«پنجمعه» با «تابناک»؛

آوای علیرضا قربانی، سالار عقیلی و وحید تاج برمی‌خیزد

در نیمه دی ماه ۱۳۹۲ با وجود سرما و برفی که گردش آخر هفته را در پایتخت دشوار‌تر می‌سازد، همچنان برنامه‌های فرهنگی فراوانی در حال پیگیری است...
کد خبر: ۳۶۸۳۹۸
|
۱۲ دی ۱۳۹۲ - ۰۹:۳۹ 02 January 2014
|
21629 بازدید
در نیمه دی ماه ۱۳۹۲ با وجود سرما و برفی که گردش آخر هفته را در پایتخت دشوار‌تر می‌سازد، همچنان برنامه‌های فرهنگی فراوانی در حال پیگیری است که انگیزه حضور در فضاهای فرهنگی را افزایش می‌دهد؛ برنامه‌هایی که به رسم معمول، این هفته نیز برخی از آن‌ها را برشمرده‌ایم تا این آخر هفته نیز فرصت انتخاب داشته باشید.

به گزارش «تابناک»، این آخر هفته‌ای نیز با برفی که خیابان‌های پایتخت را سفیدپوش کرده، می‌توانید برنامه‌ای را از میان رویدادهای فرهنگی برای این پنجشنبه و جمعه‌تان در نظر بگیرید؛ رویدادهایی که از عصر پنجشنبه تا جمعه شب، آسان‌تر قابل پیگیری است. همچنین می‌توانید خودتان را برای برنامه‌های موسیقیایی آماده سازید که آهسته آهسته آغاز می‌شود و به اوج می‌رسد.

این روز‌ها حوزه فرهنگ بیشتر در فضای جشنواره‌های فجر، اعم از جشنواره فیلم، تئا‌تر، موسیقی و هنرهای تجسمی فجر است و هنرمندان یا در تلاشند آثارشان را به این جشنواره برسانند یا خود بخشی از مجموعه این جشنواره شده‌اند و به همین دلیل، این ایام دسترسی به گروهی از هنرمندان تا اندازه‌ای دشوار شده، ولی همچنان چهره‌ای چون کیارستمی فعال است و ویدئوآرت‌هایی که از او و شاگردانش به نمایش درآمده، دیدنی است.


روزهای پیش روی با انتخاب‌های متوسط

خبری از اکران فیلم تازه‌ای نیست و جدول پخش سینما‌ها با‌‌ همان آثاری به کار خود ادامه می‌دهد که در هفته‌های پیشین به آن‌ها اشاره شد و ظاهراً سر به مهر نیز همچنان موقعیت بهتری نسبت به دیگر آثار متوسط روی پرده دارد.

هادی مقدم دوست «سر به مهر» را در سطح فیلم‌های دارای پیام دینی با کیفیت ساخته و انصافاً محور فیلم که پیرامون نماز خواندن است، گل درشت نشده است. البته در این زمینه نقش لیلا حاتمی ‌انکار‌ناشدنی است و به خوبی توانسته فیلم را به پیش برد و مخاطب را تا پایان فیلم نگه می‌دارد.

افزون بر حاتمی، آرش مجیدی و خاطره اسدی نیز مکملش بوده‌اند که البته چهره‌های دیگری شاید بهتر می‌توانست به کمک حاتمی در مقابل دوربین بیایند. ضمن اینکه نقش نعمت الله به عنوان مشاور کارگردان این اثر تا اندازه‌‌ای در کلیت فیلم ملموس است.

در خلاصه داستان «سر به مهر» آمده است: «این فیلم داستان دختر تنها و خسته‌ای است که کمک‌های یک دوست باعث بهبود شرایطش می‌شود، اما این دختر برای معرفی این دوست به دیگران شهامت کافی ندارد. این فیلم داستان دختر تنها و خسته‌ای است که کمک‌های یک دوست باعث بهبود شرایطش می‌شود، ولی این دختر برای معرفی این دوست به دیگران شهامت کافی ندارد‌».

