جزئیات ترم تابستانی دانشگاه آزاد اعلام شد

برای تابستان 93 استثنائاً برگزاری دوره تابستان برای مقاطع کاردانی و کارشناسی تا سقف هشت واحد برای واحد‌های بسیار بزرگ و جامع الزامی است و سایر واحد‌ها همانند گذشته و برابر با آیین‌نامه می‌توانند مجری دوره تابستان باشند.
کد خبر: ۴۰۰۲۵۰
|
۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۲۵ 14 May 2014
|
47432 بازدید
افزوده شدن ترم تابستانی به سال تحصیلی در دانشگاه آزاد یکی از برنامه‌های مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی است. حمید میرزاده چند ماه پس از آغاز مدیریتش در دانشگاه آزاد اسلامی اعلام کرد که این دانشگاه امکان سه ترمی کردن سال تحصیلی را دارد و این امر هم مطابق با قوانین بالادستی کشور است. همین جرقه باعث شد که اندکی پس از
این مساله به تصویب هیات رئیسه دانشگاه برسد. حالا معاونت آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی دستورالعمل اجرایی آن را تدوین و ابلاغ کرده است.

به گزارش فرهیختگان، پس از ابلاغ این مصوبه موافقان و مخالفانی درباره این طرح نظر دادند. مخالفان ابراز می‌کردند که دانشجویان توان این حجم درس را ندارند و موافقان تجربه جهانی سه ترمی شدن را مثال می‌زدند. در یکی از این موارد 10 دانشگاه برتر دنیا مثال زده شد که از این جمع هفت دانشگاه سه ترمی بودند.

براساس این طرح دانشجویان مقطع کارشناسی به جای گذراندن دو ترم در یک سال، می‌توانند سه ترم تحصیلی داشته باشند و علاوه‌بر ترم‌های مهرماه و بهمن ماه، ترم تابستان هم در صورت استقبال دانشجویان به‌عنوان یک ترم تحصیلی محسوب خواهد شد. این در حالی است که هیچ اجباری در گذراندن این سه ترم وجود ندارد و ترم تابستان صرفا برای دانشجویانی که تمایل دارند تحصیلشان در مقطع کارشناسی زودتر به پایان برسد در نظر گرفته شده است.

ارائه جزئیات برای آماده کردن دانشجویان برای ثبت‌نام در ترم جدید


حالا دانشگاه آزاد اسلامی در راستای استفاده بهینه از توان و قابلیت‌های منابع انسانی، صرفه‌جویی در زمان و نیز استفاده از تمام ظرفیت‌ها و پتانسیل موجود، اقدام به ارائه دوره تابستان در دوره‌های کاردانی، کارشناسی، کارشناسی‌ارشد و دکترا کرده است و دستورالعمل اجرایی آن را ابلاغ کرده است.

اجرا کردن این طرح با کاهش یا جابه‌جا کردن نیمسال‌های تحصیلی جاری همراه نخواهد بود. معاون آموزشی دانشگاه بر این امر تاکید می‌کند و البته اوست که از اجرا شدن طرح در سال آینده تحصیلی و از مهرماه خبر می‌دهد.
حسین غریبی می‌گوید: برای آن که از وقت اعضای هیات‌علمی استفاده بیشتری شود و دانشجویان علاقه‌مند نیز بتوانند در زمان کوتاهتری فارغ‌التحصیل شوند، یک ترم استاندارد 8 هفته‌ای برای تابستان تعریف کرده و امکاناتش را فراهم آورده‌ایم.

براساس این دستورالعمل تعداد مجاز واحد‌های درسی قابل ارائه در دوره تابستان برای دوره‌های کاردانی و کارشناسی حداکثر 10 واحد و برای دوره کارشناسی‌ارشد تا شش واحد و دکترا تا چهار واحد است که مشروطی در دوره تابستان، در شمار تعداد مشروطی‌های تحصیلی نیست.
البته تبصره‌ای نیز در این خصوص وجود دارد که دانشجویان دوره کاردانی و کارشناسی با اخذ 12 واحد درسی در دوره تابستان دانش‌آموخته می‌شوند و همچنین دانشجویان دارای معدل بالاتر از 17، می‌توانند در این دوره تا 12 واحد درسی اخذ کنند.

