
علی لاریجانی امروز در مراسم گرامیداشت چهلم مرحوم حبیبالله عسگراولادی با بیان اینکه حزب مؤتلفه را یک حزب مستقل و پایدار میدانیم، گفت: این حزب در فرازوفرودهای سیاسی راه روشن و حرکت ریشهداری دارد.
به گزارش «تابناک»، علی لاریجانی امروز در مراسم گرامیداشت چهلم مرحوم حبیبالله عسگراولادی با بیان اینکه حزب مؤتلفه را یک حزب مستقل و پایدار میدانیم، گفت: این حزب در فرازو فرودهای سیاسی منهج روشن و حرکت ریشهداری دارد.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه امیدوارم دستاورد مرحوم عسگراولادی همچنان در تقویت جمهوری اسلامی درخشندگی داشته باشد و در ساماندهی امور سیاسی نقش خود را ایفا کند، افزود: انصافاً مرحوم عسگراولادی از سیاستمداران برجسته بود و بعید است به این سادگی جای خالی وجود وی پر شود.
وی با اشاره به اینکه مرحوم عسگراولادی در بیش از نیم قرن ساحت سیاست در کشور، یک نقش تأثیرگذاری از جهات مختلف داشت، تصریح کرد: بر ما واجب است که نسبت به این مرد بزرگ قدرشناس باشیم و راه او را بهتر بشناسیم و امروز که چهلمین روز درگذشت آن عزیز سفر کرده است، موضوعیت دارد که نسبت به منهج، رفتار سیاسی ایشان شناسایی دقیقتری نیز داشته باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مرحوم عسگراولادی سیاستمداری ریشهدار بود، افزود: این نکته مهمی است که سیاستمداران رفتار سنجیده و حکیمانه داشته باشند و توفانزا نباشند؛ بنابراین، تفاوت سیاستمدار ریشهدار با سیاستمدار بادکنکی در همین است.
لاریجانی افزود: تا توفان نباشد بادکنکها در فضا سقوط نمیکنند، بنابراین، سیاستمدار بادکنکی تا شرایط سیاسی توفانی نباشد، خود را نشان نمیدهد اما سیاستمدار ریشهدار فضا را آرام میکند.
وی بیان کرد: سیاستمدار ریشهدار نقد دیگران را در جایی که لازم است مشوقانه اعلام میکند و شرایط کشور را توفانی نمیکند.
نماینده مردم قم در مجلس نهم با بیان اینکه سیاستمدار بادکنکی پس از مدتی که غبارها از بین رفت، به دلیل اینکه ریشهای ندارد، نقشی نخواهد داشت، افزود: البته کشورها باید ارزیابی کنند که چگونه سیاستمداران ریشهدار گاهی تحتالشعاع سیاستمداران بادکنکی قرار میگیرند.
وی با اشاره به ویژگیهای مرحوم عسگراولادی گفت: مرحوم عسگراولادی در ادوار گوناگون پس از انقلاب که شاهد فراز و فرودهای بسیاری بودیم، شرایط پرتحرک داشت و یک سیاستمدار ریشهدار واقعی بود.
وی با اشاره به اینکه وقتی فضای سیاست غبارآلود شد و رفتار پوپولیستی در جامعه حاکم باشد، یک جامعه نمیتواند در فضای شکبرانگیز رشد کند، افزود: مرحوم عسگراولادی در ادوار مختلف پس از انقلاب که فراز و فرودهای بسیاری وجود داشت و برخی میخواستند افکار را منحرف کنند، رفتار متین و مشوقانهای داشت.
رئیس مجلس شورای اسلامی، با تأکید بر اینکه ایشان شرایط را تغییر میداد و تابع شرایط نبود، افزود: این در حالی است که بسیاری از افراد در شرایط سخت تحتالشعاع دیگران قرار میگیرند.
وی تأکید کرد: از دیرباز دو نوع علم نظری و عملی وجود دارد؛ سیاست، اخلاق و تغییر مدن جزو علوم نظری نیست، بلکه جزو علوم عملی است؛ یعنی شرایط را تغییر دادند؛ مرحوم عسگراولادی در اخلاق، سیاست و تغییر مدن، هدفدار و بنا بر با واقعیات عمل میکرد.
