پاپ فرانسیس رهبر مذهبی کاتولیک ها با خطاب قرار دادن کشورهای صادرکننده اسلحه، گفت: آنهایی که به تجارت اسلحه می پردازند، از صلح و حقوق بشر صحبت نکنند.
به گزارش ایرنا، رهبر مذهبی کاتولیک ها امروز (پنجشنبه) در مراسم تحویل استوارنامه سفیران جدید کشورهای سوییس، لیبریا، اتیوپی، سودان، جامائیکا، آفریقای جنوبی و هند در واتیکان اظهار داشت: سخن گفتن از صلح و تجارت اسلحه یک تناقض غیرقابل قبول است همانطوری که ادعای حقوق بشر و بی توجهی به مردان و زنانی که (برای فرار از جنگ ها) مجبور به ترک وطن خود می شوند و می میرند، یک رفتار بدبینانه است.
پاپ، با تاکید بر اینکه تجارت اسلحه و مهاجرت های اجباری زخمی عمیق بر صلح است، افزود: تجارت اسلحه و مهاجرت های اجباری دو چالش مهمی است که باید با آن مقابله شود.
وی هدف از دیپلماسی ایجاد و افزایش صلح در جهان را برای توسعه وعدالت در جامعه بشری عنوان کرد و افزود: صلح هدفی است که تاکنون به طور کامل محقق نشده و نیاز است هر نسلی همواره به دنبال آن باشد و با چالش ها مقابله کند.
وی گفت: همه از صلح صحبت و وانمود می کنند که خواستار صلح هستند اما متاسفانه توسعه تسلیحاتی برخلاف این جهت سوق می یابد.
پاپ فرانسیس ادامه داد: تجارت اسلحه باعث پیچیده تر و دور کردن راه حل جنگ ها و مناقشات شده و اغلب خارج از چارچوب قانونی انجام می شود.
وی ابراز امیدواری کرد جامعه بین المللی فصل جدیدی از تعهدهای هماهنگ و شجاعانه علیه افزایش تسلیحاتی را در جهت کاهش آن رقم بزند.
وی، از دیگر چالش مهم جهان را مهاجرت های اجباری در برخی مناطق دانست و تاکید که این نوع مهاجرت یک فاجعه بزرگ بشری محسوب می شود.
پاپ افزود: لحظه آن رسیده است تا با یک دید سیاسی جدی و مسوولانه با این پدیده در تمام سطوح، محلی، منطقه ای، ملی، قاره ای و جهانی مقابله شود زیرا آنها برادران و خواهران ما و بندگان خدا هستند که با هدف زندگی و کار در محیطی صلح آمیز مجبور به مهاجرت می شوند.
وی ادامه داد: این مهاجران مجبور به سفرهای طاقت فرسا شده و متحمل باجگیری، شکجه و سوء استفاده می شوند ضمن آنکه برخی اوقات نیز در دریا و یا کویر جان خود را از دست می دهند.
وی با تاکید بر اینکه مهاجرت های اجباری به جنگ ها و توسعه تسلیحاتی ارتباط دارد، این نوع مهاجرت ها را از جراحت های جهان برشمرد.
پاپ خاطرنشان کرد: در حالی این وقایع رخ می دهد که خدا این جهان را برای زندگی کردن به ما داده و از ما می خواهد در قبال برادران و خواهرانمان مسوولانه رفتار کنیم تا کرامت هیچ انسانی نقض نشود.