رئیس مرکز پژوهشهای مجلس در دیدار با سفیر استرالیا در تهران، بهترین مسیر در مذاکرات هستهای را حرکت به سمت گفتوگوی برد – برد دانست و گفت: عقب نشینی از دستاوردهای هستهای در ایران امکانپذیر نیست.
به گزارش ایسنا، کاظم جلالی در این دیدار با اشاره به مذاکرات جاری ایران و 1+5 با آغاز به کار دولت جدید ایران، اظهار کرد: ایران در شرایط جدیدی قرار دارد که فهم و درک صحیح این شرایط حساس، بسیار مهم و تاثیرگذار است.
وی تصریح کرد: اراده جدی دولت ایران گسترش و بهبود روابط با کشورهای مختلف در عرصه بینالملل و حل و فصل برخی مشکلات در روابط موجود است و اکثریت پارلمان ایران نیز از این رویکرد دولت حمایت میکند. ما امیدواریم که این شرایط جدید ایران توسط قدرتهای بزرگ و کشورهای تاثیرگذار به خوبی درک شود.
وی تاکید کرد: مهمترین موضوع در دستور کار فعلی دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران مسئله هستهای است که باید با نگاه حقوقی حل و فصل شود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس ادامه داد: در رویکرد امنیتی جمهوری اسلامی ایران استفاده غیرصلحآمیز از انرژی هستهای جایگاهی ندارد و رهبر معظم انقلاب که یک مرجع تقلید نیز هستند مبتنی بر همین موضوع فتوا صادر کردهاند.
وی یادآور شد: ایران به عنوان یک کشور عضو انپیتی خواستار استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است و اگر برخی کشورها واقعا دغدغه امنیتی دارند و میخواهند مطمئن شوند که ایران به دنبال استفاده غیرصلح آمیز از انرژی هستهای نیست، این امر کاملا قابل اثبات است و اگر این کشورها رویکردی خارج از این محور برگزینند گفتوگوها قطعا به نتیجه نخواهد رسید.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی توضیح داد: ایران و غرب تاکنون چند مرحله با هم گفتوگو داشتهاند و غرب باید از این تجربیات استفاده کند.
وی تاکید کرد: مذاکراتی که به سمت باخت – باخت و برد یکطرفه حرکت کند قطعا نتیجه نمیدهد و بهترین مسیر حرکت به سمت گفتوگوی برد – برد است.
وی یادآور شد: غرب باید درک کند که عقبنشینی از دستاوردهای هستهای در ایران امکانپذیر نیست و تنها با قبول این رویکرد میتوانیم به حل مسئله هستهای امیدوار باشیم.
نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس با تاکید براینکه «جمهوری اسلامی ایران همواره با حسن نیت کامل در مذاکرات برخورد کرده است»، افزود: اگر این پیام درک شود که مذاکرات مورد تایید رهبر معظم انقلاب، قاطبه مجلس و مردم است از آن به عنوان یک فرصت پیش روی استفاده میشود.
وی در ادامه روند بررسی کارشناسی طرحها و لوایح را تشریح کرد.
سفیر استرالیا در تهران نیز در این دیدار با ابراز خشنودی از حضور در ایران، به جلالی گفت: به اهمیت کار شما و کارشناسانتان در مرکز پژوهشهای مجلس و نقش حیاتی این مرکز پژوهشی واقف هستیم و همچنین نقش ویژه شما به عنوان یک عضو موثر در پارلمان شایان توجه است.
وی تاکید کرد: اعضای پارلمان استرالیا اگر از وجود مرکزی علمی و پژوهشی با مشخصات مرکز پژوهشهای مجلس ایران اطلاع پیدا کنند، قطعا به آن غبطه میخورند و وجود چنین مرکز سیستماتیکی در پارلمان ایران از نقاط بارز و قابل توجه است.
پال فولی افزود: خیلی خوشحالم در شرایطی در ایران به سر میبرم که جایگاه ایران در روابط بین الملل درحال ارتقاست. بسیار مناسب است که روابط پارلمانی دو کشور ارتقا یابد و ارتباط دو پارلمان در واقع ارتباط دو ملت با یکدیگر است.
سفیر استرالیا با تاکید براینکه «دولت استرالیا از مذاکرات ایران و 1+5 و توافقنامه موقت استقبال میکند»، گفت: مذاکرات جاری به خوبی پیش میرود و از نظر ما اوباما رئیسجمهور آمریکا تمایل به توافق هستهای با ایران دارد و این توافق میتواند بسیاری از مشکلات کنونی را از میان بردارد.
پال فولی در ادامه بااشاره به اینکه «پیش از آغاز ماموریتش در ایران، سفیر استرالیا در افغانستان بوده است»، تصریح کرد: اخیرا از اردوگاه پناهندگان افغان در سمنان بازدید داشتهام و فعالیتهای ایران در حمایت و میزبانی از پناهندگان افغان بسیار برجسته است و ایران توجه جدی به سلامت، آموزش و بهداشت پناهندگان دارد.
وی افزود: همچنین طی صحبتهایی که با افاغنه ساکن تهران و سمنان صحبت کردهام وبسیاری از آنها از خدمات ایران رضایت داشتهاند و دنیا نیز به نقش مهم ایران در حمایت از پناهندگان افغان واقف است.
جلالی نیز ، در پاسخ به اظهارات پالی مون گفت: جمهوری اسلامی ایران نسبت به ملت و کشور افغانستان حساس است و ایران میزبان بیش از 3 میلیون پناهنده افغانی بوده است و ملت و دولت ایران همواره با افاغنه برخورد خوبی داشتهاند.
وی با اشاره به انتخابات جدید افغانستان، افزود: امیدواریم مردم افغانستان به طور کامل بر سرنوشت کشور خود مسلط شوند و با آرامشی که در افغانستان ایجاد شده پناهندگان افغانی ساکن ایران با بازگشت به کشور خود در افغانستان نقش آفرینی کنند.
وی همچنین در پاسخ به سوال سفیر استرالیا درباره فعالیتهای مرکز پژوهشهای مجلس گفت: در مرکز پژوهشهای مجلس فارغ از مسائل سیاسی فقط به امور علمی و پژوهشی میپردازد و در شرایط فعلی بسیاری از وزرا در مرکز پژوهشها حضور مییابند و علاوه بر مجلس دولت نیز به گزارشهای مرکز پژوهشها اتکا دارد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی افزود: در انجام فعالیتهای پژوهشی علاوه بر استفاده از توان کارشناسان موجود در مرکز پژوهشها با بیش از 5 هزار نفر از اساتید دانشگاههای کشور نیز ارتباط داریم و در زمینه مسائل مهم کشور به خصوص اقتصاد مقاومتی که مورد تاکید رهبر انقلاب نیز قرار دارد به جدیت فعال هستیم.
وی همچنین با اعلام آمادگی برای همکاری علمی و پژوهشی با پارلمان استرالیا، گفت: ما از سال 1994 دارای مرکز پژوهشی در مجلس هستیم و به تجارب خوبی در زمینه پژوهشپارلمانی دست یافتهایم.