پاکستان آب پاکی را روی دست ایران ریخت!

احداث بخش پاکستانی خط لوله گاز ایران و پاکستان که هزینه آن دو میلیارد دلار برآورد می‌شود به طور رسمی در ماه مارس 2013 میلادی با هیاهوی زیاد افتتاح شد اما از آن زمان تاکنون پیشرفت در این پروژه متوقف شده است.
کد خبر: ۳۷۷۸۳۵
|
۲۲ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۵:۱۷ 11 February 2014
|
61211 بازدید
|
پاکستان به طور رسمی به ایران اعلام کرد که دو طرف باید دستکم در حال حاضر پروژه خط لوله گاز ایران و پاکستان را کنار بگذارند و ایران باید به پاکستان در زمینه جریمه در نظر گرفته شده برای تکمیل پروژه تا دسامبر 2014 میلادی مهلت تازه‌ای در نظر بگیرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از نشریه پلاتس، یک مقام وزارت نفت پاکستان گفت: پاکستان با مشکلات زیادی در زمینه تامین بودجه احداث خط لوله در خاک خود مواجه است زیرا نهادهای مالی و شرکت‌های نفتی بین‌المللی و حتی کشورهایی نظیر روسیه و چین که ابتدا متعهد به حمایت از این پروژه شده بودند تمایلی به حضور در آن ندارند.

وی گفت: به رغم توافق هسته‌ای ایران با آمریکا و قدرتهای جهانی، واشنگتن به اسلام‌آباد اعلام کرده که موضع خود در خصوص پروژه خط لوله ایران و پاکستان را تغییر نخواهد داد بنابراین بیشتر این شرکت و نهادها نگران عواقب تحریم‌های آمریکا علیه ایران هستند.

این مقام پاکستانی که خواست نامش فاش نشود گفت: علاوه بر عدم علاقه شرکتهای بین‌المللی شرایط مالی پاکستان نیز به این کشور اجازه نمی‌دهد که بودجه احداث این پروژه عظیم را تامین کند و این امر باعث تاخیر در احداث خط لوله شده است.

احداث بخش پاکستانی خط لوله گاز ایران و پاکستان که هزینه آن دو میلیارد دلار برآورد می‌شود به طور رسمی در ماه مارس 2013 میلادی با هیاهوی زیاد افتتاح شد اما از آن زمان تاکنون پیشرفت در این پروژه متوقف شده است.

از سوی دیگر ایران در حال حاضر تقریبا تمام این خط لوله هفت میلیارد و 700 میلیون دلاری را در خاک خود احداث کرده است.

پاکستان در ماه اکتبر از ایران درخواست کرد که کل هزینه دو میلیارد دلاری احداث خط لوله را در خاک پاکستان تقبل کند اما ایران این درخواست را کرد.

ایران پیشتر به پاکستان وعده داده بود که 500 میلیون دلار از هزینه احداث خط لوله در پاکستان را تقبل می‌کند اما سپس از این تصمیم منصرف شد.

در همین حال پاکستان همچنین با چالش پرداخت روزانه سه میلیون دلار جریمه به ایران در صورت عدم تکمیل پروژه تا 31 دسامبر 2014 مواجه است.

یک هیات پاکستانی به ریاست عابد سعید معاون وزیر نفت پاکستان هفته گذشته به ایران سفر کرد و خواستار تمدید این ضرب الاجل و معافیت پاکستان از پرداخت جریمه به دلیل وضعیت ژئوپلتیک موجود شد.

اسلام‌آباد از سوی آمریکا تحت فشار قرار گرفته تا پروژه آی.پی را به دلیل تحریم‌های بین‌المللی علیه ایران کنار بگذارد اما پاکستان تاکید دارد که واردات گاز از ایران برای حل مشکل مزمن کمبود برق در پاکستان ضروری است.

علی ماجدی معاون وزیر نفت ایران در دسامبر گذشته نارضایتی خود را از انفعال پاکستان در تکمیل خط لوله اعلام کرد و گفت که ایران به دنبال آوردن شرکت‌های اروپایی برای کمک به احداث خط لوله در خاک پاکستان است.

ایران تاکنون حدود دو میلیارد دلار در این پروژه هزینه کرده و تقریبا بخش ایرانی خط لوله را تکمیل کرده است.