اگر «تنهای تنهای تنها» ساخته‌ احسان عبدی‌پور را دیده‌اید، «سر به مهر» پیشنهاد این هفته «تابناک» است. «خسته نباشید» نیز فیلم سومی است که پیشنهاد می‌کنیم، دیدنش را میان گزینه‌هایتان قرار دهید و قطعاً‌ وقت تلف کردن نیست.

‌«جیب بر خیابان جنوبی» ساخته سیاوش اسعدی که کپی یک فیلم خارجی است، ابرهای ارغوانی فیلم متوسط سیامک شایقی که هانیه توسلی حتی به افتتاحیه‌اش نیز نرفت، «استرداد» ساخته گرانقیمت بنیاد سینمایی فارابی، «آزادراه» فیلم نزدیک به تله فیلم عباس رافعی، «بشارت یک شهروند هزاره سوم» نیز دیگر فیلم‌هایی است که این روزها بر پرده است و می‌توانید از میا‌نشان، آنچه دوست دارید ببینید.

وکاپلا و‌ وحید تاج را از دست ندهید


گروه آوازی تهران ‌شانزدهم و هفدهم‌ دی‌ماه ساعت ۲۱ و ۳۰ دقیقه برای مخاطبانش به روی صحنه خواهد رفت و موسیقی‌ فیلم‌هایی را اجرا خواهد کرد. این کنسرت در دو بخش اجرا خواهد شد که بخش نخست، شامل چند قطعه از آلبوم «وکاپلا ۱» است و دو قطعه با کلام یعنی «خوشه‌چین» و «دختر کولی» اجرا خواهد شد. بخش دوم کنسرت شامل اجرای یازده قطعه از موسیقی فیلم‌هایی ‌است که برای نخستین‌بار اجرا خواهد شد.

پنج قطعه این کنسرت با تصویری از فیلم همراه خواهد بود تا برای لحظاتی صحنه‌های فیلم را برای مخاطب تداعی کند. از طرفی، موسیقی‌ فیلم‌هایی که برای این کنسرت انتخاب شده‌اند، یا نامزد اسکار بوده و یا جایزه اسکار را برده‌اند و اینکه موسیقی فیلم قوی‌‌ داشته‌اند. برای اجرای پیش ‌روی قطعات فیلم‌های «پاپیون»، «خوب، بد، زشت»، «پدرخوانده»، «صبحانه در تیفانی»، «دلشدگان»، «گوزن‌ها» و... برای گروه تنظیم شده است.

آوای علیرضا قربانی، سالار عقیلی و وحید تاج برمی‌خیزد

وحید تاج نیز که خوانندگی گروه را بر عهده دارد، درباره همکاری با یک گروه کر و خواندن بدون ساز اظهار کرد: به زعم بنده، حنجره انسان کامل‌ترین ساز است و توانایی اجرایی بالایی دارد. من هم در این کنسرت همراه با گروه آوازی تهران قطعاتی را خواهم خواند و شاید این گروه کر اجرایی داشته باشد که ساز از نواختن آن عاجز است. قطعات «خاک مهرآیین»، «خوشه‌چین»، «دختر کلی» و «دلشدگان» قطعاتی است که در این کنسرت برای نخستین‌بار با صدای من شنیده خواهد شد.

پس از این کنسرت تور شهرستان‌های گروه آوازی تهران از گرگان،‌ ساری، قائم‌شهر و سمنان آغاز خواهد شد و احتمالا کرمانشاه، شیراز، اهواز و بندرعباس ‌شهرهایی هستند که گروه در آنجا به روی صحنه خواهد رفت.