لاریجانی تصریح کرد: مرحوم عسگراولادی یک سیاستمدار تأثیرگذار واقعگرا بود و گاهی شرایط را تغییر میداد. لذا از این جهت یک سرمایه برای کشور بود و در هیچ دوران تحت شرایط قرار نمیگرفت که این موضوع بسیار ارزشمندی است؛ مرحوم عسگراولادی از نفت برای کشور باارزشمندتر بود، زیرا یک سیاستمدار ارزشمند بدون نفت هم میتواند کشور را اداره کند.
وی با بیان اینکه مرحوم عسگراولادی در زندگی فردی و اجتماعی خود یک رجل سیاس مسلکی بود، افزود: وصیتنامه وی نیز بسیار تأثیرگذار بود و وجود این افراد برای کشور افتخار است.
این نماینده مردم در مجلس نهم تصریح کرد: انسان مسلکی اول رابطه خود با خدا را درست تنظیم میکند، سپس همه امور متناسب با آن تنظیم خواهد شد.
لاریجانی تأکید کرد: مرحوم عسگراولادی همیشه همان عسگراولادی سابق بود؛ دردمندانه حرف میزد و هدفدار زندگی میکرد، در رفتار اخلاقگرا بود.
وی تأکید کرد: در شرایطی که متأسفانه سیاست در غرب جنس خشن دارد، مرحوم عسگراولادی حتی نسبت به مخالفان خود بااخلاق رفتار میکرد و این در مکاتبات وی دیده میشد.
وی افزود: مرحوم عسگراولادی در نظر دادن شجاع بود و گاهی احساس میکرد باید خود را نیز هزینه کند و از نقد نیز ترسی نداشت؛ در نقدهایی که به وی میشد، سعه صدر داشت و توصیه میکنم مکاتبات ایشان را مدون کنید که واقعا یک عمر تجربه در کار، در آن هست.
آمریکاییها گمان نکنند میتوانند به جمهوری اسلامی ایران کلک بزنندرئیس مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اظهارات اخیر مسئولان آمریکایی درباره مسائل هستهای ایران گفت: به تازگی مسئولان آمریکایی درباره مسائل هستهای ایران زیاد سخن میگویند.
وی خطاب به آمریکاییها افزود: شما در مذاکرات توافق کردید و اگر جرأت دارید بر اساس توافق صورت گرفته عمل نکنید، آن وقت ببینید ما چه خواهیم کرد.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس نهم، با بیان اینکه این موضوع حل میشود و این گونه نیست که آمریکاییها فکر کنند، میتوانند به جمهوری اسلامی ایران کلک بزنند، تأکید کرد: در مراحل بعدی باید درست عمل کنیم و آنچه مهم است، توجه به اقتصاد کشور خواهد بود و اینکه به دنبال نقطهضعفها باشیم.
رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به اوضاع کنونی کشور گفت: نکته مهم این است که اکنون در چه وضعیتی هستیم و چه باید بکنیم. جمهوری اسلامی ایران در این ۳۴ سال ملت ایران را خیلی سرافراز کرد، به طوری که حرکتی که امام (ره) و رهبران جمهوری اسلامی به وجود آوردند، ملت ایران را سرافراز کرد و ظرفیت بزرگی برای کشور ایجاد شد. البته میتوانستیم بهتر از این باشیم؛ اما دلایل داخلی، خارجی و حتی مسائل دمکراتیک در این شرایط نقش داشت.
وی افزود: در مجموع که به گذشته نگاه میکنیم، میبینیم که شرایط کشور از نظر منطقهای و بینالمللی بسیار پیشرفت کرده، ما در گذشته کشور و ملت مطرحی نبودیم و گاهی خجالت میکشیدیم و این به دلیل رابطه رژیم شاه با اسرائیل و آمریکا بود و تنها چند شهر آباد داشتیم.
این نماینده مردم در مجلس نهم با تأکید بر اینکه در گذشته شرایط دیکتاتوری بدی در کشور وجود داشت، افزود: در صنعت عقبافتاده بودیم؛ اما شرایط ما جدای از موقعیت ژئوپلتیک ایران که برجسته بود، پیشرفت کرد و فکر میکنم یکی از اقدامات امام (ره) استفاده از ظرفیت ژئوپلتیک ایران بود که تا حد زیادی از آن استفاده شد.
