خودکفایی ایران در طراحی راکتورهای هسته‌ای

کد خبر: ۳۹۳۰۵۸
|
۲۵ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۰:۰۸ 14 April 2014
|
4931 بازدید
نماینده ایران در پروژه سزامی گفت: در حال حاضر در طراحی راکتورهای هسته‌ای در کشور به خودکفایی رسیده‌ایم.

 به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، محمودرضا آقامیری ظهر امروز در جمع دانشجویان دانشگاه بوعلی سینا با اشاره سالروز فناوری هسته‌ای به اهمیت گسترش و توسعه علم پرداخت و افزود: همه علوم دارای جایگاه خاصی هستند البته در این میان، علم هسته‌ای از سایر علوم مجزا بوده و دارای اهمیت بسیاری است.

وی با بیان اینکه فناوری هسته‌ای فناوری کنترل و مهار انرژی درون هسته برای تسهیل امور زندگی انسان‌ها است، تصریح کرد: این علم ارزشی در عرصه کنونی در همه حوزه‌های مورد نیاز از زندگی انسان ورود جدی و ارزشمندی داشته است.

نماینده ایران در پروژه سزامی با بیان اینکه بشر در حال حاضر حساسیت بسیاری بر موضوع فناوری‌ها دارد، گفت: این مهم در زمینه فناوری هسته‌ای در شرایط کنونی حساسیت بیشتری دارد.

وی با بیان اینکه در ذهن جهانیان بحث هسته‌ای دارای حساسیت ویژه‌ای است ابراز داشت: فناوری هسته‌ای، ضمن امنیت‌بخشی به زندگی انسان‌ها و تسهیل زندگی، در توسعه جوامع ارزشمند است.

آقامیری با اشاره به پروژه محرمانه «منهتن» آمریکا قبل از جنگ جهانی دوم افزود: آمریکا در قالب این عملیات هدف توسعه بمب اتم را مورد توجه قرار داد و در حالی که ژاپنی‌ها از آن بی‌خبر بودند، آمریکا موفق به ساخت بمب اتم شد.

وی با اشاره به بمباران شیمیایی هیروشیما خاطرنشان کرد: آمریکا در این اقدام خود را در اوج قدرت دید و به همین دلیل، نمی‌خواهد خود را از این وضعیت خارج کرده و به همین دلیل مانع از دستیابی دیگر کشورها به قدرت هسته‌ای می‌شود.

نماینده ایران در پروژه سزامی با اشاره به طرح موضوع «اتم برای صلح» توسط آیزنهاور گفت: وی در این دیدگاه تمام پایه‌گذاری ساخت سلاح‌های اتمی را مطرح کرده است.

وی با اشاره به دستیابی کشورهایی چون چین، انگلیس و فرانسه به فناوری هسته‌ای خاطرنشان کرد: در دوره‌ای با این هدف که ایران در مقابل شوروی سد شود قرار شد یک زرادخانه هسته‌ای در کشور ایجاد شود.

آقامیری با بیان اینکه هدف استکبار بر این بود که غیر از خود کسی وارد وادی هسته‌ای نشود، یادآور شد: قبل از انقلاب اسلامی قرارداد رآکتور بوشهر بسته شده بود اما دولت موقت بعد از پیروزی انقلاب در یک سیاست سئوال‌برانگیز اعلام کرد اصلاً انرژی هسته‌ای نمی‌خواهیم.

نماینده ایران در پروژه سزامی با بیان اینکه در سال 65 تنها یک دانشکده در بحث علم هسته‌ای وارد شده بود گفت: بر‌اساس سیاست دولت موقت پس از انقلاب، مبنی بر اینکه کشور انرژی هسته‌ای نمی‌خواهد بسیاری از نیروهای این حوزه از کشور خارج شدند و پس از این دولت حتی یک استاد هسته‌ای برای تدریس پیدا نمی‌کردیم.

وی در بخش دیگری بر بحث مدیریت جهادی پرداخت و گفت: گاهی باید عده‌ای از منافع خود بگذرند تا کشور را به پیروزی برسانند که شهدای هسته‌ای از این قشر بودند.

آقامیری با اشاره به روند گرایش دانشجویان به رشته هسته‌ای گفت: در حال حاضر در کشور نیروی انسانی فناوری هسته‌ای تربیت شده و سازمان انرژی اتمی نیز فعالیت خود را آغاز کرده است.

وی با بیان اینکه امروز جهانیان به داشتن انرژی هسته‌ای ایران حساس شده‌اند، گفت: کشور برخوردار از این علم، قدرت مهار انرژی هسته‌ای را خواهد داشت و می‌تواند در برابر تهاجم هسته‌ای بازدارندگی داشته باشد.

نماینده ایران در پروژه سزامی با بیان اینکه مشکل امروز غرب با دانشگاهیان و اساتید این مرز و بوم است، عنوان کرد: اگر کشوری قدرت دستیابی به انرژی هسته‌ای را داشته باشد رفتار دیگر کشورها با آن نمی‌تواند از روی تحقیر باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در طراحی راکتورهای هسته‌ای در کشور به خودکفایی رسیده‌ایم، گفت: بیش از 80 مرکز پزشکی هسته‌ای در کشور داریم و در تولید 15 رادیودارو نیز خودکفا شده‌ایم.

آقامیری در پایان سخنانش با اشاره به تحریم‌های اعمال شده علیه ایران تأکید کرد: معتقدیم فشارهای دشمن علیه ایران، این کشور را قوی‌تر خواهد کرد.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