رشد چشمگیر معاملات بورس

مبادلات روز گذشته بورس در شرايطي با افت 6/0 درصدي شاخص كل مواجه شد كه بررسي‌ها از تكاپوي بازار سرمايه كشور نسبت به ابتداي سال خبر مي‌دهد. روز گذشته ارزش، حجم و تعداد معاملات نسبت به ابتداي سال به ترتيب با 133، 148 و 99 درصد رشد مواجه شد. كارشناسان به همین دلیل معتقدند ريزش 485 واحدي بورس به‌معناي كاهش پويايي در اين بازار نيست.قیمت دلار نیز روز گذشته تغییری نکرد تا بازار با آرامش روز را به پایان برساند.
کد خبر: ۴۰۱۷۰۱
|
۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۰۷:۵۲ 20 May 2014
|
7532 بازدید
ريزش 458 واحدي شاخص بازار سرمايه در روز گذشته در مقابل رشد چشمگير حجم و ارزش معاملات حكايت از آن دارد كه هرچند دماسنج بازار با ثبت حدود 6/0 درصد افت به محدوده 76 هزار و 500 واحدي سقوط كرده، اما نماگرهاي بازار نشان از فعاليت سرمايه‌گذاران در بورس دارد.

به گزارش دنیای اقتصاد، در شروع معاملات روز گذشته شاخص كل بورس تهران به لطف رونق معاملات در گروه خودرويي و همچنين اوضاع مناسب در گروه پالايشي بار ديگر در مدار صعود قرار گرفت، اما پس از دقايقي تحت فشار منفي نمادهاي بزرگ پتروشيمي به ويژه هلدينگ خليج فارس به محدوده منفي خزيد؛ روز گذشته نماد هلدينگ خليج فارس در حالي كه با صف فروش سنگين مواجه بود بسته شد، در اين راستا مدير امور مالي هلدينگ خليج فارس با اشاره به درخواست اين شركت از سازمان بورس براي توقف نماد شركت، گفت: گزارش شفاف سازي فارس تا هفته آينده به سازمان بورس ارسال خواهد شد.

علي نيازي در گفت‌وگو با «سنا»، با بيان اقداماتي همچون خريد سهام شركت پترول و آثار مستقيم و غيرمستقيم ناشي از خريد سهام اين شركت بر سود هلدينگ خليج فارس (با توجه به سهم 45 درصدي هلدينگ خليج فارس در شركت بازرگاني پتروشيمي، به عنوان فروشنده اين سهام)، افزود: آثار ناشي از تسعير 500 ميليون يورو مطالبات شركت از ارز مبادله‌اي به ارز نرخ آزاد، افزايش ظرفيت پتروشيمي تندگويان به 90 درصد و نيز حل نسبي مشكل كشتي براي حمل محصولات پتروشيمي‌هاي پارس و بندر امام، آثار قابل توجهي بر سود هلدينگ خليج‌فارس دارد. به همين منظور، با ارسال نامه‌اي به سازمان بورس و اوراق بهادار، از اين سازمان درخواست كرديم به‌منظور شفاف سازي درخصوص آثار اين موارد بر ميزان سود هلدينگ خليج فارس، نماد شركت متوقف شود. همچنين طي روزهاي گذشته در مورد هلدينگ شايعاتي هم وجود داشته كه سهامداران آن را نگران كرده بود.

در اين خصوص سيد‌علي حسيني مشاور مدير عامل هلدينگ خليج فارس در امور سرمايه‌گذاري و بازار سرمايه اظهار كرد: در بازار شايعاتي در مورد فارس وجود داشته كه يكي از آنها آثار  منفي خوراك و ديگري پيش‌بيني پايين EPS شركت بوده اما هيچ كدام از آنها واقعيت ندارد. ما دنبال 5 درصد تخفيف ديگر براي خوراك هستيم تا قيمت خوراك به 90 درصد فوب خليج فارس برسد. 

