شهید چمران؛ مردی که دوباره باید شناخت

به حمیدیه می‌رسیم و از آنجا هم به سوسنگرد می‌رویم، زادگاه سرباز شهید محمدرضا سبحانی پا می‌نهیم، همان سربازی که در چهارم مهرماه 1359 تا آخرین قطره خون و گلوله آخر در مقابل تجاوز رژیم بعث عراق ایستاد و مردانه جنگید، صدامیان کافر نیز به تلافی این نبرد جانانه، پیکر این شهید بزرگوار را لگدمال کردند و سپس به نخلی بستند و زنده زنده او را به آتش کشیدند.
کد خبر: ۳۲۷۴۲۲
|
۰۱ تير ۱۳۹۲ - ۱۰:۰۲ 22 June 2013
|
8936 بازدید
شهید مصطفی چمران، یکی از شهدای محوری جهان اسلام است که در 31 خرداد ماه سال 1360 در منطقه عملیاتی دهلاویه سوسنگرد به شهادت رسید.

به گزارش فارس از اهواز، نام دهلاویه با نام شهید مصطفی چمران گره خورده است و هر ساله به مناسبت سالگرد شهادت این اسطوره جهانی در 31 خرداد ماه، مراسم بزرگداشتی در محل شهادتش در سوسنگرد برگزار می‌شود.

امسال نیز مانند گذشته مراسمی تدارک دیده شد که برای نخستین بار توفیق نصیبم شد در این مراسم حضور یابم که این را لطف بزرگ خداوند و دعوت خود شهدا به ویژه شهید گمنام آرمیده در یادمان شهید چمران می‌دانم.

*تصاویر شهدا زینت بخش راه

هوا همچنان گرمی خود را به رخ همگان می‌کشید که به همراه چند تن از دوستان از اهواز به سمت دهلاویه حرکت کردیم، از سه راه خرمشهر که در جاده حمیدیه قرار گرفتیم حال و هوای دیگری داشت، در ابتدای مسیر تصاویری از سردار سپهبد شهید حاج علی هاشمی فرمانده قرارگاه سری نصرت و سپاه ششم امام جعفرصادق (ع)، سردار سرلشکر شهید سیدمحمدعلی جهان‌آرا فرمانده سپاه خرمشهر، سردار سرلشکر شهید سیدمحمدحسین علم الهدی فرمانده عملیات نصر، سردار سرلشکر شهید مجید بقایی، سردار سرلشکر شهید اسماعیل دقایقی فرمانده لشکر 9 بدر، سردار سرلشکر شهید حاج احمد سوداگر و امیر سرلشکر شهید عباس دوران زینت بخش راهمان شد.

*نبرد جانانه سرباز سوسنگردی

به حمیدیه می‌رسیم و از آنجا هم به سوسنگرد می‌رویم، زادگاه سرباز شهید محمدرضا سبحانی پا می‌نهیم، همان سربازی که در چهارم مهرماه 1359 تا آخرین قطره خون و گلوله آخر در مقابل تجاوز رژیم بعث عراق ایستاد و مردانه جنگید، صدامیان کافر نیز به تلافی این نبرد جانانه، پیکر این شهید بزرگوار را لگدمال کردند و سپس به نخلی بستند و زنده زنده او را به آتش کشیدند.

از سوسنگرد عبور می‌کنیم و به جاده دهلاویه وارد می شویم، جاده‌ای که روستاهای زیادی را به شهر متصل می‌کند و سالانه کاروان‌های زیادی از راهیان نور از سراسر دنیا از آن عبور می‌کنند ولی گویی هیچکس توجهی به آن ندارد و سال‌های سال، آسفالتی به چشم ندیده است.

*محرومیت چند ساله روستای دهلاویه


به دهلاویه که می‌رسیم خیلی دلم می‌گیرد، یاد محرومیت روستا می‌افتم که در چند متری یادمان شهید چمران قرار دارد، مردمی که با همه مشکلات هنوز پای آرمان‌های انقلاب ایستاده‌اند و هر گاه نیاز باشد در صحنه حضور دارند که نمونه‌اش را هم می‌توان به حضور در برنامه‌های بزرگداشت شهید چمران در 31 خرداد ماه مشاهده کرد.

