شرکت اسپانیایی
پاندا پس از مدتها غیبت از بازار آنتیویروسها، این بار با یک تحول جدید پا به عرصه
گذاشت؛ تحولی که در مدت زمان اندک، منجر به آن شده که پروژه جدید پاندا از
جایگاهی قابل احترام در بین دیگر رقبا برخوردار شود و از آن به خصوص در میان آنتیویروسهای رایگان، یک گزینه مناسب ایجاد کند.
روند نصب به شکل متوسط نزدیک دو تا پنج دقیقه بسته به سرعت اینترنت زمان میبرد و پس از نصب کامل نرم افزار، صفحه کوچک و کاملا مدرن واسط کاربری آن نمایش داده میشود؛ صفحهای که در سه بخش جداگانه، فعالیت Real-Time آنتی ویروس برای اسکن سیستم و وضعیت کلی آن، وضعیت فایروال ـ که در نسخه رایگان غیر فعال است ـ و دو بخش برای مقابله با فایلهای مخرب روی حافظه جانبی به محض اتصال به سیستم و همچنین رصد پروسههای فعال بر سیستم، تعبیه شده است:
در قسمت پایین سمت راست صفحه اصلی، دکمه آبی رنگ Community Lab تعبیه شده که با فشردن آن صفحه مربوطه باز میشود. در این صفحه، مهمترین گزینهها امکان ایجاد یک Rescue Boot برای استفاده در مواقعی که سیستم به شدت دچار حمله بدافزارها شده و نجات آن در حالت قبل از آغاز به کار ویندوز است و همچنین گزینه Parental Control که برای رصد فعالیتهای فرزندان توسط والدین است:
همچنین در صفحه اصلی مهمترین ابزار، بعد از پنل کنترل وضعیت سیستم، پنل کنترل پروسههای موجود بر روی سیستم است که با ارائه گزارشی کلی از پروسههای فعال، وضعیت فعالیت و درجه ایمنی آنها را به خوبی نمایش میدهد. از این صفحه میتوانید به آسانی اقدام به بلوکه و متوقف کردن پروسههای مشکوک کنید:
تنظیمات پاندا بسیار ساده است و تقریبا به هیچ وجه قابل قیاس با تنظیمات سایر رقبای خود نیست. دلیل این امر آن است که شرکت پاندا در محصول جدید خود، پایبند به فلسفه «fire and forget» است که منظور از آن ایجاد یک آنتی ویروسی است که با کمترین دخالت از سوی کاربر و بدون نیاز به تنظیمات پیچیده، فعالیت خود را انجام دهد:
ابزار و کاربری
آنتی ویروس پاندا از نسخه ۲ خود، توجه ویژهای به برخی از زوایای امنیتی کرده که مهمترین آنها ارائه عملکرد تحلیل بر پایه کارکرد یا Behavioral Analysis است که مربوط به شناسایی فایل مخرب از روی کارآیی آن است و تا پیش از این تنها روی نسخه تجاری پاندا ارائه میشد.کارکرد آنتی ویروس: شناسایی بدافزارها
همان گونه که گفته شد، پاندا کلاود دنیای آنتی ویروسها را با یک جهش ژنتیکی مواجه کرده. همزمان با این جهش، پاندا توانست یک بازگشت قدرتمندانه را رقم بزند و در مدت کوتاهی در برابر حیرت رقبای خود، به سرعت از جایگاهی قابل احترام در بازار آنتی ویروسها برخوردار شود.
در آخرین آزمایش انجام گرفته در AV Comparative در مورد شناسایی فایلهای مخرب، پاندا با ۹۹. ۶ درصد شناسایی، یک نتیجه فوق العاده را رقم زده است و بالاتر از رقبای بزرگی همچون کسپرسکی و Bitdefender ایستاده:
عملکرد Proactive یا شناسایی فایلهای مخرب از روی عملکرد آنها، اما چندان نتیجه رضایت بخشی برای این خرس کوچک نداشته و با صیانتی ۷۸ درصدی از سیستم در این حالت، جزو شاگردهای تنبل کلاس امنیت سایبری است:
اما آزمون Av-Test نیز روی این آنتی ویروس نشاندهنده آن است که قدرت آن در شناسایی فایلهای مخرب با وجود تازه کار بودن آن قابل تحسین است. در آزمایش Av-Test پاندا توانسته است ۹۸ درصدی فایلهای مخرب و ۱۰۰ درصدی فایلهای ناشناخته از روی عملکرد آنها، نمره ۵ از ۶ را در حوزه امنیت و حفاظت از آن خود کند. این در حالی است که رقیب رایگان دیگرش آویرا از Av-Test نمره ۳. ۵ را گرفته بود:
اما در آزمون False Alarm از سوی لابراتوار AV Comparative و توان آنتی ویروس در شناسایی دقیق و پرهیز از شناسایی فایلهای سالم به عنوان بد افزار، پاندا همانند رقیب خود آویرا، با شناسایی 20 فایل سالم به عنوان بد افزار، یکی از بدترین نتایج خود را رقم زده است:
اما اوضاع در آزمون Av-Test به گونهای دیگر است و پاندا در این آزمون تنها با یک شناسایی بیمورد و دو بلوکه کردن نابجا توانسته است، نمره ۵. ۵ از ۶ را از آن خود کرد که اساسا برای یک آنتی ویروس رایگان بسیار جالب توجه است:
کارکرد آنتی ویروس: قدرت پاکسازی
باید اشاره کرد که هنرهای پاندا تنها در قدرت آن در شناسایی بالای فایلهای مخرب نیست، بلکه در میان نسخههای رایگان، قدرتمندترین آنتیویروس در حوزه پاکسازی سیستم است. این موضوع را آزمایش AV Comparative نشان میدهد که در آن پاندا در مقابله با چهارده نمونه مخرب تروجان و Worm با امتیاز ۸۶ امتیاز، بعد از کسپرسکی و Bitdefender در جایگاه سوم ایستاده است:
کارکرد آنتی ویروس: استفاده از منابع سیستم
اساسا همان گونه که گفته شد، هدف شرکت پاندا از ارائه یک آنتی ویروس تحت کلاود مبتنی بر همان فلسفه Fire & Forget بوده که یکی از ملزومات اجرایی کردن آن، سبک و کم سر و صدا بودن آنتی ویروس است. در آزمایش Av Comparative اما گویا این هدف محقق نشده و پاندا در اواخر جدول از این لحاظ قرار گرفته است که چندان جایگاه درخوری نیست:
اما این بار Av-Test نیز تا حدی با آزمایش Av Comparative همنواست و با دادن نمره ۳.۵ از ۶ به پاندا در مقوله استفاده از منابع سیستم، این آنتی ویروس را از این لحاظ در دامنه متوسطها طبقهبندی کرده است. هرچند که سایر رقبای رایگان پاندا نیز از این جهت وضعیت چندان بهتری ندارند:
در پایان باید
اشاره کرد که پاندا با حضور خود و با معرفی فناوری جدید برای آنتی ویروسها
توانسته است یک دنیای متفاوت را در این بازار رقم بزند. این آنتی ویروس هم اکنون
در نسخه دوم خود است و بیگمان در سالهای آتی با تحولات اساسی در نسخه های بعدی
روبهرو خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.