لاریجانی تأکید کرد: در این سالها نیروی انسانی کشور رشد کرد، افزایش تعداد دانشجویان، دانشآموزان، اساتید دانشگاه یک ظرفیت علمی بزرگ بود که نباید آن را دست کم گرفت.
وی با بیان اینکه ایران در سلولهای بنیادین، داروسازی، پتروشیمی، ساخت نیروگاه و سایر صنایع وابسته رشد کرد، افزود: پیشرفت در موضوع هستهای، نمونهای از آن است.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور در مجلس نهم، تأکید کرد: من از گذشته بارها گفتهام که آمریکاییها نگران بمب هستهای نیستند که ما هم آن را خلاف میدانیم، اما مسأله آنها چیز دیگری است و آن گونه که در الفاظ غربیها میبینیم، اعلام میکنند ظرفیت منطقهای ایران بالا رفته یا نفوذ ایران در منطقه بیشتر شده است.
انرژی هستهای به عنوان سرمایهای ملی، تراز کشور را افزایش داده است وی با تأکید بر اینکه مسأله هستهای یک سرمایه ملی است و تراز کشور را افزایش داد، افزود: همچنین در صنایع هوافضا رشد چشمگیری داشتیم و این پیشرفت ادامه دارد و نباید تحتالشعاع قرار گیرد.
لاریجانی در ادامه با اشاره به پیشرفتهای ایران در حوزه علم با بیان اینکه در رشد علم ایران نباید تردید کرد، افزود: این در حالی است که این پیشرفت را در کشورها همسایه شاهد نبودیم و این به معنای هدایت درست ایران در این سالهاست.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: هدایت رهبری موجب افزایش توان ملی کشور بود و این از نعمتهایی است که ساختار حکومت ما دارد.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت مجلس افزود: یکی دیگر از نکاتی که آورده جمهوری اسلامی ایران غیر از نیروی انسانی قوی به شمار میرود پیشرفتهای دفاعی کشور است؛ لزومی ندارد در این زمینه پوشیده سخن بگوییم.
وی افزود: پیشرفتهای دفاعی کشور بسیار ارزشمند است و اینکه دیگران از این پیشرفتها نگران هستند، دلیلی ندارد که ما آورده خود را در زمینه پیشرفت دفاعی کم ببینیم.
رئیس قوه مقننه با تأکید بر اینکه قطعا ایران از قدرت بزرگ موشکی در منطقه است، گفت: این ظرفیت بزرگ دفاعی کشور است و دلیلی ندارد آن را پنهان کنیم.
لاریجانی تأکید کرد: کشوری میتواند استقلال خود را حفظ کند که توان بازدارندگی داشته باشد، اما ایران بازدارندگی را در سلاح کشتار جمعی نمیداند، بلکه در توان دفاعی مشروع میداند.
وی ادامه داد: ما با مانور نیروی دفاعی نشدیم بلکه جنگ کردیم؛ نیروی دفاعی که آزمون جنگ را گذرانده، نیروی دفاعی دستکمی نیست.
نماینده مردم قم در مجلس نهم ضمن تشریح خاطرات مسئول اطلاعات ارتش عراق گفت: وی نکات مهمی را بیان کرد از جمله اینکه آمریکاییها چگونه عراق را به جنگ علیه ایران تشویق کردند.
لاریجانی در تشریح خاطره مسئول اطلاعات ارتش عراق گفت: به گفته وی در طول جنگ کمکهای بسیاری از سوی آمریکاییها به این کشور شد؛ حتی در مقطعی که ارتش عراق در حال زمینگیر شدن بود، یکی از کشورهای اروپایی حاضر به کمک به کشور عراق در شرایط جنگ با ایران بود؛ این کشورها همان کشورهایی هستند که امروز از سلاح هستهای ایران میترسند.
وی با بیان اینکه بسیاری از کشورها حتی کشور مصر به کشور عراق برای جنگ علیه ایران کمک کرد، افزود: تنها دو تا سه کشور عراق را حمایت نکردند؛ در این شرایط ایران از خود دفاع کرد.
