خاطره ضداروپایی وزیر سابق اوباما جنجال آفرید

اظهارات ˈتیموتی گیتنرˈ وزیر سابق خزانه داری آمریکا در خصوص توطئه در اتحادیه اروپا برای سرنگونی دولت ˈسیلویو برلوسکونیˈ نخست وزیر پیشین ایتالیا در سال 2011 میلادی، جنجال آفرید.
کد خبر: ۴۰۰۶۱۹
|
۲۵ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۹:۳۲ 15 May 2014
|
7248 بازدید
اظهارات ˈتیموتی گیتنرˈ وزیر سابق خزانه داری آمریکا در خصوص توطئه در اتحادیه اروپا برای سرنگونی دولت ˈسیلویو برلوسکونیˈ نخست وزیر پیشین ایتالیا در سال 2011 میلادی، جنجال آفرید.
 
به گزارش ایرنا، وزیر سابق خزانه داری آمریکا در کتاب تازه انتشار خود با عنوان «آزمون استرس»، خاطرات خود از دوران بحران مالی جهانی را آورده که باعث ایجاد جنجالی سیاسی و منازعه میان مقامات آمریکا و سران اتحادیه اروپا شد.
 
گیتنر در این کتاب نوشته است: پاییز 2011 و در بحبوحه بحران مالی و اقتصادی بویژه در منطقه یورو، برخی کارشناسان اروپایی به وی طرحی را برای سرنگون کردن دولت برلوسکونی پیشنهاد کرده و خواستار آن شدند تا آمریکا به حمایت خود از اعطای وام به ایتالیا از سوی صندوق بین المللی پول، تا زمانی که برلوسکونی از مقام خود کناره گیری نکرده است، خاتمه دهد.
 
وزیر سابق خزانه داری آمریکا افزود: این درخواست از نظر من و از نظر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا قابل قبول نبود، زیرانمی توانست خود را درگیر چنین توطئه ای کند.
 
برلوسکونی نیز در همین ارتباط اظهار داشت: این اظهارات حاکی از آن است که برای از میان برداشتن نخست وزیر منتخب مردم که از منافع کشورش دفاع و با سیاست های اشتباه آلمان مقابله می کرد، عزمی راسخ و مشخص وجود داشته است و در سال 2011 میلادی یک کودتا علیه برلوسکونی و حاکمیت و استقلال ایتالیا صورت گرفت.
 
وی افزود: استعفای من از مقام نخست وزیری ایتالیا مسوولانه بود اما آزاد نبود و فشارهای زیادی اعمال شد.
 
در حالی که ˈجورجوناپولیتانوˈ رییس جمهور ایتالیا در این باره گفت: استعفای برلوسکونی بطور آزادانه و مسوولانه و در پی رویدادهای سیاسی پارلمانی ایتالیا انجام شد و هرگز از وجود فشار در قبال برلوسکونی - آنطور که تیموتی گیتنر می گوید- اطلاع نداشتم.
 
مقامات حزب ˈزنده باد ایتالیا ˈ نیز فورا خواستار تشکیل یک کمیسیون تحقیق پارلمانی به منظور موشکافی دقیق برای روشنگری پیرامون کل قضیه شده و حزب راست میانه نوین به رهبری ˈآنجلینو آلفانوˈ وزیر کشور کنونی ایتالیا نیز از درخواست مذکور حمایت کرده است.
 
این در حالیست که ˈفدریکا موگرینیˈ وزیر امور خارجه ایتالیا اظهار داشت: مساله مربوط به گذشته است و تنها یادآوری می کند که ایتالیا چه دوران سخت و دشواری را سپری کرده است.
 
این در حالی که منابع موثق اروپایی در گفت و گو با خبرگزاری رسمی ایتالیا (آنسا) اطمینان دادند که منظور گیتنر نه مقامات نهادینه اتحادیه اروپا بلکه افرادی دیگر بوده اند. زیرا اتحادیه همواره از استقلال ایتالیا دفاع کرده و بر خلاف آمریکا مایل نبود وضعیت اقتصادی این کشور تحت مدیریت و کنترل صندوق بین المللی پول قرار گیرد.
 
ˈپیا آهرنکیلد هانسنˈ سخنگوی کمیسیون اروپا نیز عنوان کرد: در آن ایام ایتالیا در لبه پرتگاه قرار گرفته بود. برخی سعی داشتند این کشور را تحت نظارت صندوق بین المللی پول قرار دهند ولی این کار یک فاجعه بود و تقریباً فقط ما بودیم که تأکید می کردیم این اتفاق نباید رخ دهد.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
کدام وزیر دولت پزشکیان تاکنون عملکرد ضعیف تری داشته است؟