نگاه شما: به داد محصولات کشاورزی دزفول برسید

بخش «نگاه شما» برای ارائه و معرفی «نگاه» مخاطبان «تابناک» به همه موضوعات است. هر مخاطب «تابناک» می‌تواند با مد نظر قرار دادن شرایط همکاری با این بخش، «نگاه» خود را ارسال کند تا در معرض دید و داوری دیگر مخاطبان قرار گیرد.
کد خبر: ۳۷۹۳۰۷
|
۲۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰ 17 February 2014
|
13612 بازدید
|
اسماعیل غلامی حاجی آبادی در مطلب ارسالی برای «نگاه شما» نوشت:

در تمـام مصاحبه های خودروسازان و حامیان دولتی شان همـه بر «قیمت تمام شده» تاکید دارند و دلیل افزایش قیمت خودرو را همین هزینه های تمام شده می دانند، اما آیا در قیمت گذاری محصولات کشاورزی، "قیمت تمام شده” محاسبه شده است؟

کشاورزی دزفول سر و سامانی ندارد. به ویژه در سال جاری که اکثر محصولات کشت زمستانه این منطقه به دلیل به صرفه نبودن و نیز شرایط آب و هوایی و مشخصا به دلیل نبود برنامه ریزی مشخص در مدیریت کشاورزی روی زمین باقی مانده یا خوراک دام شده است.

با وجود کیفیت منحصر به فرد اراضی کشاورزی و دسترسی به شبکه های وسیع آبیاری، متاسفانه طی سال های گذشته هیچ گونه توجهی به این بخش نشده و کشاورزان صرفا با توجه به محاسبات شخصی خود نسبت به کشت محصول اقدام می کنند و هیچ گونه برنامه ریزی شفافی مدیریت کشت را به عهده ندارد یا اگر برنامه ای هم وجود دارد دست کم به اطلاع کشاورزان نمی رسد. صد افسوس که این شرایط در تمامی دولت ها به یک نسبت برقرار بوده است.

دو سال پیش که اندک گشایشی در صادرات محصولات حاصل شد همه شاهد رونق بازار و خوشحالی وصف ناپذیر کشاورزان و فعالان کشاورزی بودیم. موضوعی که نه در سال های پیش از آن و نه پس از آن فرصت تکرار نیافته بود. توجه به بازار بی نظیر کشورهای همسایه نظیر روسیه ، ترکیه و عراق و حذف قوانین دست و پاگیر، ضمن تشویق کشاورزان می تواند چرخ های بی رمق اقتصاد کشور را در این بخش اندکی جابجا کند. دست کم در وضع معیشت و زندگی جمعیت قابل توجهی از ساکنان این سرزمین تاثیر ملموسی خواهد داشت. حمایت از ایجاد صنایع تبدیلی نیز نقش اساسی در بهبود اوضاع دارد، چیزی که صرفا در ایام انتخابات توسط تمامی نامزدهای انتخاباتی این منطقه به گوش رسیده است.

اما آن چه فروش محصول را در سال جاری غیرقابل توجیه نموده هزینه بالای کاشت و برداشت محصول است. هزینه اجاره زمین از ۲۰هزارتومان در سال ۱۳۷۰ ، در سال ۹۲ به ۵/۳ میلیون تومان افزایش داشته است. هر کود شیمیایی از ۲۰ هزار تومان در ابتدای سال ۹۲ اکنون به ۳۵ تا ۴۰ هزار تومان رسیده است. این نسبت در قیمت بذر و سم و سایر هزینه های جاری قابل محاسبه است. نرخ آب بها توسط سازمان های تابعه وزارت نیرو بدون توجه به فروش یا عدم فروش محصول تعیین می شود (۲۵۸ هزار تومان در هر هکتار برای محصولی مثل سبزی و کلم). مسوولین وزارت جهاد کشاورزی و نیرو در چهاردیواری سازمان ها نشسته اند و ضمن نوشیدن چای و تورق روزنامه ها و بدون توجه به مشکلات جامعه کشاورزان صرفا به اجرای اطلاعیه ها و بخشنامه های خانمان سوز مشغولند.

علی رغم وجود نهادهایی مثل خانه کشاورز، کمیسیون کشاورزی مجلس و اصناف جزیره ای و کمرنگ حوزه کشاورزی، هیچ تریبونی در اختیار کشاورز نیست.

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس و حامی ایجاد شبکه تلویزیونی کشاورز ، نماینده مردم دزفول است اما هیچ کس نمی داند چه بلایی بر سر کشاورزان و زنجیره شاغلین مرتبط با کشاورزی این منطقه آمده است. مردان بی ادعایی که جایی برای رساندن صدایشان نمی شناسند. فقط هر سال شخم می زنند و بذر می کارند و دست به دعا بر می دارند. اما وسیله های استجابت دعا صرفا به نوشیدن چای و تورق روزنامه ها مشغولند.

