دبیر شورای عالی فضای مجازی خواستار اصلاح حکمرانی اینترنت در جهان و تبدیل آن به حکمرانی بینالمللی شد و گفت که نماینده ایران نقشه راهی برای جلوگیری از کنترل آمریکا بر اینترنت ارایه کرد.
به گزارش جهان صنعت، در پی افشاگری جاسوسی گسترده آمریکا از اینترنت از تمام کشورهای اروپایی، آمریکای لاتین و دیگر مناطق دنیا و اعتراض گسترده کشورها و مقامات آنها به این امر، ضرورت برگزاری نشستی درخصوص حکمرانی آینده اینترنت توسط روسای کشورهای زیادی مطرح شد که در نهایت نشستی با عنوان «آینده حکمرانی اینترنت» از دو تا چهار اردیبهشتماه در کشور برزیل و با حضور 46 کشور مختلف و حمایت 12 سازمان بینالمللی برگزار شد.
محمدحسن انتظاری با اشاره به برگزاری نشست بینالمللی «آینده حکمرانی اینترنت» در کشور برزیل گفت: شورایعالی فضای مجازی با اعزام نماینده خود در نشست «آینده حکمرانی اینترنت» که در کشور برزیل برگزار شد، نقشه راه حرکت به سمت مسیر صحیح برای جلوگیری از راهبری و کنترل یکجانبه آمریکا بر فضای مجازی و اینترنت را ارایه کرده است.
دبیر شورایعالی و رییس مرکز ملی فضای مجازی کشور با بیان اینکه باید مشارکت برابر همه تصمیمگیرندگان از جمله حقوق دولتها در حکمرانی بینالمللی اینترنت به رسمیت شناخته شود، افزود: در این نشست تاکید بر آن بود تا درخصوص معماری حکمرانی اینترنت، موضوع حقوق بشر، ایمنی نواحی ریشه، جامعه مجازی و حقوق مالکیت معنوی و حریم خصوصی بررسی لازم صورت گیرد تا بتوان پس از تبادل نظر میان کشورهای شرکتکننده روی مدل حکمرانی اینترنت به توافق رسید.
انتظاری با اشاره به نقش و مسئولیت مشارکتکنندگان در حکمرانی بینالمللی اینترنت تصریح کرد: مساله مسئولیتپذیری در حوزه فضای مجازی باید به درستی تعریف شود چراکه نهادهایی که سیاستها را اعمال میکنند باید در برابر نهادهای سیاستگذار پاسخگو باشند.
وی اظهار داشت: در صورتی میتوان به حکمرانی بینالمللی اینترنت دست یافت که معیارهای اجرایی مشخص شده و ماهیت خطمشیگذاری و اجرای خط مشی نیز از هم تفکیک شوند. همچنین باید بر نقش دولتها در فرآیند تصمیمسازی، تعیین نهادهای حوزه سیاستگذار و چگونگی اجرای آنها به توافق رسید.