علائم بیماری سوء هاضمه و راههای درمان آن

کد خبر: ۳۶۱۴۲۱
|
۱۰ آذر ۱۳۹۲ - ۱۲:۵۴ 01 December 2013
|
95601 بازدید
|
۲
 عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز: مصرف چربی ها، نوشیدنی های گازدار، تند تند غذا خوردن و خوب نجویدن غذا از مهمترین عوامل بروز سوء هاضمه است.

به گزارش وب دا خوزستان، دکتر پژمان علوی فوق تخصص گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: سوء هاضمه به مجموعه علائمی از جمله درد و احساس سیری زودرس، نفخ، احساس برآمدگی شکم، حالت تهوع و گاها استفراغ گفته می شود که قسمت های فوقانی شکم را درگیر می کند.

وی افزود: با جمع شدن این عوامل فرد دچار سوء هاضمه می شود به این معنی که در حالت طبیعی پس از صرف غذا که باید احساس آرامش و لذت داشته باشد احساس ناراحتی، درد و مجموعه ای از این علائم می شوند و ممکن است دچار تاخیر در هضم غذا شوند.

علوی با بیان اینکه تاخیر در هضم غذا به این معنی است که فرد تا آخر شب احساس می کند که اصطلاحا غذا  روی دلش مانده است، افزود: این افراد احساس گرسنگی شدیدی می کنند ولی با خوردن یک یا دو لقمه احساس سیری پیدا می کنندکه مجموعه این علائم نشان دهنده ابتلای فرد به سوء هاضمه می باشد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز با تقسیم بندی علل سوء هاضمه گفت: یکی از علل معده و اثنی عشر است که عواملی مانند پیچ خوردگی مزمن معده، تنگی عروق گوارشی و معده که منجر به عدم خونرسانی متناوب به معده خواهد شد موثر هستند زیرا معده برای هضم غذا نیاز به خون دارد که در این حالت افزایش خونرسانی به معده به نحو درست صورت نمی گیرد و معده دچار درجاتی از کم خونی می شود.

مسئول انجمن سلیاک استان خوزستان در بیان دیگر علت وقوع سوءهاضمه گفت: سایر میکروب ها و آلودگی هایی که می توانند معده را درگیر کنند مانند باکتری ها، ویروس ها، عفونت های قارچی می توانند به معده و اثنی عشر آسیب وارد نمایند، همچنین بیماری هایی مانند دیابت که سایر نقاط بدن را درگیر می کنند می توانند عامل موثری در بروز بیماری سوء هاضمه باشند.

علوی تصریح کرد:  یکی دیگر از علت ها سایر آلرژی های غذایی هستند به این معنی که فرد به یک ماده غذایی حساسیت دارد، عادات بد غذایی مانند تند تند غذا خوردن، خوب نجویدن غذا، خوردن مواد محرک مانند سس های خیلی تند و مواد آسیب رسان به معده، مصرف نوشیدنی های خیلی داغ مانند چای، خوردن غذا در شرایط روحی بد، عوارض داروهایی که فرد به علل دیگر مصرف می کند که در راس آنها آسپرین ها و مسکن ها هستند و زخمهای گوارشی از مهمترین عوامل ابتلای فرد به بیماری سوء هاضمه می باشند.

عضو مرکز تحقیقات بیماری های کبد و گوارش دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: هضم برخی مواد غذایی از جمله چربی ها برای دستگاه گوارش بسیار دشوار است به این معنی که هر میزان چربی غذا بیشتر باشد وظیفه معده برای هضم آن سخت تر بوده و کار معده را سنگین می کند، غذاهای تند مانند سس ها، غذاهایی که بصورت صنعتی آماده می شوند که این نوع غذاها همخوانی کمتری با دستگاه گوارش دارند و متاسفانه عادت غذا خوردن به سمت مصرف هر چه بیشتر آنها و فست فودها رفته است که شاید یک علت آن را بتوان شهری شدن و تسریع در زندگی شهری دانست از عواملی است که در افزایش میزان ابتلای افراد به سوءهاضمه موثر می باشد.