کنسرت علیرضا قربانی با اجرای آثار منتخب این خواننده موسیقی ایرانی اواخر دی ماه سال جاری در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌شود. این ارکستر ۲۶ و ۲۷ دی ماه سال جاری در تهران با خوانندگی علیرضا قربانی به روی صحنه خواهد رفت، همچنین مایستر ارکستر این کنسرت سامان صمیمی است. در این کنسرت آثار ارزنده‌ای از آهنگسازانی چون فردین خلعتبری و مهیار علیزاده اجرا خواهد شد.

آوای علیرضا قربانی، سالار عقیلی و وحید تاج برمی‌خیزد

کنسرت «زمزمه‌ها» نیز متشکل از مجموعه‌ای از عاشقانه‌های استاد شفیعی کدکنی روزهای ۲۷، ۲۸ و ۲۹ دی ماه ساعت ۲۱:‌۳۰ به آهنگسازی حمید متبسم و خوانندگی سالار عقیلی در تالار وحدت برگزار می‌شود.

همچنین کنسرت ارکستر آکادمیک با نام «غوغای ستارگان» به مناسبت اولین سالگرد درگذشت همایون خرم ۲۸ و ۲۹ دی‌ماه در تالار اندیشه برگزار خواهد شد. در این کنسرت دوازده قطعه اجرا خواهد شد و حمید خزاعی، شهریار بلوچستانی و امیر رفعتی به عنوان خوانندگان کنسرت که پیش از این سابقه همکاری با زنده‌یاد خرم را داشته‌اند، هر کدام چهار قطعه اجرا خواهند کرد. تنظیم قطعات برای ارکستر بر عهده بابک شهرکی بوده است که به نوعی فرزند هنری همایون خرم است.

تماشای «خون و گل سرخ» بهزاد فراهانی و آییش در «سقراط»

سالن حافظ تا ۲۷ دی ماه میزبان نمایش «خون و گل سرخ» است که از نمایش‌های پربازیگر روی صحنه به شمار می‌آید. خون و گل‌سرخ درباره سلاخی است که سال‌ها به وسیله پدرش محبوس بوده و تنها کارش سلاخی گاو و گوسفند بوده است. سلاخ جوان پس از مرگ پدر به اجتماع وارد می‌شود و با مفاهیمی انسانی چون عشق آشنا می‌شود و می‌تواند به دنیا با زاویه دیگری نگاه کند.

بهزاد فراهانی، فهیمه رحیم نیا، امیر مهدی کیا، حمید صفایی، شمسی صادقی، کامران تفتی، فریدون محرابی، خسرواحمدی، علی طاهری، نسرین صالحی، زندیش حمیدی، عبدالله احسانی، کامیار محبی، آویشن بیکائی، کتایون جهانگیری، ایوب محمودنیا، آهو کاظمی، سارا قاضی، حسن یارلو، کورش (محمدرضا محمدی)، بهزاد توکلی، نیلوفر مژدهی، محسن بالیسینی، کیارش اردشیرپور، لیلا سلیمی، فاطمه جلال، سهیلا علیپور، علی یارلو، عسل مردی و امیر محمد باد پروا در این نمایش که بر اساس متنی از بهزاد فراهانی و کارگردانی این پیشکسوت تئا‌تر، سینما و تلویزیون روی صحنه رفته، به اجرا خواهند پرداخت.

آوای علیرضا قربانی، سالار عقیلی و وحید تاج برمی‌خیزد

سالن بزرگ تالار مولوی میزبان نمایش خشت خام است. این نمایش که به کارگردانی و نویسندگی احسان فلاحت‌پیشه و با نقش آفرینی مجید آقاکریمی، سعید زارعی، آرینه سوکیاسیان، آرش (علی) فلاحت‌پیشه، امیر قنبری، مهسا کریمی، فریما کهنمویی و محمدصادق ملکی روی صحنه رفته تا سی‌ام دی ماه برقرار است.

