بر مبنای چند برگ از هزاران صفحه مستندات ضمیمه گزارش تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی که
«تابناک» به دست آورده و منتشر کرده بود، با دستور سعید مرتضوی رئیس وقت این سازمان، حجم وسیعی کتاب خریداری شده است؛ گزارشی که با توضیحات نویسنده کتاب همراه بود، ولی اکنون با گذشت شش روز، ناشری که ظاهراً از مهرش برای صدور فاکتور فروش به تأمین اجتماعی استفاده شده، تأکید میکند در این معامله نقش نداشته و در این میان کلاهبرداری شده است!
به گزارش «تابناک»، «
...کتاب مادر که پایان نامه دکترای اینجانب بوده و به صورت کتاب توسط انتشارات تدوین به چاپ رسیده است و توسط روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی جهت هدیه در جشن روز پرستار و روز مادر سفارش داده شده و تعداد 2 هزار جلد آن با 40 درصد تخفیف تحویل گردید.
این گونه شایعه نمودهاند که اینجانب نسبت فامیلی با آقای دکتر مرتضوی مدیرعامل محترم وقت سازمان داشتهام و بعضا عنوان نموده اند که اینجانب برادر خانم آقای مرتضوی هستم و جنابعالی نیز در گزارش خود به این مطالب کذب و دروغ اشاره نمودهاید؛ بنابراین، بر خود فرض دانستم جهت اطلاع و پرهیز از بیان مطالب نادرست و خلاف واقع شرح ماوقع را خدمت جنابعالی گزارش نمایم.
مطلع شدم که روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی برای مناسبتهای مختلف از جمله روز پرستار و روز مادر و پزشک به دنبال کتابی هستند که در وصف مقام مادر و مقام زن تألیف شده باشد. از آنجایی که اینجانب در کتاب «دوستت دارم ای مادر» به جمع آوری آیات قرآنی، احادیث و روایات متنوع از پیامبر عظیمالشأن اسلام و ائمه اطهار و شعرا و اندیشمندان ایران و سایر کشورهای جهان نمودهام که یک جلد کتاب مذکور را به روابط عمومی سازمان ارائه دادم.
روابط عمومی سازمان ابتدا تقاضای خرید تعداد ۵ هزار جلد با تخفیف ۴۰ درصد را ارائه نمود و من به لحاظ اینکه تعداد سفارش بالا بود با ۴۰ درصد تخفیف موافقت نمودم. پس از تحویل ۲ هزار جلد از این کتاب مطلع شدم جناب اقای دکتر مرتضوی مدیرعامل محترم وقت دستور دادهاند که خرید این کتاب به لحاظ اینکه شائبه همشهری بودن با ایشان را به وجود میآورد متوقف شود
که اینجانب پس از اطلاع از نظر مدیرعامل سازمان ناراحت شدم و نسبت به تسویه ۲ هزار جلد با تحفیف ۴۰ درصدی اقدام نموده و مبلغ ۳۰ میلیون تومان بابت ۲هزار جلد دریافت داشتم و از این باب نزد مسئولین مختلف از ایشان اظهار گلهمندی نمودم که صرفا به لحاظ پسوند فامیلی نباید ایشان دستور لغو سفارش خرید را به روابط عمومی میدادند... .» این مهمترین بخش پاسخ محمدرضا فلاح تفتی، نویسنده کتاب «مادر دوستت دارم» است؛ کتابی که بنا بر مستندات به دست آمده توسط هیأت تحقیق و تفحص از سازمان تأمین اجتماعی، به دستور سعید مرتضوی با تیراژ پنج هزار نسخه خریداری شده بود.
فلاح تفتی که دقیقاً همفامیلی با همسر سعید مرتضوی است، هرگونه ارتباط و نسبت فامیلی با رئیس سازمان تأمین اجتماعی را منکر شده، اما در نامهاش دقیقاً توضیح نداده که چه شده که در میان صدهاهزار جلد کتاب موجود پیرامون حوزه اخلاق فردی و اجتماعی، سراغ کتاب او را گرفتهاند و چند هزار نسخهاش را از این همشهری سعید مرتضوی خریداری کردهاند؟
در هر حال، چنین تصور میشد که ماجرا تا پیگیریهای بعدی در همین مرحله بسته شود اما انتشار مستندات این معامله توسط «تابناک»، از یک ماجرای دیگر رمزگشایی کرد. بر پایه آنچه مدیر انتشارات «مهرجرد» تهران که کتابها با فاکتورش به تأمین اجتماعی فروخته شده، اعلام میکند، این کتابها توسط او فروخته نشده و یک کلاهبرداری رخ داده که نشر «مهرجرد» و اعتبار مسئولان نیز قربانی این کلاهبرداری است.