وی راهکار جلوگیری از این بیماری را ورود مجدد غذاهای سنتی دانست گفت: باید راهکاری اندیشیده شود تا غذاهای سنتی که همخوانی بیشتری با دستگاه گوارش دارند بصورت مدرن تولید شده و مجددا وارد سفره خانواده های ایرانی شوند.

سوء هاضمه پیش زمینه ای برای بیماری های گوارشی

علوی عضو مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز گفت: وقتی یک آسیب وجود داشته باشد در صورت عدم درمان آن ممکن است تجمع پیدا کرده، مزمن شده  و منجر به عوارض جبران ناپذیری شود، یک درصد از کسانی که دچار سوء هاضمه هستند در نهایت دچار سرطان های گوارشی می شوند که متاسفانه در جامعه شاهد افزایش سرطان ها و کاهش سن ابتلای به آن هستیم.

 عضو هیئت علمی دانشگاه ضمن بیان این مطلب که نتیجه مصرف گوشت قرمز همراه با نوشابه های گازدار به عنوان یک مکمل، رشد بیش از حد سرطان های گوارش می شود گفت: در حال حاضر رژیم غذایی شرقی که در آن میزان زیادی از فیبر و مواد غذایی گیاهی و سبزیجات وجود دارد در حال جایگزینی با رژیم غذایی غربی است که بیشتر مواد تشکیل دهنده آن را گوشت و چربی های اشباع شده تشکیل می دهد.

علائم بیماری سوء هاضمه و راههای درمان آن

علوی گفت:  با توجه به متفاوت بودن سن ابتلا به بیماری سوء هاضمه در جوامع مختلف توصیه ها برای این بیماری هم بر اساس جوامع مختلف فرق می کند، به عنوان مثال انجمن گوارش آمریکا سن  55 سال را و انجمن گوارش اروپا سن 45 سال را معیار قرار داده است و با توجه به شیوع بیش از حد بیماریهای گوارش در ایران می توانیم سن مبنا را 45 سال قرار دهیم.

وی افزود: اگر فردی سن بالای 45 سال دارد و به بیماری های گوارش مبتلا شده است توصیه می شود که در ابتدای کار حتما یک آندوسکوپی فوقانی انجام دهد ولی اگر سن زیر 45 سال است و یا علائم هشدار دهنده ای مانند کاهش وزن، استفراغ پیش رونده، دردی که باعث بیخوابی فرد شود، دفع خون همراه با مواد استفراغ، در فرد وجود نداشته باشد باید از نظر ابتلا به میکروب هلی کوباکتر پیلوری آزمایش شود.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز خاطرنشان ساخت: اگر جواب آزمایش فوق مثبت باشد فرد باید مورد درمان ریشه ای قرار بگیرد ولی اگر منفی بود بیمار به مدت 8 تا 4 هفته تحت درمان با داروهای کاهنده اسید قرار خواهد گرفت.

علوی افزود: اگر مشکل چنین بیماری علی رغم سپری شدن این دوره درمانی حل نشد ممکن است که بخشی از بیماری های روحی بر روی دستگاه گوارش اثر گذار باشند که مثال شایع آن روده تحریک پذیر است که در برخی مواقع در معده هم اتفاق می افتد که در این صورت ممکن است با داروهای کاهنده اضطراب  بتوان فرد را تحت درمان قرار داد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲
انتشار یافته: ۲
صدیقه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۰:۱۲ - ۱۳۹۹/۰۵/۱۴
درمان سوءهاضمه سن33
محمدرضا اینانلو
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۲۰:۱۰ - ۱۳۹۹/۰۶/۱۸
سلام،ایشالله کسی نیازی به خاندن این مطالب نشه،معمولا خیلی کم نتیجه ای از مطالب سایت ها میگیرم،ولی بهتون تبریک میگم به قدری مطالبتون امیانه و مفید بود که کاملا متوجه شدم،خیلی خیلی ممنونم عالی بود
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