تالار شمس همچنان میزبان نمایش هم طناب است. این نمایش شش بازیگر مرد و یک بازیگر زن دارد و روایتی مستند از سقوط کوهنوردان ایرانی است که سال ۲۰۱۱ در قله ماناسلو رخ داد. قله ماناسلو در سلسله جبال هیمالیا با ارتفاع ۸ هزار و ۱۶۳ متر، هشتمین قله مرتفع جهان است. عیسی میرشکاری در روز ۲۹ آوریل سال ۲۰۱۱ در راه صعود به این قله جان خود را از دست داد و در یازدهم می ‌سال ۲۰۱۲ نیز جعفر ناصری دیگر کوهنورد ایرانی بود که در قله ماناسلو جان سپرد. علی باقری، سعید چنگیزیان، شهاب زارع، کاظم سیاحی، نادر فلاح، شیوا فلاحی، نوید محمدزاده در این نمایش که مهین صدری نویسندگی و کارگردانی‌اش کرده، نقش آفرینی می‌کنند.

همچنین نمایش ۱۲۰ دقیقه‌ای «سقراط» به نویسندگی و کارگردانی حمیدرضا نعیمی و با نقش آفرینی فرهاد آئیش، لادن مستوفی، بهناز نازی، نقی سیف جمالی، کتانه افشاری‌نژاد، یعقوب صباحی، ایوب آقاخانی، سیاوش چراغی‌پور، بهاره نوحیان، بهمن عباسپور، رضا جهانی، بهنام شرفی، پرهام دلدار، مجید نوروزی، مهرداد خانی، یاسمن کاکایی، راشین دیدنده، روژین رحیمی، مجید قادری، بهمن ناصری، محمد‌نژاد، علی حبیب‌پور روی صحنه تالار وحدت برقرار است.

آوای علیرضا قربانی، سالار عقیلی و وحید تاج برمی‌خیزد

حمیدرضا نعیمی درباره این نماش گفته است: «در جریان نمایشنامه‌ ما به مباحث تاریخی ۲۴۰۰ سال پیش یعنی اواخر عمر سقراط اشاره‌های مفصلی داریم. از آنجا که این نمایش یک اثر شخصیت محور است، شخصیت سقراط را ‌دقیقا‌ بررسی کرده‌ایم. ما در این نمایش به تعریف افلاطون و کسنوفون (شاگرد سقراط) از سقراط و روایت زندگی اجتماعی، تاریخی و خانوادگی او پرداخته‌ایم که از این نظر نمایش برای تماشاگر بسیار جذاب خواهد بود‌».

دیگر عوامل این نمایش دیدنی بدین شرحند:


‌«طراح صحنه: رضا مهدی‌زاده، طراح لباس: ادناز زینلیان، دستیار طراح لباس: مقدی شامیریان، مژگان عیوضی، طراح نور: رضا حیدری، طراح، چهره‌پردازی: ماریا حاجی‌ها، طراح حرکت: محسن گودرزی، طراح پوستر و بروشور: منصوره قره داغی، مدیر تولید و دستیار اول کارگردان: علی زارعی، دستیار دوم کارگردان و برنامه ریز: پریسا گودرزی، مدیر صحنه: هلیا کریمی، منشی صحنه: محبوبه صادقی، مدیر اجرا: علیرضا طهماسبی، دستیاران صحنه: محمد‌نژاد، علی حبیب‌پور، مدیر تبلیغات: مهدی یوسفی کیا، مشاور رسانه‌ای: عباس غفاری، عکاسان: امیر خدامی، مهدی آشنادوست، مترجم فارسی به انگلیسی: مرتضی محمدی، روابط بین الملل: علیرضا صادقی خواه، آهنگساز: سیاوش لطفی، گروه کر: سحر لطفی، یکتا اعتمادی، مهرداد طلایی، حمید خنجری، علیرضا عبدالکریمی، هوتن حسینی، روشنک رسانی، محمد حقیقی، پگاه عینکچی، سارا مصطفوی نسب» توصیه می‌کنیم دیدن این نمایش را که تا ۲۷ دی ماه برقرار خواهد بود، از دست ندهید.

