مذاکرات فتح و حماس بر سر تشکیل دولت فراگیر ملی در غزه و کرانه باختری، پس از دو روز گفتو گو در فضایی مثبت، به پایان رسید.
به گزارش فارس، گروههای فتح و حماس، پس از سالها کشمکش، سرانجام در تاریخ 2 اردیبهشت ماه گذشته برای تشکیل دولت فراگیر ملی و برگزاری انتخابات ریاستجمهوری و پارلمان به توافق رسیدند. توافقی که پشتوانه آن را دو توافق پیشین دوحه و قاهره، شکل میداد.
در توافق شکل گرفته قرار شد ظرف شش هفته دولت وحدت ملی تشکیل و ظرف شش ماه انتخابات ریاست جمهوری و پارلمانی به صورت همزمان برگزار شود.
دیروز سه شنبه، نمایندگان گروه فتح وارد غزه شدند تا با نمایندگان حماس درباره جزئیات تشکیل دولت فراگیر ملی، به توافق برسند.
مذاکرات از ساعت 20 الی 24 شب به طول انجامید و طرفین بعد از پایان گفت و گو ها، آن را مثبت ارزیابی کردند.
گفتو گو بر سر تعداد وزرا، اسامی آنها و ریاست دولت فراگیر و همچنین ساز و کار نیروهای امنیتی در دولت آینده مهم ترین مفاد مورد بحث بین طرفین بود که پس از اتمام مذاکرات «اسماعیل هنیه» از مثبت بودن جو گفتو گو ها خبر داد و گفت : «طرفین قدم های بلندی برداشته اند و خوشحالیم که در سالروز «یوم النکبة» دولت واحد فلسطینی را برپا کنیم.»
اما پس از اتمام مذاکرات دیروز، شایعاتی مبنی بر افشای اسامی وزرا و تعداد آنها به بیرون درز کرد که منابع خبری مطلع، این شایعات را تکذیب کرده و تأکید کردند که طرفین توافق کردهاند تا نهایی شدن اسامی وزرا، این موضوع محرمانه باقی بماند.
«عماد الفالوجی» از افراد نزدیک به محمودعباس، در گفت و گو با «دنیا الوطن» از تخصیص یک سوم وزرا به جنبش حماس صحبت کرد و اما در ادامه گفت : «تصمیم نهایی در این مورد بر عهده محمود عباس است.»
بنا به گفته منابع خبری، دیروز طرفین توانستند بر سر اسامی وزرا و تعداد وزارت خانهها به توافقات مهمی دست پیدا کنند، اما بحث بر ساز و کار نیروهای امنیتی و انتخاب وزیر داخلی کماکان ادامه دارد و امروز نیز طرفین نتوانسته اند به توافقی دست یابند.
باید گفت، حماس اعتقاد دارد نیروهای امنیتی طرفین تغییری نکنند و هر یک از آنها، نیروهای امنیتی خود را داشته باشد اما فتح تأکید دارد که طبق توافق قاهره و دوحه، باید نیروهای امنیتی مشترکی شکل بگیرد.