چرا آمريکا و متحدانش از تحقق اراده مردم مي ترسند؟

وحشت غرب از برگزاري انتخابات در سوريه

برآورد سازمان سيا نيز نشان داده است در انتخابات رياست جمهوري 75 درصد از شهروندان سوي آراي خود را به سود بشار اسد به گردش مي آورند.
کد خبر: ۳۹۸۳۶۲
|
۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۰:۱۷ 06 May 2014
|
5500 بازدید
رسالت نوشت:

مقامات کاخ سفيد و هم پيمانان ايالات متحده آمريکا در منطقه همچنان نسبت به برگزاري انتخابات در سوريه هراسان هستند. دادگاه قانون اساسي سوريه از تأييد صلاحيت سه نفر از 24 داوطلب نام‌نويسي کرده در انتخابات رياست جمهوري اين کشور از جمله بشار اسد رئيس جمهوري کنوني خبر داد و اعلام کرد که ساير افراد شروط لازم را نداشتند. «ماجد خضره» سخنگوي دادگاه قانون اساسي سوريه  اعلام کرد که از ميان 24 داوطلب انتخابات رياست جمهوري، تاکنون صلاحيت ماهر عبدالحفيظ حجاز و حسان عبدالله النوري و بشار حافظ الاسد تاييد شده است.

بشار اسد هفتمين نفري بود که 28 آوريل براي انتخابات سوريه نام‌نويسي کرد.ماجد خضره اعلام کرد که هر يک از نامزدهايي که صلاحيت آنان احراز نشده است، مي‌توانند ظرف سه روز از اعلام اسامي، اعتراض خود را به دادگاه قانون اساسي اعلام کنند.انتخابات رياست جمهوري سوريه 13 خرداد برگزار خواهد شد و در مهلت قانوني نام‌نويسي، که پنج‌شنبه به پايان رسيد، 24 نفر داوطلب، مدارک خود را تحويل دادگاه قانون اساسي اين کشور داده بودند.

طبق قانون انتخابات سوريه، پارلمان اين کشور به همراه دادگاه عالي قانون اساسي سه روز فرصت داشتند که صلاحيت‌ها را بررسي کنند که امروز اين مهلت سه روزه به پايان ‌رسيد.همزمان با تشديد فعاليت‌هاي دولت سوريه براي فراهم کردن مقدمات روند دموکراتيک انتخابات در سوريه، حملات ايذائي گروهک‌هاي مسلح به شهرهايي مانند دمشق افزايش پيدا کرده است تا مناطق امن اين کشور را ناآرام جلوه دهند.
اول ارديبهشت (21 آوريل) يک مقام سوري در همين خصوص، بدون اشاره مستقيم به انتخابات رياست جمهوري سوريه که اصلي‌ترين  رکن آن حضور مردم است ، تاکيد کرد که 19 ميليون نفر از مردم سوريه در مناطقي هستند که در کنترل دولت اين کشور قرار دارد. پيروز شدن بشار اسد رئيس جمهور سوريه در انتخابات 13 خردادماه آينده، ديگر موضوعي حتمي شده است که اروپايي‌ها دارند با آن کنار مي‌آيند.

مسکو و تهران بيش از هر زماني ديگر از اسد حمايت مي‌کنند و عقيم‌ماندن مخالفان و رشد تروريسم و تحولات ميداني اميد غربي‌ها به تغيير در [نظام ] سوريه را بر باد داده است. حتي تهديد [دولت سوريه و متحدانش در تهران و مسکو] به اقدام از «جبهه جنوب» [سوريه] هم ديگر تأثيرش را از دست داده تا جايي که حتي باز کردن اين جبهه [عليه دمشق] ممنوع است.اينها نتيجه و خلاصه سخنان مسئولي اروپايي است که با روزنامه الاخبار لبنان گفتگو کرد اما نامش فاش نشد. وي به ناتواني غرب در براندازي حكومت سوريه آشکارا اذعان و مسائل مهمي را به صراحت فاش کرد.اين روزنامه لبناني تأکيد کرد: پر واضح است که همه دارند براي دوره سوم رياست جمهوري بشار اسد که ديگر واقعيت شده است، آماده مي‌شوند.

