همزمان با آمادگی ارتش عراق برای آغاز عملیات نظامی گسترده جهت پاکسازی شهر فلوجه از گروههای مسلح القاعده، روسیه و فرانسه با ابراز نگرانی نسبت به درگیریهای استان الانبار، حمایت خود از ارتش عراق در رویارویی با القاعده را اعلام کردند.
به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری اسکای نیوز عربی، همزمان با آمادگی ارتش عراق برای انجام عملیات نظامی گسترده علیه القاعده در شهر فلوجه در استان غربی الانبار، منابع آگاه در وزارت دفاع این کشور اعلام کردند که حمله احتمالی ارتش تا زمان خروج کامل شهروندان عراقی از شهر فلوجه انجام نخواهد شد.
به گفته این منابع نیروهای منتظر چراغ سبزی برای آغاز حمله به شهر فلوجه و تعقیب شورشیان مسلح القاعده و اعضای گروه "دولت اسلامی عراق و شام" هستند.
این در حالی است که سران قبایل عراقی وجود هرگونه عامل مسلح وابسته به القاعده در شهر فلوجه را رد کردند.
در همین حال منابع محلی عراق اعلام کردند که 70 درصد از شهر فلوجه تحت سلطه "القاعده" بوده و تنها 30 درصد آن در کنترل عشایر عراقی است.
بنا به گزارش شبکه اسکای نیوز عربی روز دوشنبه آرامش در تمامی بخشهای استان فلوجه حاکم بود و ارتش ورودیهای اصلی شهر فلوجه را در سه بخش تحت کنترل کامل گرفته است.
همچنین شبکه اسکای نیوز عربی اعلام کرد که ساکنان شهر فلوجه به خاطر درگیریهای اخیر از بحران انسانی شدید رنج میبرند و ساکنان این منطقه با کمبود مواد غذایی و سوخت و نیز آب آشامیدنی روبرو هستند.
پیشتر نوری المالکی، نخستوزیر عراق به ساکنان و شهر فلوجه نسبت به ادامه حضور گروههای مسلح القاعده در این شهر هشدار داده و از آنها خواست تا شورشیان مسلح را از شهر خود بیرون برانند.
از سوی دیگر، وزارت خارجه فرانسه ضمن ابراز نگرانی شدید نسبت به درگیریهای اخیر در الفلوجه و الرمادی در غرب عراق حمایت خود از دولت عراق در مبارزه علیه تروریسم را اعلام کرد.
سخنگوی وزارت خارجه فرانسه همچنین اعلام کرد: گفتگوی سیاسی با حضور تمامی احزاب و گروههای عراقی تنها راه دستیابی به راهکاری دائم برای برقراری ثبات در عراق است.
وزارت خارجه روسیه نیز در بیانیهای ضمن بیان اینکه مسکو همه اشکال تروریسم را محکوم میکند حمایت خود از دولت عراق در رویارویی علیه القاعده را اعلام کرد.
در بیانیه وزارت خارجه روسیه آماده که عراق اخیرا شاهد افزایش اقدامات خشونتآمیزی است که به زندگی دهها غیرنظامی پایان داده است. به عقیده مسکو گسترش تنفر میان پیروان ادیان مختلف امری غیرقابل قبول است و ناآرامیهای اخیر عراق ریشه در مسائل دینی داشته و در وهله اول به تحولات سوریه مربوط میشود.