معاون رییس جمهوری و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری از رویکرد مدیریت جدید این سازمان برای ورود بخش خصوصی جهت احیاء و مرمت آثار باستانی کشورخبرداد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، مسعود سلطانی فر گفت: رویکرد مدیریت جدید این سازمان بها دادن به رویکرد مشارکتی و استفاده از بخش خصوصی به صورت جدی برای احیاء و مرمت آثار باستانی است.
وی افزود: در سالهایی مدام شعار میراث فرهنگی، میراث فرهنگی سر داده می شد ولی حتی اجازه نمی دادند که بخش خصوصی در این حوزه سرمایه گذاری کند و خدمتی صورت نمی گرفت و فقط شعار می دادند و کم کاری های بسیاری صورت گرفت.
مسعود سلطانی فر گفت: با توجه به کمبودهایی که در زمینه تامین اعتبار وجود دارد، رویکرد مدیریت جدید در سازمان میراث فرهنگی استفاده جدی از بخش خصوصی برای احیاء و مرمت آثار باستانی است.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در بخش احیاء و مرمت آثار باستانی به شدت با مشکلات عدیده ای از جمله کمبود منابع و اعتبار مواجه هستیم، خاطر نشان کرد: برای هر یک از بناهای تاریخی بالای دهها میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم در حالی که اعتباری که الان داریم کمتر از 1 درصد از نیازهای ما است.
وی تصریح کرد: ما الان در وضعیتی قرار داریم که اعتبارمان 50 برابر نیز باشد پاسخگوی یک درصد نیازمان برای تعمیر و مرمت و احیاء و بازسازی نیستیم بنابراین در نظر داریم که از مشارکت بخش خصوصی برای احیاء آثار باستانی استفاده کنیم.
سلطانی فر در ادامه گفت: متاسفانه آثار باستانی اماکن مختلف ما مورد تعرضات رسمی و غیررسمی، علنی و غیرعلنی زیادی قرار گرفته است و باید با برنامه ریزی منسجم به این موارد رسیدگی شود.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همچنین درباره ایمنی آثار باستانی از بلایای طبیعی اظهار داشت: در این زمینه ما نمی توانیم حرکت خاصی را انجام دهیم همه اینها تحت روابط بین المللی باید محافظت شوند.
وی افزود: بسیاری از بناهای تاریخی قدیمی هستند، ترک خورده اند و بسیار آسیب پذیر هستند؛ ممکن است با یک زلزله خفیف صدمه بینند البته بسیاری از این اماکن تاریخی و باستانی ما در زمانی که نه سیمان بوده نه آهن ساخته شده اند اما از بسیاری ساختمانهایی که در حال حاضر ساخته می شوند، استحکام بیشتری دارند.