سالن خلیج فارس فرهنگسرای نیاوران، نمایش «دختر یانکی» به کارگردانی بهرام تشکر و بر اساس متنی از نیل سایمون را میزبانی می‌کند. این نمایش نود دقیقه‌ای که در آن بهرام و بهنام تشکر و یکتا ناصر نقش‌آفرینی می‌کنند، تا دوازدهم بهمن ماه برقرار خواهد بود.

کارگاه نمایش باران نیز نمایش‌نامه خوانی پنجشنبه‌خوانی (آقاخانی خوانی) را روی صحنه دارد. این نمایش‌نامه خوانی‌ها که تا سی‌ام بهمن ماه استمرار خواهد داشت، مطابق با برنامه ذیل خواهد بود. این کارگاه در خیابان استاد نجات الهی، ابتدای خیابان اراک، پلاک ۷۲، واحد ۷ واقع است.

آوای علیرضا قربانی، سالار عقیلی و وحید تاج برمی‌خیزد
تماشاخانه استاد جمشید مشایخی تا سی‌ام دی ماه میزبان نمایش «نمایش اسپانیایی» است. در این نمایش ۴۵ دقیقه‌ای که بورژین عبدالرزاقی بر اساس متنی از یاسمینا رضا کارگردانی‌اش کرده، آناهیتا محب علی، یلدا عباسی، روجا جعفری، احسان بیات فر، بورژین عبدالرزاقی نقش آفرینی می‌کنند. تماشاخانه مشایخی در خیابان ولی عصر، بالا‌تر از تقاطع میرداماد، خیابان قبادیان، پلاک ۵۳، سرای کاووسیه واقع است.

به تماشای ویدئو آرت‌های کیارستمی و شاگردانش بروید

سال گذشته عباس کیارستمی و علیرضا سمیع‌آذر کارگاه آموزشی ویدیوآرت در مؤسسه فرهنگی هنری ماه مهر با حضور چهل هنرجو بر پا کردند که در این دوره آموزشی هنرجویان به ساخت آثار گوناگونی دست زدند و بر اساس تم این کارگاه آموزشی که «باد» در نظر گرفته شده بود، ویدیوآرت‌های گوناگونی تولید کردند.

بر همین اساس عباس کیارستمی در نمایشگاهی با نام «باد هرکجا بخواهد می‌وزد» که روز جمعه ششم دی ماه در گالری ماه مهر برگزار شد به همراه شانزده هنرجو آثار تولید شده در این کارگاه آموزشی را به نمایش در‌آوردند.

در این نمایشگاه، عباس کیارستمی با ویدیو «باد هر کجا بخواهد می‌وزد»؛ امیر آذر با اثر «ذهن»؛ فرید امین‌الاسلام با ویدیو «سکوت باد»؛ کتایون افروز «بدون عنوان»؛ حمید الهی با ویدیو «باد هرکجا که بخواهند می‌وزرد»؛ امیر توده‌فلاح با اثر «بر باد رفته»؛ حمید جوادی «کشت باد»؛ بهار دشت‌بان با ویدیو «باد هرکجا بخواهد می‌وزد»؛ حسین راستی «باد دیوانه»؛ نوشین زرنانی با ویدیو «شکارچی»؛ امین شاه‌مرادی با ویدیو «منهای پنج سال کودکی»؛ سارا شیخی «بیدی در باد»؛ قدرت‌الله عاقلی «بدون عنوان»؛ شیرین عابدینی‌راد با ویدیو «gliss»؛ محمود نورایی با «باد و مرگ»؛ الهام یزدانیان با اثر «آینه» و حسین یونسی با ویدیو «قوطی» حضور دارند.