در جريان معاملات ديروز ديگر ليدرهاي بازار از جمله نمادهاي پتروشيمي فشار بيشتري را بر شاخص در مسير نزول وارد ساختند و منفي شدن مپنا و سپس معاملات پر حجم بر روي اين نماد مزيد بر علت شد تا شاخص بيش از پيش كاهش يابد. در ادامه بازگشايي برخي نمادها در محدوده مثبت قيمتي مانند «دزهراوي» شاخص را كمي بالا كشيد؛ اما اين روند نيز به سرعت خنثي شد و اين نماگر تا پايان زمان معاملات با شيبي منفي اما ملايم به كار خود پايان داد و در نهايت دماسنج بازار سرمايه با تاثير منفي نمادهاي بزرگي همچون هلدينگ صنايع پتروشيمي خليج فارس،‌ گسترش نفت و گاز پارسيان، مديريت پروژه‌هاي نيروگاهي، سرمايه‌گذاري غدير، پتروشيمي شازند و فولاد مباركه اصفهان با كاهش 458 واحدي به محدوده 76 هزار و 529 واحدي رسيد.

معاملات بورس اوراق بهادار در روز گذشته با رونق چشمگيري پيگيري شد و در مجموع دادوستد يك ميليارد و 65 ميليون برگه اوراق بهادار به ارزش 2 هزار و 872 ميليارد ريال در سامانه معاملاتي بازار به ثبت رسيد كه به ترتيب حجم و ارزش كل معاملات در مقايسه با مبادلات روز يكشنبه 3/34 و 5/19 درصد رشد را نشان مي‌دهد. همچنين از ابتداي سال تا كنون ارزش كل معاملات بازار سرمايه با 133 درصد افزايش از 123 ميليارد تومان به 287 ميليارد تومان رسيده است. در اين مدت حجم كل معاملات نيز رشد 148درصدي را تجربه كرده؛ به‌طوري‌كه جابه‌جا‌يي 429 ميليون سهم در ابتداي سال به يك ميليارد و 65ميليون سهم در روز گذشته رسيده است. افزون بر اين، تعداد معامله‌گران نيز با رشد 99 درصدي بالغ بر 87 هزار و 377 نفر شده است. اما در اين ميان بازدهي شاخص همچنان منفي است و با احتساب افت روز گذشته، تغييرات شاخص از ابتداي سال تا كنون منفي 15/3 درصد است.

 ثبات نسبي بازار سهام در 2 ماه آينده


مدير‌عامل تامين سرمايه آرمان در گفت‌وگو با «سنا»، پيش‌بيني كرد در 2 ماه آينده ثبات نسبي در بازار سرمايه ايجاد و بعد از توافق جامع هسته‌اي، بازاري مثبت و معقول تا پايان سال ايجاد مي‌شود. محمد جمالي به وضعيت فعلي بورس اشاره كرد و گفت: به نظر مي‌رسد كليه حوزه‌هاي اقتصادي كشور و فعالان بخش‌هاي مختلف، تصميمات كلان و مهم خود را به بعد از تعيين تكليف پرونده هسته‌اي و روشن شدن وضع تحريم‌ها موكول كرده‌اند؛ زيرا اين موضوع بسيار كليدي و مهم بوده و در برنامه‌ريزي‌هاي اقتصادي به دليل اينكه منجر به مشخص شدن قيمت سكه و ارز مي‌شود، تاثيرگذار است.

وي افزود: به اين ترتيب به نظر مي‌رسد تا زماني كه تكليف مذاكرات هسته‌اي در تيرماه روشن شود، بازار سرمايه و ساير بازارها همچون ارز، طلا و مسكن در يك ثبات نسبي به سر خواهند برد. اين كارشناس بازار سرمايه تصريح كرد: علاوه‌بر اين پيش‌بيني مي‌شود با توجه به اينكه در 8 سال دولت سابق عموما صنايعي رشد كردند كه با قيمت دلار و قيمت‌هاي جهاني ارتباط مستقيم داشتند و صنايعي همچون خودروسازي‌ها، بانك‌ها و دارويي‌ها از افزايش قيمت ارز آسيب ديدند، اين صنايع در دولت جديد پتانسيل رشد و شكوفايي را پيدا كنند.

