وزیر اقتصاد: ثبات به اقتصاد ایران بازگشته

وزیر اقتصاد از بازگشت ثبات به اقتصاد ایران و تداوم این وضعیت در سال آینده خبر داد و گفت: سند جامع همکاری مشترک بین دو کشور ایران و چین امضا شده است.
کد خبر: ۳۸۱۲۰۵
|
۰۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۱ 22 February 2014
|
4596 بازدید
وزیر اقتصاد از بازگشت ثبات به اقتصاد ایران و تداوم این وضعیت در سال آینده خبر داد و گفت: سند جامع همکاری مشترک بین دو کشور ایران و چین امضا شده است.

به گزارش تسنیم، علی طیب‌نیا وزیر امور اقتصاد و دارایی بعدازظهر امروز در پانزدهمین اجلاس همکاری‌های کمیسیون مشترک ایران و چین با خوش‌آمدگویی به وزیر بازرگانی چین و هیئت همراه اظهار داشت: دو ملت ایران و چین دارای روابط تاریخی مستحکم دینی و فرهنگی و همچنین روابط اقتصادی مشترک هستند که در این زمینه دستاوردهای مشترکی در مسائل تاریخی، سیاسی و اقتصادی داشته ایم.

وی با تأکید براینکه ادامه مناسبات موجب اثرات مثبت در بین دو کشور و همچنین کشورهای همسایه شده است تصریح کرد: دولت ایران همواره علاقه‌مند به توسعه مناسبات خود با کشورهای مهم البته با رعایت روابط متقابل بوده است.

وزیر اقتصاد با تأکید براینکه زمینه‌های مهمی برای گسترش همکاری‌های ایران و چین همچنان وجود دارد اضافه کرد: طی مدت کوتاهی از استقرار دولت یازدهم با اجرای برنامه‌ها و سیاست‌های اقتصادی موفق شدیم شرایط ثبات را به اقتصاد ایران برگردانیم و زمینه را برای رشد و رونق اقتصادی فراهم سازیم.

وی با اشاره به اینکه طبق آمار مراکز جهانی در سال جاری و سال آینده اقتصاد ایران به شرایط رشد و رونق اقتصادی بازمی‌گردد افزود: البته در این مدت ثبات اقتصادی در کشور حاکم خواهد بود.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: با توجه به تنوع ظرفیت‌های اقتصادی و مزیت فراوان اقتصاد ایران استفاده از وضعیت فنی و مالی خارجی در سیاست های اقتصادی کشور در نظر گرفته شده و دولت سهم مهمی برای این طرح درنظر گرفته است.

این عضو کابینه دولت یازدهم با بیان اینکه در پروژه های زیربنایی و توسعه‌ای زمینه‌های همکاری بین دو کشور وجود دارد گفت: این پروژه ‌ها عبارتند از راه آهن؛ برق، فولاد و پتروشیمی و سایر بخش‌ها که ظرفیت فراوانی برای همکاری بین دو کشور در این بخش‌ها وجود دارد.

طیب‌نیا با تأکید براینکه دولت در حال سیاست‌گذاری برای هدایت سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در این طرح‌ها است افزود: شرکت‌های پیمانکار و مهندسی چین می‌توانند نقش مهمی را در قالب ترتیبات قراردادی در اجرای این طرح‌ها اعمال کنند.

وی در ادامه به بازار بورس و ثبات آن بین بازارهای منطقه و جهان اشاره و تصریح کرد: هم اکنون ارزش بازار بورس ایران بیش از 160 میلیارد دلار است که یکی از پررونق‌ترین دوران خود را در حال حاضر سپری می‌کند؛ البته ترتیبات لازم برای جذب سرمایه‌گذاری داخلی و خارجی در این بازار صورت گرفته است.

وزیر اقتصاد در ادامه با اشاره به حجم بالای مبادلات تجاری غیرنفتی بین دو کشور افزود: این مبادلات باعث شده چین بعنوان دومین شریک تجاری ایران در حوزه  غیرنفتی تبدیل شود؛ در دوسال گذشته بیش از 25 میلیارد دلار حجم مبادلات ایران و چین بوده که البته بیش از 14 میلیارد دلار واردات در این مدت انجام شده است.

طیب نیا با ابراز امیدواری از ارتقای روند رو به رشد همکاری مشترک دو کشور تصریح کرد: امیدوارم فرصت‌های تجاری برای سرمایه‌گذاری مشترک بلندمدت بین ایران و چین فراهم شود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: یکی از ویژگیهای مهم قاره آسیا خوداتکایی آن از نظر منابع، تکنولوژی و نیروی انسانی است که البته یکی از جلوه‌های خوداتکایی حوزه انرژی بوده که ایران با توجه به منابع سرشار انرژی نماینده این بخش در منطقه می‌باشد.

وی اضافه کرد: بخش دیگری از این قاره با قرار گرفتن در مسیر توسعه به اقتصاد نوظهور تبدیل شده که چین را در این میان می ‌توان طلایه‌دار اقتصادهای نوظهور برشمرد البته در این زمینه باید به نقش ذخایر بالای انرژی و نفتی در ایران اشاره کرد. چرا که با دارا بودن رتبه اول گازی و رتبه دوم نفتی دو کشور می‌توانند در توسعه روابط مشترک نقش مهمی داشته باشند.

طیب نیا ادامه داد: از سوی دیگر چین با توجه به ظرفیت‌های بالای اقتصادی، دانش فنی و شرکت های باتجربه با سرمایه گذاری در سایر کشورها قادر به اجرای طرح‌های بالادستی در حوزه نفت و انرژی خواهد بود.

وزیر اقتصاد اضافه کرد: پانزدهمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و چین در شرایطی برگزار شده که شاهد رشد و توسعه همکاری‌های دو طرف هستیم و امیدواریم این روابط در‌اینده گسترش یابد؛ با توجه به توافقات انجام شده بین نمایندگان ذیربط دو کشور سند پایانی اجلاس با عنوان همکاری‌های مشترک دوجانبه در حوزه‌های صنعت، بانک، کشاورزی، بهداشت، تجارت، ارتباطات، تعاون و کار، توسعه شهری- روستایی، کشتیرانی، فنی و تکنولوژی، حمل و نقل و سایر حوزه‌ها بین وزیر بازرگانی چین و بنده امضا خواهد شد.

طیب نیا در خاتمه پیشنهاد تشکیل کمیته دائمی به منظور انجام هماهنگی و نظارت بر اجرای تفاهم‌نامه و موافقتنامه‌ها را مطرح کرد و خواست: بعد از تشکیل این کمیته اعضا هر سه ماه یکبار با یکدیگر جلسه داشته و نتایج را به اعضای کمیسیون‌های دو کشور ارائه دهند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