آوای علیرضا قربانی، سالار عقیلی و وحید تاج برمی‌خیزد


برخی از آثار این هنرجویان تاکنون در فستیوال‌های خارجی و نمایشگاه‌های داخلی به نمایش در‌آمده است که می‌توان به اثر «باد و مرگ» محمود نورایی در ۲۰۱۳ (Aviff Cannes)، اثر فرید امین الاسلام در در فستیوال ویدئوآرت آتن ۲۰۱۳، اثر امیر آذر در فستیوال ویدئوآرت بلغارستان، ویدیو امین شاهمرادی در فستیوال ویدیو آرت مارسی ۲۰۱۳، اثر شیرین عابدینی‌راد در جشنواره فیلم ایباف اسپانیا، ویدیو کتایون افروز در نمایشگاه گروهی اعضای سایت ویدئوآرتیست در کره جنوبی و همچنین ویدیوآرت‌های نوشین زرنانی در گالری شکوه و قدرت الله عاقلی در گالری طراحان آزاد اشاره کرد.

نمایشگاه «باد هر کجا بخواهد می‌وزد» تا ۲۷ دی ‌ماه همه روزه در گالری ماه‌مهر واقع در بلوار آفریقا، کوچه نیلوفر، پلاک ۷ میزبان هنردوستان است.

همچنین سی‌و‌هشتمین نشست پژوهشی هنر به نکوداشت هنرمند فقید تصویرگری ایران، بهرام خائف اختصاص یافته ‌که قرار است، عصر سه‌شنبه هفدهم دی‌ماه در نگارخانه برگ واقع در عمارت عین‌الدوله برگزار شود.

در این مراسم، جمال‌الدین اکرمی و علی بوذری سخنرانی خواهند کرد و در ادامه نمایشگاهی از عکس‌ها، ‌اسناد و آثار بهرام خائف در نگارخانه برگ گشایش خواهد یافت که علاقه‌مندان تا دوم بهمن‌ماه می‌توانند از این نمایشگاه بازدید کنند. بهرام خائف، تصویرگر بیش از شصت کتاب کودک و برنده جوایز متعدد بین‌المللی در حوزه نقاشی و گرافیک بود. این هنرمند در سال ۱۳۸۲ درگذشت.

موزهٔ عکسخانه شهر به‌ مناسبت هشتادمین سالگرد درگذشت آنتوان سوریوگین، هنرمند معروف دورهٔ قاجار و عکاس مراسم اعدام میرزا رضا کرمانی، نمایشگاهی از عکس‌های این هنرمند گرجستانی را که از مجموعه شخصی مهرداد اسکویی هستند به‌ نمایش گذاشته است. این نمایشگاه که شامل ۳۰ عکس از مجموعهٔ شخصی مهرداد اسکویی است از ۲۵ آذر تا ۱۴ دی‌ماه، روزهای شنبه تا چهارشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ و ۱۴ تا ۱۷ و روزهای پنجشنبه از ساعت ۹ تا ۱۳ در موزهٔ عکسخانه شهر به نشانی میدان هفت‌ تیر، خیابان بهار‌ شیراز، ضلع جنوب‌ غربی میدان بهار شیراز میزبان علاقه‌مندان است. این نمایشگاه جمعه‌ها و تعطیلات رسمی تعطیل است.

نمایشگاه نقاشی‌های آزاده رزاق‏دوست با نام «سایه‌های عدن» جمعه سیزدهم دی‌ماه در گالری اثر برپا می‌شود. رزاق دوست در این نمایشگاه پانزده اثر رنگ روغن ‌روی بوم و مقوا با ابعاد متفاوت ارائه داده ‌که کوچک‌ترین آن ۳۰×۴۰ و بزرگترینش ۱۲۰×۲۰۰ سانتی متر است.

آثار این نمایشگاه حاصل دو سال تلاش اوست. سکون و سکوت، ناپایندگی، تغییر و ناپایداری، اصل شکل گیری این آثار است. این نقاش جوان پس از تجربه زمانی و مراقبه‌های طولانی که در این سال‌ها داشته، نگاهی خالی از هر گونه ذهنیت‌گرایی و رفتاری عاری از بیان گرایی را در تابلوهای این مجموعه به تصویر کشیده است. رزاق دوست در این نقاشی‌ها، سایه برگ‌ها، گیاهان و گل‌ها را در تاریکی، ‌روی سفیدی بوم با حرکت قلم موی لغزان در میان فضایی تاریک و روشن را به نمایش می‌گذارد.

