مجمع عمومی فوق العاده خانه سینما با لجبازی طرف مقابل و عدم رفع پلمب خانه سینما علی رغم دستور صریح احمدی نژاد منتقی شد تا اهالی این نهاد صنفی که خانهشان در دولت دهم بسته شده بود، در دولت یازدهم در پی بازگشایی خانهشان باشند؛ اتفاقی که احتمالاً در نخستین ماه استقرار هیات وزیران تحقق خواهد یافت تا با رفتن زمستان، روسیاهی به زغال بماند.
به گزارش «تابناک»، حقیقتاً خزان که نه، زمستان سینمای ایران است و امید، تنها حسی است که باعث شده بسیاری از سینماگران پشت خط استارت گرم کنند و خود را برای حضور در ماراتن سینمای ایران که هیچ رقیب دوپینگی در آن حضور ندارد، مهیا کنند و بار دیگر بازی، همان بازی بزرگان شود و تماشاچی رغبت کند برای تماشای این بازی دستش را در جیبش کند و از اولویتهای دیگرش بزند و بلیت شش هزار تومانی بخرد.
شمقدری در این واپسین روزها، آخرین مقاومتهایش را در سنگری که هفتههای آتی به او تعلق نخواهد داشت انجام میدهد و لابد پس از رفتنش از تشکیلات سینمایی دولت دهم، در نقش یک افشاگر هر روز قرار است مصاحبه کند و خارج از قدرت نیز تلاشش را برای عدم بازگشایی خانه سینما متوقف نکند اما دریغا که اگر این حرکتها حاصلی برای او و دوستانش داشت، ساکنین کنونی ساختمان سمنان خانه سینما، کاسه ساز و فرحبخش و شورجه بودند.
با این حال ساکنان خانه سینما، اهالی خانه سینما نیز نیستند و این کشمکش منجر به عدم بازگشایی ساختمان این نهاد صنفی تا عصر امروز پنجم مردادماه شد و شمقدری حاضر نشد به حرف رئیسش توجه کند و خانه سینما را بازگشایی نماید و البته همان گونه که قابل پیش بینی بود، از کار برکنار نشد و واپسین روزهای دولت را در اتاقش با برنامههای ناکامی نظیر ساخت 300 فیلم در هر سال(!) سپری کرد.
محمدمهدی عسگرپور مدیرعامل خانه سینما در گفت و گو با بهار درباره برداشتش از این رفتار شمقدری میگوید: «
اینکه آقای احمدینژاد با صراحت از بازگشایی و حمایت از خانه سینما سخن میگوید و آقای شمقدری به نوعی در پی اجرا نکردن این دستور است، در نوع خود نیز جالب است. یک تحلیلی این است که کل این ماجرا یک سناریو و فیلمنامه است و اینکه ما فکر میکنیم آقای احمدینژاد به دنبال باز کردن خانه سینماست این فکر صحیحی نیست. این یک تحلیل است. تحلیل دیگر این است که آقای احمدینژاد در پایان دوران خود به دنبال پاک کردن این چیزهاست. مثل ماجرای کانون وکلا. اما از سوی دیگر ما با یک هرجومرج در پایان دولت هم مواجه هستیم که دیگر امکان شلاقی برکنار کردن آدمها وجود نداشته باشد. امکان گوش پیچاندن آدمها وجود نداشته باشد.
در این وضعیت آنها متوجه نبض دولت در این مواقع شدهاند و پیش خود میگویند حالا که نبض دولت اینگونه کار میکند حداقل ما تا آخرین قطره خون خود بایستیم و به همکیشان خود بگوییم که دیدید نگذاشتیم خانه سینما باز شود و بنابراین پیروز این وضعیت من هستم. البته از نگاه خودش. اما اینکه وضعیت سینما چه میشود وضعیت خانه سینما چه خواهد شد، این از واقعیتهای دیگر جامعه است... بههرحال در این سالها به نظر میرسید نفر اصلی در وزارت ارشاد شمقدری است و وزیر ارشاد نفر دوم است. همین موضوع باعث شده که ما چنین فضایی را در سینما شاهد باشیم. آنها میخواهند تا آخرین قطره خونی که در بدن دارند نگذارند خانه سینما با آن شکل سابق باز شود.»
از آن سو مجمع عمومی فوق العاده خانه سینما که قرار بود فردا ششم مردادماه در خانه سینما برگزار شود، به تعویق افتاد، چرا که در آگهی برگزاری مجمع فوقالعاده خانه سینما، محل میزبانی ساختمان سمنان اعلام شده بود و حال برای تغییر مکان مجمع خانه سینما، میبایست مجدداً آگهی در روزنامه رسمی منتشر شود و با توجه به آنکه زمان برگزاری مجمع، 15 روز پس از انتشار آگهی در روزنامه رسمی باشد، برگزاری مجمع خانه سینما به مدیریت سینمایی دولت یازدهم موکول شده است؛ زمانی که شمقدری و دوستانش از اسب قدرت پایین کشیده شده اند.