محمدرضا زارع مهرجردی، مدیر انتشارات «مهرجرد» در این باره به «تابناک» گفت: «
روز جمعه به من خبر دادند اسنادی در «تابناک» منتشر شده که نشان میدهد من با مرتضوی دادوستد مالی داشتهام که بنده شوکه شدم. روز شنبه به وزارت فرهنگ و ارشاد مراجعه کردم و اطلاع دادم که این فاکتور متعلق با انتشارات مهرجرد نیست و اصلاً در جریان این ماجرا نیست و شاید آنچه درباره مهرجرد رخ داده و اگر اسناد تابناک منتشر نشده بود، هیچ گاه در جریان قرار نمیگرفت، نیاز به پیگیری دارد».
نامه انتشارات مهرجرد به هیات تحقیق و تفحص
نامه انتشارات مهرجرد به وزیر فرهنگ و ارشاد
ضمیمه نامه انتشارات مهرجرد به وزیر فرهنگ و ارشاد
وی افزود: «
این کتاب در تهران نایاب است و ظاهراً تنها در یزد توزیع شده و متاسفانه پخشها نیز چندان به شماره ثبت در وزارت فرهنگ و ارشاد دقت نمیکنند، چرا که پیگیریهای ما نشان داد این کتاب حتی در وزارت فرهنگ و ارشاد مراحل ثبت کامل را نیز طی نکرده و در واقع مجوز چاپ رسمی نداشته است. پس از تهیه دو جلد از این کتاب از یزد از طریق یکی از دوستان، یک جلد را به مسئولان وزارت فرهنگ و ارشاد برای پیگیری تحویل دادم و یک جلد دیگر در اختیار خودم است که با تیراژ سه هزار نسخه و دارای جلد سخت است».
مدیر نشر مهرجردی ادامه داد: «
بنده هنوز نتوانستهام بفهمم که آقایان این کتاب را چگونه و در کدام چاپخانه منتشر کردهاند اما آنچه مسلم است، فاکتوری که با مهر انتشارات «مهرجرد» برای فروش به تامین اجتماعی عرضه شده، جعلی است. اولاً اینکه فاکتورها و سربرگهای نشر مهرجرد با آرم بزرگ در پست زمینه است و مهر مهرجرد نیز یک قلم است که یک کره زمین در راس آن میگردد و با این حساب مهرسازی نیز برای جعل فاکتور صورت پذیرفته است. ضمن اینکه مهرجرد ناشر کتب دانشگاهی است، نه اجتماعی و دینی و اساساً چنین تیپ کتابهایی جزو لیست کتبمان نیست.»
زارع مهرجردی تأکید کرد: «
در نامهای به وزیر فرهنگ و ارشاد این موضوع را اطلاع دادم که از نام انتشارات ما سواستفاده شده و وزارت فرهنگ و ارشاد نیز پیگیریهای را آغاز کرد، چرا که اعلام شده که انتشارات تدین ناشر این کتاب، برگزیده هفدهمین دوره کتاب جمهوری اسلامی است که این موضوع نیز دروغ است و همین مسئله منجر به پیگیریهای جدی تری از سوی مسئولان امر شد. البته در صورت اجازه وزارت فرهنگ و ارشاد ما نیز به سهم خودمان در محاکم قضایی پیگیر ماجرا خواهیم بود تا با اشخاصی که جاعل مهر و فاکتور بودهاند و با حیثیت نشر ما بازی کردهاند، برخورد قانونی صورت پذیرد».
باید صبور بود و دید در پایان، ماجرای جالب کتاب بدون مجوز نشر که بنا بر اظهارات فوق با فاکتور جعلی به تأمین اجتماعی فروخته و با دستور سعید مرتضوی از محل غیرشمول این سازمان هزینه اش پرداخت شده و نویسنده و فروشنده یزدیاش نیز لابد هیچ نسبتی با مرتضویِ یزدی ندارد، به کدام نقطه خواهد رسید و در پایان، پشت پرده این برنامه کاملا مشخص خواهد شد؟!