نمایشگاه نقاشی‌های هنگامه صدری از زنان تأثیرگذار شاهنامه با نام «راز فرنگیس در تهران» در گالری ساربان افتتاح شده است. آثار این نمایشگاه تیپ‌سازی‌هایی از زنان تأثیرگذار شاهنامه فردوسی از جمله فرنگیس، فرانک، گردآفرید، کتایون، رودابه، همای چهرزاد، سیندخت و تهمینه هستند که با المان‌های امروزی به‌ صورت معاصر درآمده‌اند. نمایشگاه شامل یازده تابلوی نقاشی با تکنیک آکریلیک روی بوم است. نمایشگاه «راز فرنگیس در تهران» از ۲۹ آذر تا ۱۶ دی‌ ماه از ساعت ۱۶ تا ۲۰ در گالری ساربان واقع در خیابان شهید بهشتی، خیابان صابونچی (مهناز)، کوچهٔ مهماندوست، شمارهٔ ۸ ادامه دارد. گالری ساربان روزهای سه‌شنبه و تعطیلات رسمی تعطیل است.

گالری پنجره با برپایی نمایشگاه گروهی نقاشی و مجسمه از سی‌ هنرمند جوان به جمع گالری‌ها تهران پیوست. در این نمایشگاه آثاری از علیرضا مسعودی، آریا ساعتچی، آنالیا طاهریان، همایون تک، الهام قربانی، پژمان نوروزی، ترانه صادقیان، هدی فرهانیان، حکمت رحمانی، سورنا زمانی، نگین جواهری، مهدی سراج، علیرضا جهرمی، صبا عشقی، منیژه اخوان، سهیل مختار، هادی احمدی، معین شیخ شعاعی، سمیرا کرمی، مریم باقریان، تهمینه میر مطهری، محسن حسین‌مردی، لیلا نورایی، مائده سالار، راشیت تیموری، نازنین ارغوان، هدیه جعفری، فرزانه رستمی، محمد طرزی، طاهره افضلی، فرزانه زادمهر به نمایش درآمده است.

شبنم غفاری مدیر گالری پنجره گفت: گالری پنجره را با هدف حمایت از هنرمندان جوان راه‌اندازی کرده‌ایم و می‌خواهیم که بر پایه برنامه‌ریزی که برای گالری کرده‌ایم به همه شاخه‌های هنرهای تجسمی که از سوی جوانان کار می‌شود، اهمیت ویژه‌ای بدهیم. هر نمایشگاه را چهارده روزه برگزار خواهیم کرد و حد فاصل برگزاری هر نمایشگاه تا نمایشگاه بعدی گالری تعطیل خواهد بود و روزهای شنبه نیز گالری تعطیل است و ساعت کار گالری هم از ساعت ۱۴ تا ۲۰ است.

این نمایشگاه جمعه ششم دی‌ماه افتتاح شد و تا بیستم دی‌ماه ادامه خواهد داشت. گالری پنجره در خیابان ظفر، انتهای فرید افشار، بابک شرقی، بن بست بابک، پلاک ۲۹ طبقه دوم واقع شده است.

نمایشگاه سیری در هنر معاصر ایران نیز با مروری بر آثار ایرج اسکندری و کاظم چلیپا، از هفته اول بهمن ماه در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می‌شود. در این نمایشگاه بیش از ۱۴۰ اثر از آثار این دو هنرمند از هفته اول بهمن ماه با همکاری حوزه هنری، موزه هنرهای دینی امام علی (ع)، مؤسسه فرهنگی- هنری صبا (فرهنگستان هنر)، موزه بنیاد شهید، موزه بانک پاسارگاد و مؤسسه توسعه هنرهای تجسمی معاصر، در موزه هنرهای معاصر تهران افتتاح می‌شود.