ماجدی افزود: این پروژه تا زمان تکمیل تقریبا حدود سه میلیارد دلار برای پاکستان هزینه خواهد داشت.

برآوردهای اولیه نشان داده که احداث خط لوله در خاک پاکستان حدود دو تا 2.5 میلیارد دلار هزینه خواهد داشت.

براساس قرارداد دو کشور پاکستان روزانه 750 میلیون تا یک میلیارد فوت مکعب از گاز ایران را از طریق این خط لوله وارد خواهد کرد.

پاکستان در حال گفتگو با قطر در زمینه نهایی کردن برنامه‌ واردات سالانه 3.5 میلیون تن گاز ال.ان.جی از این کشور است. دولت پاکستان به دنبال این است که واردات اولین محموله ال.ان.جی از قطر تا نوامبر 2014 نهایی شود.

پاکستان و قطر یک یادداشت تفاهم برای واردات ال.ان.جی در فوریه 2012 امضا کردند اما پیشرفت در این زمینه به دلیل اختلافات دو طرف بر سر قیمت گاز کند بوده است.

قطر قیمت 18 دلار برای هر میلیون بی.تی.یو گاز را پیشنهاد داده اما پاکستان به دنبال قیمت پایین‌تری است.

کمیته هماهنگی اقتصادی پاکستان در ماه ژوئیه احداث سه ترمینال واردات ال.ان.جی در بندری در جنوب پاکستان را تصویب کرد.

این سه پایانه پس از تکمیل قادر خواهند بود که روزانه یک میلیارد و 700 میلیون فوت مکعب ال.ان.جی را وارد و ذخیره سازی کنند.

پاکستان درحال حاضر روزانه حدود چهار میلیارد و 200 میلیون فوت مکعب گاز تولید می‌کند که بسیار کمتر از تقاضای این کشور(حدود شش میلیارد و 600 میلیون فوت مکعب در روز) است که در ماههای زمستان به هفت میلیارد فوت مکعب در روز می‌رسد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۲۰۳
انتشار یافته: ۱۰
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
اگر لوله هم برایشان بکشیم بعد می گویند پول گاز را هم نگیرید!!
امیر احمد اکبری اسبق از تبریز
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
اونا هم مفت میخوان نفت و گازمون غارت کنن
اندیشه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
بخدا ایران هرچی میکشه از این پاکستانو روسیه است چرا ایران باید باج بده به اینا خط لوله تو کشور خودشونه بعد ایران باید پولشو بده؟این انصافه آیا
ناشناس
|
Sweden
|
۱۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
لابد می خواند پولشو کشور ما بده?!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۶:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
عدو شود سبب خیر - حالا که تا مرز پاکستان لوله کشی گاز صورت گرفته بهتر است به استان محروم سیستان و بلوچستان گازرسانی شود
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۱۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
پاکسنان ازترس قطع حیره ومواجب ازعربستان قطر ئامریکا پاپس کشیده
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۲ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
نمی دونم چرا گزامون رو باید مفت بدیم پاکستانی ها بخورن در صورتی که می تونیم با همین گاز استان سیستان و بلوچستان و کرمان رو متحول کنیم .
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۲۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
پولی که صرف این پروژه بی حاصل شد باید صرف توسعه مناطق محروم جنوب کشور میشد امان از بی برنامه گی
محسن
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
سلام .... این حرف من رو به مسئولان برسانید ..... استان سیستان و بلوچستان که الان به عنوان بزرگترین استان کشور است گاز لوله کشی ندارد و ما از سیلندرهای گاز استفاده میکنیم و نیز از نفت برای گرم کردن خود استفاده میکنیم .... گاز که نداریم . امنیت هم نداریم . به دلیل پهناوری استان نیز امکانات مناسبی نداریم . به دلیل نبود امنیت سرمایه گزار نداریم در نتبجه در کوچه و خیابان این شهر پر از جوانهای علاف و بیکار است .... مسئولان گرامی ایران فقط شامل تهران اصفهان مشهد یزد شیراز قشم و کیش و شمال نیست .... ایران سیستان و بلوچستان هم دارد که بزرگترین استان حال حاضر کشور است ...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۷:۳۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۲
لطفا دولت حاتم بخشي نكند دولت پاكستان جلوي تروريستها ي متجا وز را بگيرد
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