محسن رضایی؛

مجلس و دولت شاخص بورس را ساقط کرده‌اند

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از کسانی که گمان می‌کنند تداوم انقلاب وارد کردن روش‌های سیاسی امنیتی در اقتصاد است، گفت: من مخالف این رویکرد هستم. آنقدر دولت در بحث بودجه به نفت تکیه کرده که مجبور شده برای افزایش درآمدهای دولت پیش‌بینی کند که چطور نفت و گاز را بفروشد و گفته ‌ما باید کاری کنیم که خوراک پتروشیمی را بیشتر بفروشیم.
کد خبر: ۳۸۰۲۲۹
|
۳۰ بهمن ۱۳۹۲ - ۱۲:۱۲ 19 February 2014
|
15070 بازدید
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با انتقاد از ‌تأسیس نکردن پالایشگاه‌های نفتی در خارج از کشور گفت: رابطه نفت و اقتصاد باید اصلاح شود و قطعا ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی رهبری، فصل جدیدی در اقتصاد ملی خواهد بود.

به گزارش «تابناک»، محسن رضایی، دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در نخستین همایش ملی نفت و توسعه اقتصادی که صبح امروز چهارشنبه در دانشگاه علامه طباطبایی برگزار شد، ضمن تشکر از مقام معظم رهبری به خاطر ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، اظهار داشت: این سیاست‌ها فصل جدیدی در اقتصاد ملی و موضوع امروز این همایش است.

رضایی با بیان اینکه نفت منبع بزرگی برای اقتصاد ماست، ولی بحث اصلی درباره تنظیم این رابطه است، تصریح کرد: نفت کالای بسیار عجیبی است که تمام زندگی ما را از جمله فرهنگ و سبک زندگی تحت تأثیر قرار داده ‌و باید این مسأله را مدیریت کرد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شکل‌گیری بخش مهمی از شهر‌ها را در کشورمان بر پایه نفت و رابطه آن با اقتصاد عنوان کرد و گفت: در ‌کشورهای دنیا قاعده‌ای در این زمینه حاکم بوده، ولی در کشور ما این قاعده به هم ریخته است.

وی توسعه و رشد را دو روی یک سکه دانست و گفت: توسعه و رشد از یکدیگر متفاوت هستند اما در این زمینه، اقتصاد نفتی و مارکسیستی یک استثناست، زیرا برخی از این کشور‌ها حتی رشد ۵ درصد را نیز تجربه کرده‌اند.

رضایی با بیان اینکه عملکرد اقتصادی دولت‌ها با گرایش‌های ‌اصلاح‌طلب و اصولگرا یکسان بوده است، افزود: این موضوع به عدم تحول در ساختار اقتصادی متکی به نفت باز‌می‌گردد.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن انتقاد از کسانی که گمان می‌کنند تداوم انقلاب وارد کردن روش‌های سیاسی امنیتی در اقتصاد است، گفت: من مخالف این رویکرد هستم، چرا که ما در اقتصاد به یک انقلاب اقتصادی نیازمندیم؛ اما متأسفانه برخی گمان می‌کنند که مسیر کنونی باید ادامه یابد و این انحراف است.

وی با تأکید بر اینکه ما هنوز هیچ حرکت جدی در زمینه تحول اقتصادی انجام نداده‌ایم، خاطر‌نشان کرد: امیدواریم با ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی از سوی مقام معظم رهبری این سند سرآغاز انقلاب اقتصادی در کشور شود.