چند سال پیش که برای زیارت مشهد شهید چمران آمده بودم به روستا سری زدم خانه‌های بزرگی در آنجا بود که همه اهالی در آن زندگی راحتی داشتند ولی چون چهره‌ای روستایی داشت مسئولان از آن‌ها خواستند تا خانه‌های جدیدی برایشان بسازند و در آن ساکن شوند، خانه‌هایی که به دور از فرهنگ روستانشینی و عشایر منطقه دشت آزادگان است و شاید بیشتر از صد متر هم، مساحت نداشته باشند.

عکس یادگاری سربازان ارتشی

حالا دیگر از آن خانه‌های بزرگ خبری نبود و اهالی و خانوارهای دهلاویه مجبورند در خانه‌هایی زندگی کنند که مسئولان می‌خواهند نه آن خانه‌ای رفاه و آسایش در آن باشد.

پیاده که می‌شویم به سمت یادمان در حرکت هستم که با صدای یکی از سربازان به خود می‌آیم که می‌گفت «از ما عکس نمی‌گیری؟» به جمع سربازان جان برکف ارتش جمهوری اسلامی که از شهرهای مختلف کشور از جمله بهبهان و گچساران هستند می‌پیوندم، چند عکس یادگاری از آنها می‌گیرم و به سمت یادمان به راه می‌افتم.

ادای احترام به شهید گمنام

مجری برنامه بزرگداشت، سی و دومین سالگرد شهادت شهید چمران تیپ مستقل 392 سرلشکر شهید عاشوری ارتش جمهوری اسلامی ایران است و تمام کارها را انجام می‌دهند البته عمده کارها نیز بر دوش سربازان دلیر این تیپ است که در گرمای سوزان به انجام آن می‌پردازند.

وقتی به یادمان می‌رسیم هنوز هوا روشن است و برنامه شروع نشده، به سمت مزار شهید گمنامی که در عملیات خیبر به شهادت رسیده و در یادمان آرمیده می‌روم بچه‌ها در کنار این مزار شهید در حال بازی کردن هستند و خانواده‌های زیادی نیز در آنجا حضور دارند، به مقام شهید ادای احترام می‌کنم و به سمت بنای یادمان می‌روم.

*کار عجیب شهید چمران

دوست دارم با چند نفر هم صحبت شوم تا در مورد شهید چمران سوالاتی بپرسم ولی کسی حاضر به سخن گفتن نیست. در این میام نجف‌پور که خود را 20 ساله و دانشجوی تربیت معلم ساکن اهواز معرفی می‌کند لب به سخن می‌گشاید و می‌گوید: در حدی نیستم که بخواهم در مورد شهید چمران حرفی بزنم ولی سوال من و خیلی از جوانان امروزی این است که چطور می‌شود که شهید چمران زندگی راحت در آمریکا را رها کند و به لبنان و سپس به ایران آید؟

وی افزود: این کار برای خیلی‌ها عجیب است که یک نفر با این سطح علمی به جبهه بیاید و سلاح به دست بگیرد و در روستایی محرومی مانند دهلاویه به شهادت برسد.

نمی‌دانم چرا کار شهید چمران برای خیلی‌ها عجیب است که رفاه دنیا را به خاطر وصال محبوب رها می‌کند و به بالاترین درجه یعنی شهادت دست می‌یابد.

*آموزش نماز در سالگرد شهید چمران

با صدای اذان وضو می‌گیرم تا به حجت‌الاسلام والسلمین حاج احمد ساری امام جمعه سوسنگرد نماز مغرب و عشا را اقتدا کنیم.

بعد از اقامه نماز مغرب، امام جمعه سوسنگرد در سخنان کوتاهی ضمن خوش آمد به همه میهمانان، در مورد شخصیت شهید چمران جملاتی کوتاه بیان کرد.

در بین نماز مغرب و عشا یک صحنه توجه مرا جلب می‌کند و آن هم این است که یک کودک ساکن دهلاویه در حال یاد دادن نماز به چند تن از دوستانش هست، پس از پایان نمازشان، به سراغ آنها می‌روم با محبت زیاد خودشان را معرفی می‌کنند، رضا عبیات کلاس چهارم، مرتضی رسامی کلاس چهارم، ایوب عبیات کلاس پنجم و جلیل حاتم زاده کلاس ششم که همگی از دانش آموزان مدرسه شهید چمران هستند پس از معرفی، از آن‌ها خداحافظی می‌کنم تا نماز عشا را به جماعت بخوانم.

