مراسم روز ملی خلیج فارس روز سهشنبه 9 اردیبهشت در حالی در سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و با همکاری این سازمان با وزارت فرهنگ و ارشاد برگزار شد که نه تنها برخی سخنرانان مراسم آمادگی صحبت در این زمینه را نداشتند، بلکه برخی گفتههای اشتباه و نقشه راه خطایی نیز در رسمی ترین مراسمی که یکی از مظاهر تاریخی هویت ملی ایران عرضه شد که از عدم مطالعه دقیق در این حوزه نشات میگیرد.
به گزارش «تابناک»، روز ملی خلیج فارس در حالی فرارسید که طبق قاعده معمول برنامههایی برای این روز مهم در نظر گرفته شده بود اما متاسفانه عمق این برنامهها بسیار اندک بود که نشان میدهد این روز برای برخی نهادها به اتفاقی روزمره مبدل شده، حال آنکه در نظر گرفتن این روز در تقویم برای توجه بیشتر نهادها و برنامه ریزی وسیع تر و بلندمدت برای توجه جهانیان به هویت تاریخیِ خلیج فارس و ریشههایی ایرانی این نقطه جغرافیاییِ عالم بوده است.
محوریترین برنامه که به مناسبت این روز برگزار میشود، همایش روز ملی خلیج فارس است؛ همایشی که روز گذشته به میزبانی سازمان میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد. اکثر مطالب مطرح شده در این همایش فقدان گفتههای عمیق و تازه و یا بیان دستاوردهای تازه درباره این حوزه تاریخی خلیج فارس بود و سخنان مسئولان امر اعم از رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاون هنری وزیر فرهنگ و ارشاد عمدتاً در ریشه های تاریخی و فرهنگی ایران در حوزه جغرافیایی خیلج فارس و نشانههای فرهنگی که در این زمینه باقی مانده تاکید داشت.
این فضا طبیعتاً قابل نقد است که چرا مسئولان فرهنگی در چنین همایش اتفاقی بزرگ را رقم نمیزنند تا شاهد انعکاس بین المللی این نام بزرگ در سطح بین الملل بود و تنها از چهار فعال حوزه خلیج فارس تقدیر شد اما از آن قابل نقدتر، برخی گفتههایی است که روز گذشته مطرح شد و اساساً اشتباه است و متاسفانه به یک اشتباه که در چند سال اخیر رقم زده و اسباب درآمدزایی یک عرب شده، دامن زده است؛ اتفاقی که حال با اظهارات روز اخیر دبیر همایش روز خلیج فارس برای گروههایی از مردم، جدی تر گرفته شده و تنها زمینه کسب درآمد این شخص را فراهم میسازد.
احمد خرم، دبیر این همایش دیروز در بخشی از سخنانش گفت: «
یکی از کمترین کارهایی که یونسکو به آن توجه دارد،
آمار سایتی است که در یک ستون آن نام خلیج عربی و در ستون دیگرش، نام خلیج
فارس نوشته شده و افراد مختلف میتوانند با رأی دادن به هر یک از این
نامها، نظر خود را دربارهی نام همیشه خلیج فارس بیان کنند. آماری که تا کنون دربارهی این سایت منتشر شده است،
49 درصد رأی به خلیج عربی و 51 درصد رأی به خلیج فارس بوده است که این یک
هشدار است. باید درصد خلیج فارس به بالای 90 و درصد خلیج عربی به کمتر از
10 درصد برسد. رسیدن آمار به این درصد نیازمند برنامهریزی از داخل و به خصوص عملکرد سنگین در خارج است... .»
نکته قابل تامل آنجاست که ظاهراً دبیر همایش نیز در این باره چندان با تحقیق و مطالعه سخن نگفته چرا که این سایت که در چند سال اخیر به واسطه استفاده از همین حساسیت میلیونها بازدید و رای دیها را در پی داشته، هیچ ارتباطی با یونسکو ندارد و تنها یک سایت برای کسب کلیک و جذب درآمد بر روی تبلیغاتی است که روی این وب سایت قرار گرفته است. اطلاعات "ثبت دامنه" و "مالک" اين سايت با استفاده از خدمات "محرمانگي
دامنه" به صورت "مخفي" در آمده است که جزئيات آن، با استفاده از برخي
تکنيکها کشف شد.
بر اساس مستندات منتشر شده، صاحب اين سايت، يک جوان اهل سوريه به نام "هُمام القـُراني" است که در مالزي به کار در چند شرکت اشتغال دارد و به سادگی هر زمان که هر اراده کند نتايج را دستکاري مي کند تا ايرانيان بيشتري به رأي گيري تشويق شوند و در نهايت هم اگر بخواهد در يک اقدام انتقامجويانه نتيجه مورد نظر خودش را برنده اعلام ميکند و ممکن است براي آن خبرسازي هم بکند اما اين در حالي است که به احتمال بسيار زياد، نسبت آراي داده شده، جعلي است. با این اوصاف باید درباره تبلیغ این وب سایت در همایش رسمی روز خلیج فارس و نسبت دادنش به یونسکو چه بر زبان آورد؟!