هر STM۱ پهنای باند اینترنت که به قیمت حدود ۹ میلیون تومان وارد کشور میشود به قیمت ۲۳۲ میلیون تومان به دست کاربر نهایی میرسد که ۲۵ برابر قیمت اولیه آن است.
به گزارش فارس نتایج یک بررسی درباره گرانفروشی و کمفروشی پهنای باند اینترنت در ایران نشان میدهد که هر STM۱ پهنای باند اینترنت که به قیمت حدود ۹ میلیون تومان وارد کشور میشود با خرید و فروش آن توسط واسطههای مختلف مانند شرکت ارتباطات زیرساخت، شرکتهای ندا، شرکتهای مخابرات استانی و شرکتهای فراهمآور خدمات اینترنت، نهایتاً با احتساب ضریب اشتراکگذاری به قیمت ۲۳۲ میلیون تومان به دست کاربر نهایی میرسد که ۲۵ برابر قیمت اولیه آن است.
مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با بررسی دلایل گرانفروشی پهنای باند در کشور اعلام میکند: گرانفروشی پهنای باند اینترنت در کشور علل زیادی دارد. اولاً شکاف زیادی میان عرضه و تقاضای پهنای باند به وجود آمده که ناشی از رشد فزاینده تقاضا و عدم تأمین میزان مورد نیاز است. ثانیاً دو مقرراتگذار برای قیمتگذاری پهنای باند وجود دارد که هر یک ملاحظات خاص خود را دارند و مستقل از هم مقرراتی را برای تعرفهگذاری و قیمتگذاری پهنای باند وضع میکند. ثالثاً شرکت ارتباطات زیرساخت به عنوان یک شرکت دولتی در جایگاه متصدی، نقش ایفا میکند و به عرضه پهنای باند بینالملل میپردازد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.