مدیرعامل یک شرکت سرمایهگذاری پیشبینی کرد که در دو ماه آینده ثبات نسبی در بازار سرمایه ایجاد شده و بعد از توافق جامع هستهای یک بازار بلندمدت و معقول تا پایان سال ایجاد شود.
جمالی در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت فعلی بورس اظهار داشت: تمامی حوزههای اقتصادی کشور و فعالان بخشهای مختلف اقتصادی، تصمیمات کلان و مهم خود را به بعد از تعیینتکلیف پرونده هستهای و روشن شدن وضع تحریمها موکول کردهاند زیرا این موضوع بسیار کلیدی و مهم بوده و در برنامهریزیهای اقتصادی به دلیل اینکه منجر به مشخص شدن قیمت سکه و ارز میشود تاثیرگذار است.
وی خاطرنشان کرد: به این ترتیب تا زمانیکه در اواخر تیرماه تکلیف مذاکرات هستهای روشن شود، هم بازار سرمایه که بسیار حساس است و هم سایر بازارها همچون ارز، طلا و مسکن در یک ثبات نسبی به سر خواهند برد. وی تصریح کرد: با توجه به اینکه در هشت سال دولت سابق عموما صنایعی رشد کردند که با قیمت دلار و قیمتهای جهانی ارتباط مستقیم داشتند و صنایعی همچون خودروسازیها، بانکها و داروییها از افزایش قیمت ارز آسیب دیدند به نظر میرسد که با توجه به سیاست دولت در تنشزدایی و توافق با کشورهای دنیا، صنایعی که در دولت سابق تضعیف شدند در دولت جدید پتانسیل رشد و شکوفایی را پیدا کنند.
جمالی با بیان اینکه بیشترین رشد در سالجاری متعلق به شرکتهای خودروسازی و صنعت بانکداری است، عنوان کرد: این در حالی است که بعد از توافق جامع هستهای و با توجه به کاهش ریسک سیاسی کشور و ورود سرمایهگذاران خارجی در پروژههای مختلف نفت و گاز به نظر میرسد که نرخ بازده مورد انتظار اقتصاد کشور کاهش یافته و سود شرکتها افزایش یابد. وی ابراز داشت: بنابراین اگر توافق جامع هستهای حاصل شود، پیشبینی میشود که بهترین بازار در کوتاهمدت بازار بورس باشد. در غیر این صورت شاهد تلاطمهایی به سمت بازار طلا و ارز خواهیم بود، به طوری که اگر مذاکرات در مسیر انتظارات حرکت نکند نقدینگی و سرمایه سرگردان میتواند به سمت طلا و ارز حرکت کند.
جمالی اذعان داشت: بازار سرمایه بعد از مشخص شدن نتیجه مذاکرات افت موقتی را تجربه کرد زیرا تصور میشد که روند مذاکرات هستهای بهبود مییابد ولی با این حال صف فروش بسیاری از شرکتها جمعآوری شد و بازار به سمت تعادل پیش رفت بنابراین اثر مذاکرات به اتمام رسید و از این پس بازار متعادلتری خواهیم داشت. وی تاکید کرد: به این ترتیب پیشبینی میشود که از این پس بازار سرمایه در یک ثبات نسبی به سر برده و افت و رشد قابلتوجهی در بازار مشاهده نشود. بر این اساس در کوتاهمدت و تا دو ماه آینده ثبات نسبی در بازار ایجاد شده و بعد از توافق جامع هستهای در تیرماه، یک بازار بلندمدت و منطقی تا پایان سال نیز ایجاد میشود.
مدیرعامل تامین سرمایه آرمان در خصوص عملکرد صندوق توسعه بازار سرمایه اظهار داشت: منابع صندوق توسعه نامحدود نبوده و این صندوق منابع محدودی دارد و حمایت آن میتواند یک حمایت مقطعی باشد و نمیتواند در کل بازار نقش بازارگردانی ایفا کند. وی گفت: صندوق توسعه میتواند در بهبود وضعیت بازار اثر گذار باشد اما اثرگذاری آن کوتاهمدت و مقطعی خواهد بود زیرا در اقتصاد لازم نیست که وارد سازوکار دستوری و ابلاغی شویم بلکه باید در اقتصاد بستر را فراهم کنیم. جمالی با بیان اینکه حمایتهای مقطعی نقش مسکن را دارد، تصریح کرد: اگر بخواهیم روند بازار سرمایه بهبود یابد و روند رو به رشدی داشته باشد، باید عواملی که منجر به فرار سرمایه میشود موردتوجه قرار گیرد.
