قانون سرگردنه پارکینگ‌های طبقاتی

این بار قرعه به نام پارکینگ های طبقاتی مکانیزه شهرمان افتاده که در سایه نظارت کمرنگ شهرداری ها شاهد وقوع تخلفاتی از سوی برخی از آنها باشیم.
کد خبر: ۳۹۱۲۳۰
|
۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۴ 08 April 2014
|
26238 بازدید
فرقی نمی‌کند پراید داشته باشی یا پورشه، مهم این است که خودروی شخصی داری، یعنی همین امتیازی که تو را از ایستادن طولانی در صف اتوبوس و مترو یا سر و کله زدن با راننده تاکسی برای چند صد تومان کرایه بالا و پایین خلاص می‌کند.

اما وقتی قرار باشد 30 تا 45 دقیقه یک خیابان را برای پیدا کردن چند متر جای پارک ناقابل بالا و پایین کنی، اعصابت حسابی خرد شود، به قرارهایت نرسی و از انجام کار بانکی یا اداری جا بمانی، شاید آن وقت از این که چرا به خودت سختی تحمل مشقت های سوار شدن به ناوگان حمل و نقل عمومی را ندادی، پشیمان شوی. وقتی قرار باشد دنبال جای پارک بگردی، کلافه و سرگردان شوی دیگر فرقی نمی کند که پراید سوار شده باشی یا هر ماشین دیگری. این شتری است که در خانه هر کس که خودرو شخصی داشته باشد، می خوابد.

فکر کنید هر روز صبح وقتی با خودروی شخصی خانه را به قصد محل کار، دانشگاه، خرید یا انجام دیگر کارهای روزمره ترک می کنی تا وقتی دوباره به خانه بازگردید چند بار در طول روز برای پیدا کردن جای پارک سرگردان شده اید؟ چند دقیقه از وقت تان تلف شده؟ چقدر اعصابتان خرد شده؟ و... البته در این میان آنهایی که شانس داشتن جای پارک ویژه در محل کارشان را دارند، مستثنی هستند.

البته در این میان هر چند مسئولان شهری با ساماندهی پارک های حاشیه ای، نصب دستگاه های پارکومتر، اجرای طرح پارکبان و احداث پارکینگ های طبقاتی تلاش کرده اند، سر و سامانی به وضع نابسامان جای پارک در معابر شهری بدهد، اما متاسفانه هر کدام از این طرح ها در اجرا برای شهروندان و حتی مسئولان شهری دردسرهای خودش را داشته است.

این بار قرعه به نام پارکینگ های طبقاتی مکانیزه شهرمان افتاده که در سایه نظارت کمرنگ شهرداری ها شاهد وقوع تخلفاتی از سوی برخی از آنها باشیم.

برگ برنده پارکینگ دارها


پارکینگ دارها از آب گل آلود ماهی گرفتن را خوب یاد گرفته اند، کمبود فضای پارک بخصوص در مناطق مرکزی، خیابان های پرتردد و اطراف مراکز تجاری و سازمان ها و شرکت ها و ادارات خدماتی از یک سو و جریمه سنگین برای پارک دوبله و احتمال حمل خودرو با جرثقیل از سوی دیگر شرایطی به وجود آورده تا شهروندان وقتی ناامید از پیدا کردن جای پارک در حاشیه معابر همچنان مستاصل خیابان ها را بالا و پایین می کنند، تنها امیدشان همین پارکینگ های مکانیزه چند طبقه ای باشد که اگر یکی از آن جای پارک های چندمتری نصیب شان شود، در این آشفته بازار قحطی فضای پارک، خیلی خوش شانس خواهند بود. همه اینها یک طرف، تصور کنید در این شرایط نابسامان، ترافیک خیابان سنگین باشد، باران یا برف هم در حال باریدن باشد، احتمالا مریض بدحالی در ماشین داشته باشید یا کار اداری مهمی، فضای آن محدوده از خیابان ناامن باشد و بنابراین احتمال سرقت خودرو یا لوازم آن دور از انتظار نباشد و... یا هر شرایط دیگری که آن قدر عرصه را بر شهروندان تنگ کند تا حاضر باشند برای پیدا کردن جای پارک هر هزینه ای بپردازند؛ این همان برگ برنده پارکینگ دارهاست که خوب می دانند کی و در چه شرایطی از آن استفاده کنند تا به موقع سودشان را از شرایط پیش آمده ببرند.

ورودی 300 هزار تومانی یک پارکینگ


ساعت 11 و 30 دقیقه شب، ورودی پارکینگ طبقاتی مکانیزه در حوالی میدان راه آهن تهران. خودروهایی که در هوای سرد و بارانی شب پشت سر هم ردیف شده بودند تا بتوانند وارد پارکینگ طبقاتی شوند، با جواب رد مسئول پارکینگ مواجه شدند که پر بودن ظرفیت پارکینگ و نداشتن جای پارک اضافی را بهانه ای قرار داده بود تا دست رد به سینه شهروندان بزند، اما در این میان برخی از خودروها که به دلیل شرایط اضطراری مانند داشتن مریض بدحال یا عجله برای پارک کردن ماشین و رساندن خود به ایستگاه قطار همچنان به چند نفری که جلوی پارکینگ ایستاده بودند تا ورود و خروج خودروها به داخل پارکینگ را کنترل کنند، اصرار می کردند کمی منعطف رفتار کنند.