جمالي با بيان اينكه بيشترين رشد در سال جاري به شركت‌هاي خودروسازي و صنعت بانكداري متعلق است، عنوان كرد: اين در حالي است كه بعد از توافق جامع هسته‌اي و با توجه به كاهش ريسك سياسي كشور و ورود سرمايه‌گذاران خارجي در پروژه‌هاي مختلف نفت و گاز، به نظر مي‌رسد كه نرخ بازده مورد انتظار اقتصاد كشور كاهش يافته و سود شركت‌ها افزايش يابد. مدير‌عامل تامين سرمايه آرمان اظهار كرد: بنابراين اگر توافق جامع هسته‌اي حاصل شود، پيش‌بيني مي‌شود كه بهترين بازار، بورس باشد در غير اين صورت، شاهد تلاطم‌هايي به سمت بازار طلا و ارز خواهيم بود. به طوري كه اگر مذاكرات در مسير انتظارات حركت نكند نقدينگي و سرمايه سرگردان مي‌تواند به سمت بازارهاي غير‌مولد حركت كند.

وي يادآور شد: بازار سرمايه در روز شنبه افت موقتي را تجربه كرد، زيرا تصور مي‌كرد كه روند مذاكرات هسته‌اي بهبود مي‌يابد ولي با اين حال صف فروش بسياري از شركت‌ها جمع شد و بازار به سمت تعادل پيش رفت. بنابراين اثر مذاكرات در بازار به اتمام رسيده است و از اين پس بازار متعادل‌تري خواهيم داشت. وي تاكيد كرد: به اين ترتيب پيش‌بيني مي‌شود كه از اين پس بازار سرمايه در يك ثبات نسبي به سر برده و افت و رشد قابل توجهي در بازار مشاهده نشود.  در گروه خودرو كه اين روزها در نقش پيشرو بازار ظاهر شده، در پي جابه‌جا‌يي 526 ميليون سهم به ارزش يك هزار و 189 ميليارد و 760 ميليون ريال در اين گروه، ارزش بازار «خودرو» به 114 هزار و 577 ميليارد ريال رسيد و به اين ترتيب ليدر بودن خود را حفظ كرد.

در اين گروه، ختراك براي سال 92 مبلغ 301 ريال سود محقق كرد، در حالي كه 125 ريال سود اعلام كرده بود؛ دليل اين رشد افزايش توليد و كاهش هزينه هاست. در اين رابطه مديرعامل يك شركت مشاور سرمايه‌گذاري نسبت به تشكيل حباب در شركت‌هاي خودرويي هشدار داد و تاكيد كرد كه تا كنون هيچ اطلاعات بنيادي كه وضعيت اين شركت‌ها را به سمت بهبود مستمر نشان دهد مشاهده نشده است.

مهدي طحاني در گفت‌و‌گو با «ايسنا» به وضعيت بازار سرمايه اشاره كرد و گفت: حدود چهار ماه است كه از ريزش شاخص بازار سرمايه از مرز 89 هزار واحد مي‌گذرد و بسياري از سهم‌هايي كه بنا‌به دلايلي بيشتر از ارزش‌هاي محاسباتي قيمت‌گذاري شده بودند با اصلاح قيمت بعضا 50 درصدي مواجه شدند. وي افزود: در اين دوران بسياري از سرمايه‌گذاران كه تنها با توجه به جو حاكم بر بازار سرمايه خريد كرده بودند متضرر شده و در جاهاي مختلف به بدگويي از بازار سهام پرداختند. حال آنكه قبل‌تر از آن بسياري از كارشناسان هشدارهايي مبني بر استراحت يا اصلاح بازار داده بودند ولي درآن فضا حرف حساب شنيده نمي‌شد.