*فاصله نزدیک خالق و مخلوق

نماز که تمام شد با نوای ملکوتی قرآن برنامه آغاز می‌شود و سپس امیر شهبازیان فرمانده تیپ مستقل 392 سرلشکر شهید عاشوری ارتش جمهوری اسلامی ایران برای خوش‌آمدگویی به پشت تریبون می‌رود.

وی گفت: هر که در زندگی شهید چمران می‌کند متوجه می‌شود که فاصله خالق و مخلوق چقدر نزدیک است، این شهید بزرگوار تمام پست‌ها و منصب‌های دنیایی را پس زد. به جنوب آمد و به آرزویش شهادت در راه خدا نائل آمد.

*اولین ایرانی رشته فیزیک هسته‌ای

اکثر شرکت کنندگان در مراسم بزرگداشت سی و دومین سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران را جوانان و نوجوانان تشکیل می‌دهند.

مهدی چمران رئیس شورای عالی استان‌ها، برادر و همرزم شهید چمران نیز که برای شرکت در مراسم به دهلاویه آمده بود نیز به سخنرانی می‌پردازد.

رئیس شورای شهر تهران با گرامی داشت یاد و خاطره تمام شهدای انقلاب اسلامی و دفاع مقدس گفت: شهید چمران اولین ایرانی بود که در فیزیک هسته‌ای پذیرفته شد.

وی افزود: این شهید بعد از حوادث 15 خرداد سال 1342 ایران تصمیم گرفت زندگی بهتری را آغاز کند و برای اینکه بتواند با اسرائیل مبارزه کند به مصر و الجزایر رفت.

*کار فرهنگی در بین ایتام لبنان

این رزمنده دفاع مقدس اضافه کرد: در مصر فنون نظامی را آموزش دید ولی بعد از مرگ جمال عبدالناصر به دعوت امام موسی صدر به لبنان و شهر سور رفت و کارهای فرهنگی خود را در بین ایتام لبنان آغاز کرد.

رئیس شورای عالی استان‌ها تصریح کرد: شرایط لبنان و بیروت آن زمان و در سال 1349 با الان خیلی متفاوت تر بود مانند امروز حزب‌الله نبود و وضع آن به گونه‌ای بود که به لبنان «پاریس خاورمیانه» می‌گفتند.

وی با اشاره به اقتدای شهید چمران به مولایش حضرت حسین‌بن علی (ع) گفت: شیعیان لبنان نیز راه شهادت را برای خود برگزیدند و در جنگ 33 روزه مقابل اسرائیل به پیروزی رسیدند.

*انتخاب راه حضرت سیدالشهدا (ع)

چمران خاطرنشان کرد: مردم و جوانان فلسطین نیز با انتخاب راه حضرت سیدالشهدا (ع) به روش پیشینیان خود پشت کردند و با قدم نهادن در مسیر شهادت، در جنگ 22 روزه توانستند ارتش تا دندان مسلح اسرائیل را شکت دهند که امیدواریم این راه را ادامه دهند تا به پیروزی نهایی دست یابند.

وی در پایان به نحوه شهادت برادر شهیدش اشاره کرد و گفت: وقتی شهید ایرج رستمی مسئول منطقه به شهادت رسید شهید چمران به دهلاویه آمد و در حال توجیح شهید سید احمد مقدم‌پور بود که سه خمپاره به سمت آن‌ها می‌آید که به وسیله ترکش آن شهید چمران و دیگر یارانش به شهادت می‌رسند.

نوای ملکوتی دعای کمیل فضا را عطرآگین می‌کند و حاضران با خدای تبارک و تعالی نجوا می‌کنند: یارب یارب یارب.

مراسم به پایان می‌رسد و هر کس با اندوخته‌ای از مراسم معنوی بزرگداشت سالروز شهادت شهید دکتر مصطفی چمران به شهر و دیار خود باز می‌گردد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