سردرگمی در میان سناریو‌های افزایش قیمت بنزین

بنزین در فاز دوم: ۱۱۰۰ تومان یا ۱۸۰۰ تومان؟

در حالی که هنوز لایحه یا تبصره مربوط به هدفمندی یارانه‌ها به دست مجلس نرسیده، از هم‌اکنون سخنان پراکنده و ضد و نقیضی درباره میزان افزایش بهای بنزین به عنوان مهم‌ترین سوخت مصرفی کشور آغاز شده است. در حالی که برخی از بنزین ۱۱۰۰ تومان در فاز دوم سخن می‌گویند، سخن از سناریوی ۱۸۰۰ تومانی نیز به میان است!
کد خبر: ۳۷۲۵۵۵
|
۳۰ دی ۱۳۹۲ - ۱۳:۱۶ 20 January 2014
|
7089 بازدید

بنزین در فاز دوم: ۱۱۰۰ تومان یا ۱۸۰۰ تومان؟در حالی که هنوز لایحه یا تبصره مربوط به هدفمندی یارانه‌ها به دست مجلس نرسیده، از هم‌اکنون سخنان پراکنده و ضد و نقیضی درباره میزان افزایش بهای بنزین به عنوان مهم‌ترین سوخت مصرفی کشور آغاز شده است. در حالی که برخی از بنزین ۱۱۰۰ تومان در فاز دوم سخن می‌گویند، سخن از سناریوی ۱۸۰۰ تومانی نیز به میان است!

به گزارش «تابناک»، توافقات دولت و مجلس بر این مبناست که از آغاز سال ۹۳ فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها اجرا شود. این در حالی است که هنوز لایحه دولت برای اجرای هدفمندی و جزئیات آن یا آن گونه که مجلس ‌خواسته، تبصره هدفمندی یارانه‌ها، ‌راهی مجلس شورای اسلامی نشده و گویا قرار است روز آینده به دست مجلسیان برسد!
 
در همین حال افزایش نرخ حامل‌های انرژی و به‌ ویژه نرخ بنزین (مهم‌ترین سوخت مصرفی کشور) از هم‌اکنون دغدغه اصلی افکار عمومی شده است؛ اما هنوز تکلیف افزایش قیمت آن مشخص نیست.

بنا بر این گزارش، پیش از این محمد باقر نوبخت اعلام کرده بود، بنا بر قانون، افزایش قیمت‌ها در هدفمندی یارانه‌ها در سال ۹۳ باید به حد نهایی خود برسد؛ به این معنا که بر پایه قانون هدفمندی که اشاره کرده ‌نرخ حامل‌های انرژی در پنج ‌سال به ۹۰ درصد فوب خلیج فارس برسد، سال ۹۳ آخرین سال برای انجام این کار ‌خواهد بود.

اما نوبخت در ادامه اشاره کرده بود که دولت می‌خواهد در سال آینده و در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه‌ها، قیمت‌ها را ‌‌پله پله افزایش دهد. این امر حدس و گمان‌ها در خصوص افزایش بهای بنزین را کمی پیچیده کرد.

بنزین در فاز دوم: ۱۱۰۰ تومان یا ۱۸۰۰ تومان؟

جدیت بنزین۱۸۰۰ تومانی؟

امروز دو خبر متفاوت درباره سناریوهای افزایش قیمت بنزین منتشر شد؛ از سویی یک مقام آگاه گفته که چند سناریو در دولت ‌بررسی شد‌ که همه این سناریو‌ها با افزایش قیمت بنزین آزاد از ۷۰۰ تومان فعلی به ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان توافق دارند.

وی افزود‌: نکته مهم اینکه در برخی ‌سناریو‌ها ،خبری از بنزین سهمیه‌ای نیست و بنزین ‌آزاد و با کارت سوخت عرضه می‌شود و در برخی از سناریو‌ها نیز بنزین سهمیه‌ای وجود دارد. گویا آنچه ‌‌قرار است در پایان رخ دهد، وجود بنزین سهمیه‌ای است؛ اما نرخ این بنزین از ۴۰۰ تومان بالا‌تر خواهد رفت. به اذعان وی از سال آینده باید منتظر بنزین ۶۰ لیتر سهمیه‌ای، با نرخ حدود ۷۰۰ تومان و بنزین آزاد با نرخ ۱۰۰۰ تا ۱۲۰۰ تومان باشیم.

اما این در حالی است که شفیعی، رئیس ستاد مدیریت حمل و نقل و سوخت کشور اظهاراتی متفاوت درباره سناریوهای افزایش قیمت بنزین عنوان کرده است.

وی گفته است: یکی از این سناریو‌ها این گونه ‌است که قیمت بنزین به میزان کنونی ثابت بماند، ولی در سهمیه‌ها تغییر ایجاد شود، سناریوی دوم آنکه قیمت بنزین به ۱۱۰۰ تومان در هر لیتر برسد و سناریوی سوم اینکه قیمت بنزین به ۱۸۰۰ تومان در هر لیتر افزایش یابد.

البته شفیعی اشاره‌ای نکرده ‌که کدام یک از این سناریو‌ها ‌شانس بیشتری برای عملیاتی شدن دارند.

آن گونه که مشخص است در آخرین روز فرصت دولت برای ارسال تبصره هدفمندی به مجلس، هنوز تکلیف نرخ حامل‌های انرژی و افزایش آن‌ها مشخص نیست، ولی ‌نکته‌ای که هست اینکه احتمال سناریوی ۱۸۰۰ تومانی را برای بنزین افزایش می‌دهد.

چندی پیش، محمد علی دادور، رئیس پالایشگاه لاوان اشاره کرده بود که دولت بنزین و گازوئیل را به نرخ ۱۸۰۰ تا ۲ هزار تومان از پالایشگاه‌ها می‌خرد. وی گفته بود، ‌با توجه به نرخ فعلی ارز، اگر بخواهیم هزینه تمام شده تولید بنزین را در نظر بگیریم، قیمت واقعی آن می‌شود ۲۸۰۰ تومان در هر لیتر؛ بنابراین، می‌توان حدس زد ‌اگر قرار باشد در سال ۹۳ قانون هدفمندی یارانه‌ها به کمال برسد و هم سخنان نوبخت در خصوص افزایش پلکانی قیمت‌ها شهید نشود، می‌توان به قیمت ۱۸۰۰ تومانی برای بنزین آزاد به عنوان یک سناریوی جدی نگاه کرد. البته هنوز هیچ چیز در خصوص قیمت نهایی سوخت مشخص و روشن نیست و تا هنگامی که رقم درآمدی دولت از افزایش قیمت حامل‌های انرژی و میزان این افزایش مشخص نشود، نمی‌توان به شکل حتمی در خصوص نرخ بنزین اظهار‌نظر کرد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