او با بيان اينكه در حال حاضر معاملات سهام در گروه خودرو مويد همين مطلب است، خاطرنشان كرد: طرفداران سرمايه‌گذاري در اين شركت‌ها كه اغلب با ديدگاه‌هاي بسيار كوتاه‌مدت سرمايه‌گذاري مي‌كنند دليل‌هاي مختلفي براي سرمايه‌گذاري خود مطرح مي‌كنند. وي ادامه داد: عمده اين دلايل شايد مواردي از اين قبيل باشد كه توليد گروه خودرو در ماه‌هاي ابتدايي سال رشد چشمگيري داشته، شركت‌هاي خودرويي درحال فروش دارايي‌هاي غير‌مولد خود هستند و شركاي خارجي براي همكاري با خودروسازان ايراني درصف ايستاده‌اند. حال آنكه به صورت واقعي و با استفاده از اطلاعات رسمي افشا شده از گروه خودرو هيچ اطلاعات بنيادي كه وضعيت اين شركت‌ها را به سمت بهبود مستمرنشان دهد، مشاهده نشده است.

به گفته او سكوت مديران شركت‌هاي خودروساز درمورد آمار خريد و فروش‌هاي خود نيز ابهام‌هاي سرمايه‌گذاري دراين شركت‌ها را افزايش داده است. از سوي ديگر نرخ‌هاي فروش اين شركت‌ها هم به صورت دائم درحال كش‌وقوس بين مراجع مختلف است. بنابراين با توجه به اينكه اكثر شركت‌هاي اين صنعت داراي زيان انباشته و زيان خالص سنگيني هستند بنابراين ورود سرمايه‌گذاران ريسك پذير و كوتاه‌مدت در اين شركت‌ها توصيه نمي‌شود؛ زيرا قيمت سهام اين شركت‌ها درصورت به مشكل خوردن تمام مفروضاتي كه باعث صعود آنها شده است، با همان سرعت اما بيشتر نزول خواهد كرد.

مديرعامل شركت مشاور سرمايه‌گذاري آواي آگاه تاكيد كرد: اين در حالي است كه درحال حاضر بسياري از سهام در بازار وجود دارند كه بازار حتي با نسبت قيمت به سود هر سهم (p/e) حدود 4 هم حاضر نيست آنهارا بخرد، حال آنكه سهام اين شركت‌ها با توجه به اميدواري‌هاي افراطي به آينده، درحال تشكيل حباب قيمتي است و در اين صورت متضرر نهايي، سهامداران حقيقي و خردي هستند كه تنها با جو بازار معامله مي‌كنند. در گروه سنگ‌آهني، كگل افزايش سرمايه 80 درصدي از محل آورده دارد؛ در‌حالي‌كه قبلا گفته شده بود افزايش سرمايه 100 درصدي دارد.  باما هم 2135 ريال سود محقق كرده و 1100 ريال سود نقدي به هر سهم تخصيص داده است. مجمع كدما كه قرار بود 28 ارديبهشت‌ماه برگزار شود، به تنفس خورد و جلسه بعدي آن 11 خردادماه است.  در گروه دارو، گزارش مالي شركت‌ها خوب بوده است. نسبت قيمت بر درآمد گروه به 3/6 رسيده كه كمتر از متوسط بازار است. مجمع برخي شركت‌ها برگزار شده و برخي ديگر در نوبت برگزاري است. داسوه امروز به مجمع مي‌رود. والبر احتمالا 80 تومان سود نقدي تقسيم كند. دسينا 4 خرداد به مجمع مي‌رود.  پخش البرز 772 ريال سود محقق كرده و 620 ريال سود نقدي به هر سهم داده است. دسبحا نيز 120 ريال سود نقدي براي هر سهم كنار گذاشته است. دزهراوي6957 ريال سود محقق كرده و 5500 ريال سود نقدي به هر سهم داده است. احتمال رشد سود درازك هم وجود دارد. دتوليد2505 ريال سود محقق كرده كه 1800 ريال آن نقدي پرداخت مي‌شود.
رشد چشمگیر معاملات بورس

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظر شما

سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.

captcha
برچسب منتخب
# قیمت دلار # فیلترینگ # قاضی مقیسه # علی رازینی # ترور # ترامپ
الی گشت
نظرسنجی
ترامپ به ایران پیشنهاد رسمی مذاکره مستقیم خواهد داد؟