود و جدید‌ترین مورد نیز به تسلط غرب بر منابع نفتی لیبی پس از سقوط قذافی مربوط می‌شود.

نکته دیگری نیز که درباره سوریه باید به آن توجه داشت، این است که در صورت تحقق نهایی این برنامه اتحادیه اروپا و ورود رسمی شرکت‌های نفتی غربی به سوریه در قالب سرمایه گذاری و دیگر طرح‌ها، پتانسیل انجام اقدام نظامی غرب علیه دولت سوریه در صورت نزدیک شدن تسلط دوباره دولت بر این مناطق افزایش می‌یابد.

به عبارت دیگر، باید انتظار داشت در صورت پیشرفت چشمگیر ارتش سوریه در مناطق تحت اشغال مخالفین، کشورهای غربی برای حفاظت از سرمایه‌های خود وارد عمل شده و حتی ‌علیه دولت اسد اقدام نظامی کنند؛ کاری که پیچیدگی‌های بحران جاری در سوریه را بیش از پیش افزایش خواهد داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
فرنام صنعت پاکسا
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۳
انتشار یافته: ۷
امین سیف
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۰۹ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
فقط باید بگم متاسفم برای روسیه که نمی تونه کاری بکنه،،و البته برای ر سازمان ملل که فقط ساخته شده واسه مشروعیت بخشیدن به جنگ طلبی های غرب و خصوصا امریکا،دوستان ،قانون قانون جنگل هست و هر کشوری که نتونه مقابل عربده کشی غرب صداشو بلند کنه خورده میشه و توی رسانه هاشون هم اعلام می کنن که این در جهت دموکراسی هست...با افتخار می گم مرگ بر امریکا و امپریالیسم خونخوار
مهري
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
خدايا اين آتش را به غرب برگردان خدايا
م ر ر
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۳۸ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
دعوا بر سر منافع است و بس، بیچاره آنان که فکر میکنند که آمریکا، اتحادیه اروپا و ... به فکر مردم هستند و مدافع دموکراسی. لعنت به جیره خواران منطقه ای.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
هزینه ی جنگ را هم از جیب ملت سوریه می پردازند .
رامین
|
Germany
|
۲۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
منافع غرب در دو کلمه خلاصه میشود.انرژی و اسراییل.
هرجا که غربیها دنبال حقوق بشر رفتند بدانید که یکی از گزینه های فوق را در نظر دارند.
آرش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۳:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
مطمئنا نه روسیه و نه غرب و آمریکا دلشون برای مردم سوریه نسوخته بلکه تنها دنبال منافع خود هستند اما خیلی بعیده که حکومت اسد همچنان پابر جا بمونه به نظر من ایران باید زمینه انتقال مسالمت آمیز قدرت و ترک قدرت توسط اسد رو فراهم کنه و سپس باید یک انتخابات آزاد با مشارکت نهادها و احزاب مختلف از مخالفان و موافقان دولت برگزار بشه تا مردم سوریه خود برای آینده تصمیمی بگیرن تا در این صورت ایران سهمی از قدرت در آینده سوریه رو داشته باشه و بتونه از منافع خودش در منطقه رو حفظ کنه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۳
تمام لشکرکشی های آمریکا به این منطقه برای نفت است. دلار در حال از دست دادن جایگاه خود است و آمریکا برای تضمین ابرقدرتی خود در جهان ، باید کنترل شیرهای نفت خاورمیانه را در اختیار بگیرد
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