تعاونی‌های مسکن بلای جان اراضی کشاورزی

طبق برنامه‌ریزی قرار است که طرح پیشگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی پس از شهرستان دماوند، در شهرستان شهریار، کل استان تهران، استان‌های البرز، مازندران، گیلان و قزوین اجرایی شود.
کد خبر: ۳۸۱۵۸۴
|
۰۵ اسفند ۱۳۹۲ - ۰۸:۲۷ 24 February 2014
|
5041 بازدید
رئیس سازمان امور اراضی کشور بر اجرای طرح پیشگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی در کل استان‌های کشور تاکید کرد و گفت: امید می رود در سال ۹۳ این طرح در ۵۰ شهرستان اجرایی شود.

به گزارش مهر، قباد افشار امروز در مراسم اجرای طرح پیشگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی که برای اولین بار در شهرستان دماوند استان تهران کلید خورد، با تاکید بر لزوم مدیریت اراضی در حوزه کشاورزی اظهار داشت: امروز با استارت این طرح، گام بزرگی در شهرستان دماوند که نماد ایستادگی و استقامت است، در راستای حفظ اراضی کشاورزی آغاز می‌شود.

وی افزود: طبق برنامه‌ریزی قرار است که طرح پیشگیری از تغییر کاربری اراضی زراعی و باغی پس از شهرستان دماوند، در شهرستان شهریار، کل استان تهران، استان‌های البرز، مازندران، گیلان و قزوین اجرایی شود.

این مسئول با اشاره به اینکه باغ‌های کشور ریه‌های تنفسی شهرها هستند، عنوان کرد: در حال حاضر شهرستان‌های استان تهران از جمله شهرستان دماوند، ریه تنفسی پایتخت هستند که باید برای کاهش آلودگی هوای پایتخت، این باغات حفظ شوند و توسعه یابند.

تعاونی‌های مسکن بلای جان اراضی کشاورزی شده‌اند

افشار ادامه داد: شهرک‌سازی در راستای توسعه شهرها حائز اهمیت است اما نباید به قیمت تغییر کاربری اراضی کشاورزی و باغات، شهرها توسعه یابند، در این زمینه به طور قطع با افراد متخلفی که اقدام به تغییر کاربری اراضی کشاورزی می‌کنند، برخورد قاطع خواهد شد.

رئیس سازمان امور اراضی کشور یادآور شد: قطعا وزارت کشور به دنبال تغییر اراضی کشاروزی نیست و در این زمینه مسئولان اهتمام ویژه‌ای دارند.

وی اضافه کرد: ما در کشوری زنگی می‌کنیم که در منطقه خشک و نیمه خشک با محدودیت شدید منابع آب قرار گرفته است، مسلما این امر می‌طلبد تا با برنامه‌ریزی و مدیریت صحیح از اراضی استفاده و حفاظت شود.

۲۵ درصد مساحت کشور قابلیت استفاده کشاورزی دارد

این مسئول گفت: از مجموع ۱۶۴ میلیون هکتار مساحت کشور نزدیک به ۲۵ درصد قابلیت استفاده کشاورزی و سکونت را دارد که البته از این میزان حدود ۱۰ هکتار برای مصارف شهری، روستایی و راه‌ها در نظر گرفته شده است.

افشار افزود: تنها ۲۵ میلیون هکتار برای کشاورزی و توسعه کشور وجود دارد که از این میزان حدود ۱۸.۵ میلیون هکتار برای بخش کشورزی در اختیار ماست، این میزان نیز به شدت با کمبود آب مواجه است.

رئیس سازمان امور اراضی کشور خاطرنشان کرد: همچنین حدود ۱۲ درصد از مساحت کشور قابلیت اجرای فعالیت‌های کشاورزی را دارد و ۸۵ درصد آن غیرقابل کشت است که باید با برنامه‌ریزی به نحو احسن از این میزان استفاده کرد.

۱۸ میلیون هکتار اراضی کشاورزی عهده‌دار تامین امنیت غذایی ایرانی‌ها


وی اعلام کرد: سرانه زمین کشاورزی برای هر ایرانی، دو هزار و ۴۰۰ مترمربع یعنی یک چهارم هکتار است، که در چند سال گذشته محدودیت در کاهش منابع آب مشکل و معضلی شده که پیشروی کشاورزان قرار گرفته است.

این مسئول متذکر شد: حدود ۴.۵ میلیون هکتار از ۱۸.۵ میلیون هکتار زمین قابل کشت هر ساله به دلیل فرسایش، نبود آب و مهاجرت روستاییان به شهرها رها می‌شوند و بنابراین حدود ۱۴.۵ میلیون هکتار باقی می‌ماند که باید از میزان موجود نهایت بهره را برد.

افشار گفت: در دهه گذشته تغییر کاربری اراضی کشاورزی در نقاط خوش آب و هوا به خواسته‌های غیرضروری و نه برای توسعه شهر و زندگی مردم روستایی و محلی بلکه برای داشتن خانه‌های ویلایی انجام شده که باید جلوی این رویه را گرفت.

وی اظهار داشت: امید می‌رود در سال ۹۳ تمامی مراکز استان‌های کشور و بیش از ۵۰ شهرستان کشور مجهز به این طرح شوند.

 
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