این خلیج تا همیشه "فارس" خواهد ماند
تاریخ انتشار: ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۳ 30 April 2013
کد خبر: ۳۱۶۴۳۷
| ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۲ - ۱۲:۰۳ 30 April 2013
| روز دهم اردیبشهت در ایران، با اخراج پرتقالیها از تنگه هرمز، روز ملی خلیج فارس نامگذاری شده است.
به گزارش ایسنا، شاه عباس صفوی با کمک انگلیسیها در این روز در سال 1621 میلادی توانست هرمز را از چنگ پرتقالیها درآورد.
گفتنی است پس از تحریف نام خلیج فارس در اطلس نشنال ژئوگرافیک جهانی، خشم و اعتراض عمومی در میان فعالان اجتماعی و فرهنگی داخل و خارج کشور نسبت به این تحریف غیر علمی صورت گرفت.
پس از ارسال هزاران ایمیل و نامه اعتراض و همچنین فرستادن یک طومار اینترنتی با بیش از 120 هزار امضاء به موسسه مذکور، مدیر موسسه مشهور امریکایی با عذرخواهی از این تحریف در نام خلیج فارس، قول داد اشتباه خود را جبران کند.
همبستگی ملت ایران در محکومیت این تحریف موجب شگفتی بسیاری از کشورها شد به گونهای که عبدالباری عطوان مفسر مشهور عرب در قدس العربی این گونه بیان کرد که:"عربها برای مشروع ترین حقانیتهای خود قادر نیستند چنین موج همبستگی ایجاد کنند که ایرانیها برای یک نام انجام دادند".
در تلویزیون الجزیره و العربیه و سایر رسانههای عربی و بعضا غربی نیز مصاحبهها و تفسیرهایی در خصوص خشم عمومی جامعه ایران و عذر خواهی نشنال جغرافی درباره این تحریف ارایه کردند.
باتوجه به حقانیت و کاربرد مستمر تاریخی این نام در همه زبانها و زمانها و در جهت مقابله با تحریف گران و یادآوری اهمیت پاسداری از این نام کهن، طرفداران این میراث گران بها اقدامات خود را از سال ۱۳۸۰ در دفاع از آن یکپارچهتر و منسجمتر کردند و راهکارهای حفاظت از نام خلیج فارس را در جلسات و سمینارهای متعدد به اطلاع مقامات رساندند.
در خصوص مقابله با تحریفهای موجود راهکارهای فراوانی در دفاع از نام خلیج فارس ارائه شد و با بررسی اسناد موجود در زمینه نام خلیج فارس در نقشههای قدیمی و نامه نگاریهای متعدد و تلاشهای فرهنگی و علمی فراوان صورت پذیرفت تا اینکه روز 10 اردیبهشت روز شکست نهایی و خروج پرتقالیها از سوی شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال 84 با نام روز ملی خلیج فارس به تصویب رسید و در تقویم ایرانی این روز جان تازهای گرفت.
از سال 1389 دولت دهم توجه قابل ملاحظهای به این موضوعات نشان داد و در سالهای اخیر، دولت و دیگر نهادهای حکومتی جمهوری اسلامی ایران تلاش کردهاند خود را نسبت به این موضوع حساس و متعهد نشان دهند.
روز ملی خلیج فارس با حضور مقامات در شهرهای حاشیه خلیج فارس با جشنوارههای مختلف گرامی داشته شد و احمدی نژاد رییس جمهور ایران با سخنانی همچون "حقانیت نام خلیج فارس چون خورشید تابان است و تاریخ گواه است که جاعلان نام خلیج فارس هیچ تمدنی ندارند"، تندترین حمایتها را از نام خلیج فارس بروز داد، هرچند این سخنان با حساسیتهای فراوانی از برخی از کشورهای عربی مواجه شد.
اصطلاح «خلیج ع رب ی» برای نخستین بار در دوره تحت قیمومیت شیخ نشینهای خلیج فارس توسط کارگزاران انگلیس و بطور ویژه از طرف یکی از نمایندگان سیاسی انگلیس مقیم در خلیج فارس به نام "رودریک اوون" در کتابی به نام "حبابهای طلایی" درج شد.
اما دلایل عربهای آن طرف خلیج فارس نیز برای این نامگذاری در نوع جالب توجه است، آنها هیچ توجهی به پیشینه تاریخی این منطقه ندارند و تمام تحلیلشان مبتنی بر این مسئله است که ساکنان سواحل خلیج فارس عموماً عرب زبان هستند.
در کشورهای عربی شمال آفریقا حتی نویسندگانی هستند که در دفاع از نام خلیج فارس مطالبی منتشر کرده و همزبانان خود را که در جهت تغییر این نام تاریخی سرمایه گذاری میکنند، به شدت سرزنش کردهاند، اما اعراب حاشیه خلیج فارس به دلایل سیاسی نام خلیج فارس را به یک بهانه تبدیل کردهاند تا به مقابله رسانهای و تبلیغاتی با ایران بپردازند.
به هر ترتیب این شیطنتها آن قدر گسترش یافت تا این که شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مقابله تبلیغاتی با اقدامات اعراب تصمیم گرفت یک روز ملی را به "خلیج فارس" اختصاص دهد.
موج تبلیغات رسانههای بیگانه در سالهای اخیر حساسیت این موضوع را نشان میدهد، اما همبستگی و اتحاد ملت ایران به ویژه هوشیاری جوانان نشان داد که هیچ یک از این توطئه ها اثرگذار نخواهد بود و نام خلیج فارس تا همیشه فارس خواهد ماند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.