رئیس نهاد قانونگذاری کشورمان در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به پیشرفتهای اقتصادی ایران در سالهای پس از انقلاب گفت: از نظر توانمندی اقتصادی کارهای زیربنایی خوبی انجام شده و اقتصاد ما مسیر پیشرفت را دنبال کرد. البته در دورهای اشکالاتی در اقتصاد کشور از جمله در چند سال اخیر به وجود آمد که فرمان اقتصاد دولت دقیق عمل نکرد و خیلی از ظرفیتهای اقتصاد در کشور به کار گرفته نشد.
وی تصریح کرد: این از اشکالات کشور بود که اگر دولت جدید به ظرفیتهای موجود در اقتصاد کمک کند، شاهد پیشرفت این بخش خواهیم بود.
نماینده مردم قم در مجلس با تأکید بر اینکه بخش اندکی از مشکلات اقتصادی کشور مربوط به تحریمهاست، افزود: بد اداره کردن کشور از نظر اقتصادی وضع را به این شکل کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی به جلسه مشترک وزیر اقتصاد با هیأت رئیسه مجلس اشاره کرد و گفت: چند روز پیش وزیر اقتصاد گزارشی از وضعیت اقتصادی کشور را به هیأت رئیسه ارائه داد که بنا بر آن مجموع بدهی دولت به بخشهای گوناگون، حدود ۴۵۰ تا ۴۶۰ هزار میلیارد تومان است، این مربوط به بد اداره کردن کشور است.
وی گفت: اینکه ۴۰۰ هزار میلیارد تومان پروژه عمرانی کلنگ بزنیم اما ۱۰ هزار میلیارد تومان بودجه داشته باشیم، عاقلانه است؟ اگر بخواهیم این پروژهها را تکمیل کنیم ۶۰ تا ۷۰ سال زمان نیاز داریم؛ این نشان از بد اداره کردن کشور دارد.
لاریجانی در مورد هدفمندی یارانهها نیز گفت: آیا بنا بر قانون عمل شد که تولید کشور لطمه خورد؟ بسیاری از صنایع داخلی کشور به تحریمها ارتباطی ندارند، لذا تصمیمات بانکی باید برای آنها در نظر گرفته شود؛ این سوءمدیریتهاست که مشکلات اقتصادی را پدید میآورد.
وی با تأکید بر اینکه باید مشکل سوءمدیریت را بپذیریم، افزود: نخستین مسألهای که یک بیمار میتواند خود را درمان کند، این است که بپذیرد بیمار است.
عضو فراکسیون اصولگرایان رهروان ولایت با تأکید بر اینکه رهبر معظم انقلاب چند سال بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی تأکید دارند، گفت: آیا اینکه سه نیروگاه را که از دولت گرفته شده، دوباره به دولت بازگردانیم، اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی است که رهبر معظم بر آن تأکید دارند؟
وی با اشاره به پروژه سهام عدالت نیز تصریح کرد: در این بخش مردم احساس مالکیت نمیکنند و تنها برگهای دارند که نه مالکیت دارد و نه سودی برای آنها داشته است.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور افزود: سیاستهای اصل ۴۴ حرکت بزرگی بود اما به معنای اینکه اقتصاد کشور مردمی شود که راه نجات کشور نیز این بود.
لاریجانی در بخش دیگری از اظهارات خود بیان کرد: ارائه آمار خلاف واقع برای ایجاد اشتغال چه دردی از جامعه و مردم دوا میکند؟ میزان سرمایهگذاری در کشور مشخص است.
این نماینده مردم در مجلس نهم ادامه داد: در دولت پیش، اعلام شد رشد اقتصادی ۷ درصد است، حال آن که دو ماه بعد دولت جدید نرخ رشد اقتصادی را منفی ۵.۸ درصد اعلام کرد؛ لذا به دلیل سیاستهای نادرست رشد اقتصادی کشور ۷ درصد نبود.
وی با بیان اینکه در این شرایط اول باید دردها را بشناسیم، افزود: برای اینکه کشور سربلند باشد، اقتصاد کشور باید تقویت و سیاستهای اصل ۴۴ اجرا و اقتصاد نیز مردمی شود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: البته دولت جدید اعلام کرده که قانونگراست و در صورتی که در راستای اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گام بردارد، حمایت میشود.