آثار نقاشی «احمد فتوت»، یکشنبه پانزدهم دی، در نگارخانه جهان مرکز هنر پژوهی نقش جهان به نمایش در می‌آید. این نمایشگاه شامل ۴۰ اثر از آثار این هنرمند با تکنیک آکریلیک و رنگ و روغن است. احمد فتوت، متولد سال ۱۳۲۲ و لیسانس هنرهای تجسمی از دانشکده هنرهای زیبا است و علاوه بر کسب مدرک درجه یک هنری در رشته نقاشی، تربیت صد‌ها هنرجو در رشته نقاشی را بر عهده داشته است.

آیین گشایش نمایشگاه نقاشی «مروری بر آثار نقاشی احمد فتوت»، یکشنبه ۱۵ دی ساعت شانزدهم برگزار می‌شود. علاقه‌مندان می‌توانند برای بازدید از این نمایشگاه به خیابان ولی‌عصر (عج)، نرسیده به بوستان ساعی، جنب شهر کتاب، شماره ۲۱۶۹ مرکز هنر پژوهی نقش جهان مراجعه کنند. ساعات بازدید از این نمایشگاه همه روزه به جز‌ ‌تعطیلات از ساعت ۱۰ تا ۱۸ است. این نمایشگاه تا شانزدهم بهمن ادامه خواهد داشت.

نمایشگاهی از آثار ساسان ابری با نام «زرد خفته» در گالری آران از ششم دی ماه برپاست و تا هجدهم دی ماه از ساعت ۱۱ تا ۱۹ دایر است. در این نمایشگاه ۲۲ قطعه عکس با تکنیک عکاسی پولاروید و چاپ دستی روی دیوار می‌رود. ساسان ابری درباره این مجموعه از آثارش نوشته است: «در گوشه کنار این کلانشهر، پرآشوب و مدام درحال تغییر، که به نامِ توسعه کالبد تاریخی‌ش را شخم می‌زند، از بین می‌برد، آن را تکه‌تکه می‌کند و چیزی بر جای نمی‌گذارد، جز مخلوقی عجیب، معدودی درخت سرک کشیده‌اند. درختانی اغلب از نوع کاج که انگار در سایهٔ خود چیزی را پنهان کرده و از آن محافظت می‌کنند. آن‌ها پاسدار گذشته‌اند‌، پاسدار حجم‌هایی در قلمرو زمان از دست رفته، زمانی که هنر در چینش و بالا رفتن جزیی‌ترین آجر‌ها نیز رعایت می‌شد. آجرهای زرد، خفته در دیوارهای ساکت نا‌مسکون کاج‌ها نشان اصلی این خانه‌‍‌ها هستند. آن‌ها از دور خبرت می‌کنند که سازه‌ای را دوره کرده و در پناه گرفته‌اند، سازه‌ای خفته».

نمایشگاه گروهی نقاشی هنرجویان فخرالدین مخبری در فرهنگسرای نیاوران گشایش می‌یابد. به گفتهٔ مخبری، تابلوهای اولین نمایشگاه گروهی هنرجویان دوره‌های سه تا ده سال گذشتهٔ او، با تکنیک‌های رنگ‌روغن، مدادرنگی و طراحی به سبک‌های رئالیسم توسط سی ‌ر ‌هنرجو به ‌نمایش گذاشته خواهند شد. سبک کار‌ها تحت تأثیر نقاشی‌های استاد مرتضی کاتوزیان است. این نمایشگاه گروهی از ششم تا پانزدهم دی‌ماه در فرهنگسرای نیاوران واقع در انتهای خیابان پاسداران، روبه‌روی بوستان نیاوران میزبان علاقه‌مندان به هنر نقاشی است.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