آنها پیشنهاد می دادند که اگر وضعیتشان ضروری است می توانند با دادن 300 هزار تومان ناقابل این گوشه کنارها داخل پارکینگ جایی برایشان دست و پا کنند.

نتیجه این شد که خودروهای گران قیمت ناچار 300 هزار تومان را پرداخت و شانس رفتن به داخل پارکینگ طبقاتی را پیدا می کردند و خودروهایی که معمولی تر بودند یا پرداخت این مبلغ برای مالک آنها سخت بود بناچار باز هم در خیابان به دنبال جای پارک سرگردان می شدند.

این وضع همین چند روز پیش در ایام تعطیلات نوروز که هوای شهرمان چند روزی ابری و بارانی شد، اتفاق افتاد.

البته ناگفته نماند که در این میان فراوانی تعداد مسافرانی که خود و خانواده شان را با خودروی شخصی به راه آهن رسانده بودند و به دلیل تکمیل بودن ظرفیت پارکینگ آن به در بسته خورده بودند، در فراهم شدن زمینه سوءاستفاده برای سرکیسه کردن شهروندان بی تاثیر نبود.

نظارت کمرنگ


گلایه های شهروندان از تخلفات این پارکینگ داران که مهم ترین آن دریافت نرخ های خارج از عرف است، گویای این واقعیت است که در سایه نظارت کمرنگ شهرداری ها، برخی از آنها براحتی با سوءاستفاده از شرایط آشفته زمانی و مکانی، شهروندان را در ازای دادن جای پارک در پارکینگ های طبقاتی، سرکیسه می کنند.

مدیر اداره ساماندهی و نگهداری تجهیزات ترافیکی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران در گفت وگو با جام جم، در حالی که از مطالبه 300 هزار تومان ورودی یکی از پارکینگ های طبقاتی تعجب کرده، تاکید می کند که این موضوع را هرچه سریع تر پیگیری خواهد کرد.

یحیی صادقی جهانی، از شهروندان می خواهد در صورت مشاهده هرگونه تخلفی در پارکینگ هایی که متعلق به شهرداری هستند، موضوع را با سامانه 137 و 1888 در میان بگذارند تا ظرف کمتر از دو روز به مشکل رسیدگی شود.

به گفته وی، از طریق شماره پیگیری که در اختیار شهروندان قرار می گیرد آنها می توانند از نتیجه بررسی و گزارش خود مطلع شوند.

صادقی تاکید می کند حتی اگر نیاز هم باشد، در جلسه مشترکی با حضور شهروند شاکی، مسئولان شهرداری و پیمانکار متخلف موضوع بررسی خواهد شد تا پس از روشن شدن موضوع از ضایع شدن حق شهروندان جلوگیری شود.

صادقی جهانی با بیان این که تعیین نرخ ها نه دست مسئولان شهرداری و نه پیمانکاران بخش خصوصی است، تصریح می کند: نرخ پارکینگ ها هر سال براساس نرخ مصوب شورای شهر تهران تعیین می شود که این نرخ هم به صورت تابلوی بزرگی در ابعاد سه متر در پنج متر به طوری که برای همگان قابل رویت باشد، مقابل در پارکینگ نصب می شود تا شهروندان بتوانند بخوبی از نرخ آن مطلع شوند.

مدیر اداره ساماندهی و نگهداری تجهیزات ترافیکی معاونت حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران تاکید می کند: هیچ پیمانکار بخش خصوصی حق ندارد به هر بهانه ای از جمله بارندگی، تکمیل ظرفیت پارکینگ ها، کمبود جا و... با دریافت نرخ خارج از مصوبه قانون شکنی کند.

صادقی به مواردی که تاکنون موجب برخورد با پیمانکاران متخلف شده، اشاره کرده و می گوید: در صورت محرز شدن تخلف از سوی پیمانکار بخش خصوصی، علاوه بر جریمه نقدی سنگین، در صورت تکرار تخلف احتمال برکناری وی از سمت نیز وجود دارد.

جای پارک، معضل دائمی شهرنشین ها


هرچند در سال های اخیر سازمان حمل و نقل و ترافیک شهرداری ها با ساماندهی پارک حاشیه ای در خیابان ها و معابر و اجرای طرح هایی مانند پارکومتر و پارکبان سعی در ساماندهی پارک های حاشیه ای داشته اند، اما با این حال فراوانی تقاضا و کمبود بیش از 500 هزار فضای پارک حاشیه ای آن هم فقط در تهران، علاوه بر فضاهای ساماندهی شده موجود، نیاز به احداث پارکینگ های طبقاتی مکانیزه را اجتناب ناپذیر کرده است.

به این ترتیب در واقع احداث پارکینگ های طبقاتی پاسخی بوده به کمبود فضاهای پارک حاشیه ای در معابر شهری که به نظر می رسد راهکار مناسبی در شرایط موجود است، اما با توجه به گزارش تخلفات اینچنینی ضروری است تا شهرداری ها با نظارت جدی تر بر عملکرد بخش خصوصی در اداره این پارکینگ ها، راه سوءاستفاده از مردم را ببندند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