اطلاعات دقيق نشان مي‌دهد که چند هفته پيش رايزني‌هاي آمريکايي-اروپايي انجام شده که محورش انتخابات رياست جمهوري سوريه بوده است. يک مسئول آمريکايي به همتايان اروپايي خود گفته است: «وقتي براي نشست ژنو دو خود را آماده مي‌کرديم، به روس‌ها و ايراني‌ها پيشنهاد داديم که بشار اسد در منصب خود بماند اما بدون اجراي انتخابات. پاسخ مسکو و تهران اين بود که اسد مانند هر شهروند ديگر سوري حق دارد نامزد انتخابات شود و بهتر است تصميم‌گيري در اين خصوص که چه کسي را مي‌خواهند، به مردم سوريه واگذار شود».

بر اساس اعلام روزنامه الاخبار،  اين مسئول اروپايي توضيح داد: از زمان ژنو-2، براي ما روشن شد که مسکو از نامزدي اسد [در انتخابات رياست جمهوري اين کشور] حمايت مي‌کند و جايگزيني براي آن نمي‌بيند. اوايل بحران سوريه، مقامات روس آمادگي بيشتري براي بررسي احتمالات سياسي متعدد [در سوريه] داشتند. شايد اين حرف درست باشد، شايد هم ما را فريب دادند. ولي آن موقع آمادگي بيشتري داشتند. در ژنو اوضاع عوض شد. براي ما روشن شد که پوتين در خصوص اسد سرسخت‌تر شد. حتي آشکارتر اين را نشان مي‌داد. روس‌ها به صراحت به ما گفتند: توهم شما را نگيرد که فرقي ميان نظام سوريه و بشار اسد هست يا بين ارتش و او. بشار اسد اکنون نماد اين دو است.

حتي ما ايده‌اي مطرح کرديم که ارتش سوريه قوي باقي بماند و حتي از ارتش يا طايفه علوي در سوريه کسي بيايد و جايگزين اسد شود بدون اينکه تغييري ريشه‌اي در ساختار نظام سوريه اتفاق بيفتد اما پاسخ روس‌ها اين بود که اکنون بشار اسد جايگزيني ندارد و بعيد است که در افق پيش‌رو هم کسي باشد و به نفع همه است که در چارچوب مبارزه با تروريسم از فشاري که بر ارتش و نظام سوريه هست، کاسته شود.اين در حالي‌است که  با اعلام نامزدي «بشار اسد» در انتخابات آينده رياست جمهوري سوريه اهالي شهر حلب، در شمال اين کشور با برگزاري راهپيمايي‌هايي حمايت خود از نامزدي اسد در اين انتخابات را اعلام کردند.

در اين ارتباط گزارش شده که کوي‌هاي السريان و محطه و الجميليه شاهد برگزاري راهپيمايي‌هايي در اين ارتباط بود.«محمد عقاد»، استاندار حلب که در اين راهپيمايي‌ها حضور داشت، در اين ارتباط گفت که انتخابات رياست جمهوري حق ملي و مردمي است که بر استقلال و ثبات و تماميت ارضي سوريه و آزادي سوري‌ها در تعيين سرنوشت آينده‌شان تاکيد مي‌کند.

وي گفت:‌ اين راهپيمايي‌ها تاکيد کننده بعد واقعي، حقيقي و ديگر شهر حلب است که همچنان زندگي در آن جريان دارد و مردم حلب با شرکت در انتخابات وفاداري خود به وطن، نظام و ارتش سوريه را اعلام مي‌کنند.در اين راهپيمايي‌ها شخصيت‌هاي سياسي، اجتماعي و مذهبي شهر حلب نيز مشارکت داشتند.

اين در حالي‌است که برآورد  سازمان سيا نيز نشان داده است در انتخابات رياست جمهوري 75 درصد از شهروندان سوي آراي خود را به سود بشار اسد به گردش مي آورند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