بازگشت آرامش در همین راستا ، یک کارشناس بازار سرمایه گفت: با توجه به پرحجم شدن معاملات بورس انتظار میرود حقوقیها حضور پررنگتری در بورس داشته باشند و از سهامداران حقیقی و خرد حمایت کنند.
امید احمدی در گفتوگو با تسنیم اظهار داشت: با توجه به پرحجم شدن معاملات بورس در هفته گذشته به نظر میرسد تعادل و آرامش در حال بازگشت به معاملات بازار سرمایه است و تا چند هفته آینده شاهد افتوخیزهای هیجانی نخواهیم بود مگر اینکه اتفاق ویژهای در بازار سرمایه بیفتد. این کارشناس بازار سرمایه در مورد تاثیر مذاکرات هستهای بر روند معاملات بورس نیز تصریح کرد: در اوایل هفته گذشته خبر نرسیدن ایران و گروه 1+5 به توافق نهایی تاثیر کوتاهی بر دادوستدهای بورس گذاشت اما بازار سرمایه تنها یک روز از این خبر متاثر بود و معاملات سهام دوباره به روند عادی خود بازگشت.
وی همچنین در خصوص تعادل نسبی معاملات بورس در روزهای گذشته گفت: برگزاری مجامع شرکتها و نیز انتشار گزارش سه ماهه آنها شرایط متعادلی را در معاملات بورس ایجاد کرده است که پیشبینی میشود روند فعلی بازار سرمایه در روزهای آینده ادامه داشته باشد. این کارشناس بازار سرمایه در مورد سهم حقوقیها در معاملات این روزهای بورس اذعان داشت: حضور حقوقیها همواره یکی از وزنههای رسیدن بورس به تعادل یا خروج از تعادل است اما با توجه به پرحجم شدن معاملات بازار سرمایه به ویژه در هفته گذشته انتظار میرود حقوقیها حضور پررنگتری در بورس داشته باشند و از سهامداران حقیقی و خورد حمایت کنند.
روی خوش معاملاتبه تبع ثبات نسبی حاکم شده بر بازارهای موازی طلا و ارز و همچنین رکود نسبی حاکم بر معاملات بخش مسکن ، بازار سرمایه شرایط نسبتا مناسبی را میتواند تجربه کند. به گزارش نما بورس، تاثیرگذاری مذاکرات هستهای روی بازار به صورت کامل دیده شده و از این حیث نیز فشاری بر بازار وارد نمیشود. علاوه بر این قرارگیری در فصل بازار را با نوساناتی مواجه خواهد ساخت و نمیتوان انتظار روند صعودی محسوسی را در معاملات هفته جاری متصور بود و کماکان جوی مبهم بر کلیت بازار حکمفرما خواهد بود. با این وجود انتظار میرود که شاهد افزایش حجم معاملات و همچنین کاهش دامنه نوسان قیمتی در گروههای مختلف بود. افزون بر این، گروه پالایشی در طول هفته میتواند به ثبات نسبی برسد. همچنین، گروه سیمانی تا اواسط هفته با سیری صعودی مواجه خواهد شد.
براساس این گزارش، برای گروه فلزات اساسی و به ویژه نمادهای فولادی روندی صعودی اما آرام متصور است. در سویی دیگر، گروه بانکی در این میان روندی مبهمی را پشت سر خواهد گذاشت. علاوه بر این، گروه سرمایهگذاری میتواند در جلساتی از معاملات رونق نسبتا خوبی را پشت سر بگذارد. این در حالی است که شانس رشد قیمت در گروه بیمه و لیزینگ وجود دارد. همچنین، گروه معدنی نیز به سوی تعادل حرکت خواهد کرد. افزون بر این، برای گروه پتروشیمی روندی متزلزل پیشبینی میشود. نمادهای ساختمانی نیز میتوانند مورد اقبال سرمایه گذاران واقع شوند.