رضایی با بیان اینکه اقتصاد وابسته به نفت دو نوع بیماری را در کشور ما ایجاد کرده است، ‌ ادامه داد: ‌بیماری هلندی که باعث ایجاد مسأله تورم و بر هم خوردن نرخ مبادله می‌شود و همچنین بیماری سدسازی از این موارد است و متأسفانه هر ‌که رئیس‌جمهور می‌شود، می‌خواهد چندین سد بسازد، در حالی که این کار مسیر اقتصاد کشور را بر هم می‌زند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام‌ اقتصاد متکی به نفت را آسیب‌پذیر‌ترین اقتصاد در مقابل تحریم‌های بین‌المللی عنوان کرد و افزود: ما در بخش‌هایی از کشور به پیشرفت‌های شگفت‌انگیزی رسیده‌ایم، ولی د‌ر بخش‌هایی عقبیم؛ بنابراین، باید برای این نبود توازن در توسعه که طولانی هم شده است فکر اساسی کنیم.

وی با بیان اینکه پیشرفته‌ترین فناوری‌ها در صنعت نظامی در اختیار ماست و ما در کمتر از شش ماه به نمونه‌سازی و تجزیه و تحلیل پهپاد آمریکایی پرداختیم، گفت:‌ ‌ما در ساخت وسایل ابتدایی کشاورزی عقب هستیم.

رضایی تلاش دولت‌ها برای قطع وابستگی اقتصاد به نفت را محافظه‌کارانه ارزیابی کرد و یادآور شد: ما باید درباره رابطه نفت و اقتصاد کارهای انقلابی‌تری انجام دهیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن انتقاد از وابستگی شدید بودجه ۹۳ به نفت خاطر‌نشان کرد: آنقدر دولت در بحث بودجه به نفت تکیه کرده که مجبور شده برای افزایش درآمدهای دولت پیش‌بینی کند که چطور نفت و گاز را بفروشد و گفته ‌ما باید کاری کنیم که خوراک پتروشیمی را بیشتر بفروشیم.

وی در ادامه با بیان اینکه مجلس و دولت شاخص بورس را ساقط کرده و آن را به زیر ۸۰ هزار رسانده‌اند، در عین حال گفت: البته بورس کشور آبستن یک شوک بود، ولی این کار هم ‌‌درست‌ نبود و این موضوع به بی‌انضباطی در این زمینه بازمی‌گردد، در حالی که ما باید عدالت نسلی در رابطه با نفت رعایت کنیم.

رضایی با تأکید بر اینکه نفت سرمایه‌ای است که نباید به جای درآمد خرج شود، تأکید کرد: ‌ متأسفانه وضع کنونی ما چنین نیست و استفاده از نفت به عنوان درآمد دزدی اقتصادی و انحراف است؛ لذا ما باید نفت را سرمایه‌گذاری کنیم.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ضمن ارائه چند پیشنهاد برای‌‌ رها شدن از سیکل سیاسی و اقتصادی در نفت به ادامه صندوق توسعه ملی با شجاعت و اراده بیشتر اشاره کرد و گفت: دست‌اندازی دولت‌ها باید به این صندوق کاهش یابد.

وی سرمایه‌گذاری ارز در خارج از کشور را ‌‌نکته دوم برشمرد و خاطر‌نشان کرد: من از آقایان حوزه نفت می‌پرسم، چرا تاکنون یک پالایشگاه در خارج نساخته‌اند، در حالی که عربستان بسیاری از آن‌ها را خریده و بزرگ‌ترین درآمدش را نیز از این راه به دست می‌آورد.

رضایی تأکید کرد: ‌باید جریان جدید ناشی از سرمایه‌گذاری نفت در مسیر پیشرفت علمی و اقتصادی، صادرات، مناطق کمتر توسعه یافته سرمایه‌گذاری شود و در این مسیر نفت باید ارتباط خود را با اقتصاد اصلاح کند.

دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه نمی‌توان گفت که ما باید ارتباط نفت را با اقتصاد کاملا قطع کنیم، یادآور شد: منظور رهبری از بستن چاه‌های نفت که بیست سال پیش آن را مطرح کردند، این بود که برای عدم اتکای محوری به نفت باید شوک ایجاد کرده و نگاه خود را از نفت به عنوان درآمد به سرمایه تبدیل کنیم.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