لاریجانی با اشاره به ظرفیت ایران در منطقه نیز افزود: یکی از نکات مهم، ظرفیت ایران در منطقه است که الهامبخشی انقلاب بر آن تأثیرگذار بود.
نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به جنگ ۳۳ روزه لبنان افزود: از اینکه حزبالله توانست کمر رژیم صهیونیستی بشکند، افتخار میکنیم، چون این موضوع آبروی اسلام و کشورهای عربی است.
وی با تأکید بر اینکه داستان جنگ ۳۳ روزه لبنان خیلی پندآموز است، افزود: نباید آن را دستکم گرفت.
فلسطین با کمک ایران در جنگ ۲۲ روزه و ۸ روزه پیروز شدلاریجانی ادامه داد: حتی فلسطینیان با کمک ایران توانستند در جنگ ۲۲ روزه و ۸ روزه مقاومت پیروز شوند و این شکست دیگری برای اسرائیل بود.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس نهم با تأکید بر اینکه ما به هیاهوهای غرب کاری نداریم، به روایت وزیر امور خارجه یکی از کشورهای منطقه درباره جنگ سوریه اشاره کرد و گفت: درباره جنگ سوریه، یکی از وزرای امور خارجه منطقه در همان اوایل جنگ به ایران سفر کرد که ما به او توضیح دادیم سوریه مانند کشورهای دیگر نیست اما وی پاسخ داد حکومت کنونی سوریه دو هفته دیگر سقوط میکند؛ در حالی که نزدیک به سه سال از این موضوع میگذرد و هنوز حکومت سوریه پابرجاست. حال پرسش این است که چرا ادعای سیاستمداری میکنید؟
ایران سایه دیکتاتوری بینالمللی را از بشریت دور کرداین نماینده مردم در مجلس نهم افزود: جمهوری اسلامی ایران ایستادگی کرد و اگر ایستادگی نمیکردیم، نه تنها به خود لطمه میزدیم، بلکه تمام صحنه بینالمللی دچار یک دیکتاتوری میشد و آمریکاییها گمان میکردند کار پایان یافته و میتوانند به همه کشورها دستور بدهند اما ایران سایه دیکتاتوری بینالمللی و شر آن را از بشریت دور کرد که این خدمت بزرگ جمهوری اسلامی ایران است.
وی ادامه داد: من بر این باورم که تغییر شرایط برای غربیها به خاطر آن است که متوجه شدند بدون جمهوری اسلامی ایران نمیتوانند در منطقه کاری انجام دهند.
لاریجانی در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به ملاحظات فرهنگی رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی افزود: ملاحظات فرهنگی رهبر معظم انقلاب نکات اساسی دارد که باید مورد توجه قرار داد. البته در اوضاع کنونی برخی از اشکالات در حال برطرف شدن است و همان گونه که میبینیم، دولت جدید در نگاه کلان لایحه بودجه مسیر فراهم شدن بسترهای تولید را در دستور کار قرار داده است؛ البته برخی اشکالات وجود دارد که در مجلس در جهت رفع آنها تلاش میکنیم.
عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور مجلس ادامه داد: اگر بتوانیم ظرفیتهای اقتصادی را آزاد کنیم تا این ظرفیتها تنفس کنند، اقتصاد به معنای واقعی مردمی میشود که این موضوعات نیز در مذاکرات هم تأثیر دارد؛ یعنی اگر حریف ببیند، نقاط ضعف خود را از نظر اقتصادی شناختهایم در روند مذاکرات تأثیرگذار است.
وی با بیان اینکه امیدواریم با راهنماییهای رهبر فرزانه انقلاب، فهم و ارزیابیهای درستی از اوضاع کنونی داشته باشیم، تصریح کرد: اگر به این فهم و ارزیابی دقیق برسیم، میتوانیم با سرافرازی از اوضاع کنونی بگذریم و زمینه برای رفع مشکلات نیز فراهم خواهد شد.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان تأکید کرد: حزب مؤتلفه نیز میتواند در این راه کمککار باشد و شرایط را به نحو بهتری رقم بزند.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.