* برای آشنایی با شرایط و نحوه همکاری با «نگاه شما» اینجا را کلیک کنید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۱۱
انتشار یافته: ۱۲
ناشناس
|
-
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
بايد به شكم اين مردم هم به اندازه انرژي هستهاي ارزش قائل بشيم
محمد دزفولی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۱۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
سلام خدا رحمت کنه امواتتون رو که این مطلب رو درج کردین دایی خودم کشاورزه سال91 دوهکتارکلم داشت به علت بی بازاری شدید وقیمت پایین حدود کیلویی100تومان ناقابل که گاها هم از100پایین تر بود محصولش رو برداشت نکرد و تراکتور رو برد تو زمین که دوباره شخمش بزنه و لا اقل بجاش چیز دیگه ای کشت بکنه امسال هم حدود1هکتار کلم بنفش وسبز(برگ)داره که باز هم حدود قیمتش100تومانه که نه میشه خرج داشت یا برداشتش کرد که امسال هم میخواد بده به گله گوسفند(خوراک دامش کنه)خداییش انصافه؟
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۳:۴۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
ببخشید هزینه تمام شده برای خودرو چیزهایی هست که مسئولین توش سهم دارن نه مال کشاو.رزای بدبخت بیچاره
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
واقعاً چه کسی پاسخگوی این زحمت کشان است؟!!!!!!!!!!!!!!!!
کیوان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
چندروز پیش مسافرتی جهت ملاقات اقوام ودوستان به دزفول وشوش داشتم وازنزدیک شاهد این مشکل بودم .ازکشاورزی که چند هکتار کاهو کاشته بود وهیچ مشتری برای محصولش پیدا نشده بود ومشغول شخم زدن مجدد آن بود پرسیدم مگر ازاداره کشاورزی مشاوره نمی گیرید که چی بکارید می گفت بیخیال این حرفا بابا مگه اونا این چیزا براشون مهمه
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
ای گل گفتی
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
آخ که درد دل خون کشاورز رو گفتی عزیز. تابناک یه ذره بیشتر به خون جگر کشاورزها توجه کنی بد نیست. چرا قیمت تمام شده گوجه زمستانی که فرستادم را نشان ندادید؟؟؟؟؟؟ ترسیدید که مردم دادشون در بیاد از بالا رفتن قیمت؟؟؟ پس تکلیف کشاورز بیچاره چیست؟؟؟؟
سلمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۳۵ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
این رویداد تلخ را هر روز به چشم جان می بینم و افسوس که با بستن چشمان دل می توان فقط زیبایی و سبزی مراتع دزفول را دید ولی واقعیت همین است که لذت خوراک تازه و عالی و مفت دام برای احشام بود که تازه آن احشام هم از این منطقه نیست بلکه از عشایر سایر استانها هستن که سودش برای همسایگان این شهرستان بود . دزفول شدیدا محتاج ایجاد صنایع بسته بندی به همان تکنولوژی که در اروپا می باشد است تا از هدر رفت محصولات منحصر به فردی صیفی جات و مرکبات جلوگیری و ارز آوری قابل توجهی داشته باشد و انعکاس چنین تغییری نه فقط برای دزفول که برای کل کشور محسوس خواهد بود. سرمایه گذاران امنیت لازم را باید در این امر حس کنند تا جذب گردند کما اینکه در همین شهرستان هتل و هایپر مارکت و مراکز تفریحی از طریق جذب سرمایه های خارجی و بومی در حال اجراست . با وجود چشمه تمام نشدنی رودخانه دز جای بسی حسرت است که بخش وسیعی از آن هدر می رود. اگر از آسمان به خطه دزفول با هواپیما نگاهی داشته باشید می بینید که سرسبزی و طراوت و کشاورزی موجود در زمین های حاصلخیز آن چشم ها را نوازش می کند. دزفول با دارا بودن فرودگاه و نزدیکی به خط آهن و جاده بین المللی و نیروی کاردان کافی و غیرتمند استعداد ایفای نقش اقتصادی فراتر از اینها را دارد . وجود سرمایه های خفته در حسابهای بانکی بعضی از مردم دزفول آنهم با مبالغ بسیار قابل توجه و میلیاردی پتانسیلی است که می تواند با یک کار فرهنگی و اقتصادی ویژه از سوی دولت بکار دعوت شود با تضمین سود و آینده روشن می توان در جهت جذب این منابع قدم برداشت و صد البته این روند می تواند بی نیازی کنونی دزفول را از منابع نفتی سرشار در زیر پای خوزستان بیش از پیش نماید اگر چه ثروت نفت بیماری اقتصاد کنونی ما را مضاعف نموده و چیزی جز یک اهرم فشار برای غرب بر کشور بنظر نمی رسد. کشاورزی در یک کلام مغفول مانده است.!! با تشکر از تابناک
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
باید گفت بداد زمینهای کشاورزی دزفول برسید که همه دارند تبدیل به ویلا و.. می شوند جهاد کشاورزی هم خواب تشریف دارد. اشخاصی سود جو زمینها را 1000 متری کرده و بفروش می رسانند و مردم قصد دارند در آن ویلا بسازند. از سال 85 باید هر ویلایی بدون مجوز در باغات و اراضی کشاورزی تخریب می شد چرا کاری نمی کنند.
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۹:۵۶ - ۱۳۹۲/۱۱/۲۸
این درد همه کشاورزان ایران است و خدا کند که مسئولین برای کشاورزی برنامه ریزی جامع اجرا کنند تا کشاورزان بتوانند بهتر امرارو معاش کنند.از ریاست محترم جهوری برای تصویب سازماندهی 550 هزار هکتار اراضی خوزستان برای کشاورزی تشکر می کنم و امیدواریم که مسئولین استان هم کمی به خودشان زحمت داده و این مصوبه را پیگیری و اجرا و نتیجه را به اطلاع مردم برسانند.ریاست محترم جمهور هم تقاضاداریم که مرتب از مسئولین استان گزارش پیشرفت کار را بخواهند و چنانجه احدی در این راه کوتاهی بکند با شدت برخورد شود .تا این کار برای سایر استانها که استعداد کشاورزی دارند به عنوان الگو باشد .
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما چه کسی در انتخابات آمریکا پیروز خواهد شد؟