حال پیش روی خانه سینما و 4000 سینماگر عضو این خانه که گروهی شان در تجمعات این نهاد حضور یافتند، دو سناریوی مشخص وجود دارد. سناریوی نخست اینکه صبح فردا، وکیل خانه سینما پیگیر انتشار آگهی در روزنامه رسمی باشد و در آخرین هفته مردادماه شاهد برگزاری مجمع در مکانی به جز ساختمان خانه سینما باشیم. البته اگر این اطمینان وجود دارد که تا آن زمان، فک پلمب قطعی و باز پس دادن این ساختمان به اهالی اش توسط مدیریت جدید سینمایی تحقق مییابد، میتوان در آگهی جدید نیز مجدداً ساختمان سمنان خانه سینما را میزبان مجمع عمومی اعلام کرد.
اما در کنار این رویکرد، میتوان یک شیوه دیگر نیز در پیش گرفت و آن هم سکوت اجرایی هیات مدیره خانه سینما و توقف تلاش ها برای برگزاری مجمع ظرف دو هفته آینده است. بر اساس این شیوه، هیات مدیره خانه سینما تا زمان تغییر مدیران سینمایی دولت که دیری نخواهد انجامد، ضمن استمرار پیگیری قضایی، برگزاری مجمع عمومی را مسکوت بگذارند و آگهی برگزاری مجمع عمومی تازه، پس از چراغ سبز مدیریت جدید سینمایی و باز پس گرفتن ساختمان این نهاد، منتشر شود.
آنگونه که حسن روحانی در برامههای انتخاباتیاش بارها بر بازگشایی خانه سینما تاکید کرد و آن گونه که سیناگران پس از انتخابش، از وعده داده شده مبنی بر بازگشایی این نهاد در همان یک ماه نخست خبر دادند، این نهاد در همین روزها بازگشایی میشود و از این حیث شاید پیگیری سناریوی دوم منطقی تر باشد. به هر صورت همگان چشم انتظارند تا یک هفته باقی مانده از عمر دولت گذر کند و مدیریت سینمای ایران به دست نمایندگان اکثریت جامعه سینمایی بیافتد تا شاید دغدغه مسئولان تازه سینمایی، بر اموری مهم تر از تصاحب ساختمان خانه سینما همچون پرداخت یارانه سالنهای سینما برای جلوگیری از نابودی این صنعت، تمرکز یابد.
برای بازخوانی یکی از برگهای افتخار دوران مدیریت شمقدری و دوستانش بر سینمای ایران شاید بد نباشد، اشاره ای داشت به گفت و گوی تازه محمدقاصد اشرفی رئیس هیات مدیره انجمن سینماداران که گفته است: «
در طول این سالها بهرغم قولهایی که جواد شمقدری(رئیس سازمان سینمایی) به سالنداران داده است، اما یک ریال هم به سینماها کمک نشد و آنها فقط سالنهای سینمایی را قربانی اهداف خود کردند... عدم کمک ارشاد به سالنهای سینما آنها را به نابودی کشانده است و امروز دیگر سالنداری هیچ سودی ندارد...
...ما با وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس جمهور پیرامون مشکلات خود نامهنگاری کردیم اما کوچکترین توجهی به نامههای ما نشد و هیچ کاری برای ما صورت نگرفت درحالیکه پیش از این قرار بود درصدی از هزینههای انرژی صادر شود اما آنها به وعدههای خود عمل نکردند و ما نیز دستمان به هیچ جا بند نیست و کاری از دستمان بر نمیآید... سالنهای سینمایی برای وزارت ارشاد هیچ اهمیتی ندارد و آنچه برای ارشاد و سازمان سینمای مهم است فقط تولید فیلم و آن هم فیلم فاخر است...
...اگر گاهی نیز مبلغی به سالنهای سینمایی داده میشد فقط به نور چشمیها بود... امروز بیش از ۱۰ سالن سینمایی که به تازگی ساخته شدهاند و یا در حد ساخت هستند به دلیل آنکه نتوانستند سود وام ۳۶ درصدی را که از بانکها گرفتهاند؛ بازپرداخت کنند در خطر نابودی قرار دارند و بانکها به آنها اولتیماتوم دادهاند و امکان دارد که بانک سالنهای سینمایی را مصادره کند... طرح اذان تا اذان اشاره کرد و افزود: طرح اذان تا اذان که در ماه رمضان امسال اجرا شد با شکست کامل مواجه شده است... .»
دوره مدیریت شمقدری و رفقایش هر فاجعهای در پی داشت، یک اتفاق مبارک را رقم زد و آن میزان توانمندی مدیریتی این گروه و همچنین پایبندیشان به شعارهایشان همچون سینمای اخلاق محور بود. از این پس این گروه حداقل کارنامهای دارند که اگر قرار باشد گارد منتقد از مدیران آینده سینمای کشور بگیرند، مقابل شان قرار داد و دعوت به سکوتشان کرد و این اتفاق مبارک، نه تنها در حوزه سینما که در بسیار دیگر از ساحات نیز رخ داد و مدعیان کنارگود نشسته مشخص شد، در آوردگاه به چه شیر بی دم و سر و اشکم رضایت میدهند!
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.