براساس دستورالعمل تعداد کل ساعات هر واحد دروس نظری و عملی در ترم تابستان، همانند میزان ساعات آن دروس در نیمسال‌های اول و دوم هر سال تحصیلی است.
اخذ شهریه ثابت از دانشجویان در دوره تابستان هم نصف ترم‌های اول و دوم است، به این شکل که شهریه ثابت در دوره تابستان در ازای اخذ شش واحد درسی و کمتر، نصف شهریه ثابت و در صورت اخذ بیش از 6 واحد تا حداکثر 12 واحد، دو سوم شهریه ثابت به همراه شهریه واحد‌های انتخابی لحاظ شده است.

درخصوص آموزانه اعضای هیات علمی در دوره تابستان، اعم از تمام وقت، نیمه‌وقت و مدعو به تعداد ساعات تدریس، معادل 2 برابر آموزانه در مقایسه با نیمسال اول و دوم محاسبه شده است.
در این دستورالعمل اجرایی درباره آموزانه هیات علمی مواردی آمده از جمله اینکه آن دسته از اعضای هیات علمی که در طول نیمسال‌های اول و دوم تحصیلی، کمبود ساعات تدریس موظف داشته‌اند، به میزان کمبود در دوره تابستان ساعت موظف تدریس خواهند داشت. بدیهی است برای تدریس بیش از آن آموزانه برابر با آنچه مطرح شد، دریافت خواهند کرد.

مدت دوره تابستان، بدون احتساب زمان ثبت‌نام، امتحانات و اعلام نمرات امتحانی، هشت هفته (هر هفته دو جلسه) است. تقویم تحصیلی سالانه دو هفته قبل از شروع ثبت‌نام نیمسال اول، توسط دفتر مطالعات و برنامه‌ریزی آموزشی به واحد‌های دانشگاهی ابلاغ خواهد شد.

حذف و اضافه با موافقت گروه آموزشی برای نیمسال تحصیلی اول و دوم در دو هفته، آغاز نیمسال‌های تحصیلی برای دوره تابستان تنها باید در هفته اول شروع دوره انجام شود. غیبت دانشجو در درس جدید، نباید بیشتر از سه جلسه باشد.

تمامی واحد‌ها و مراکز آموزشی باید از سال تحصیلی 94-93 تقویم تحصیلی جدید را همراه با دوره تابستان اجرا کنند. در این دوره هیچ‌گونه محدودیتی برای میهمانی دانشجویان وجود ندارد و دانشجویان واحدها و مراکز دانشگاه آزاد اسلامی می‌توانند در ترم تابستان در هر واحدی که درس مورد نظرشان ارائه می‌شود با معرفی واحد مبدا ثبت‌نام کنند.

برای تابستان 93 استثنائاً برگزاری دوره تابستان برای مقاطع کاردانی و کارشناسی تا سقف هشت واحد برای واحد‌های بسیار بزرگ و جامع الزامی است و سایر واحد‌ها همانند گذشته و برابر با آیین‌نامه می‌توانند مجری دوره تابستان باشند. واحد‌های تابستانی برای اجرای ترم تابستان در صورت نیاز می‌توانند از اعضای هیات علمی سایر دانشگاه‌ها با اولویت واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی برای همکاری استفاده کنند. اعضای هیات‌علمی دانشگاه که به دلیل تدریس در دوره تابستان موفق به استفاده از مرخصی سالانه خود نشده‌اند، حداکثر به مدت 25 روز ذخیره خواهند داشت. ایجاد هر گونه تغییرات در نحوه برگزاری دوره تابستان حین و بعد از اجرای آن، توسط شورای برنامه‌ریزی آموزشی و درسی دانشگاه تصمیم گیری و ابلاغ خواهد شد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
تحولات اخیر سوریه و سقوط بشار اسد چه پیامدهایی دارد؟