معاون درمان وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: در خصوص زایمان سه ضلع مادر، عامل زایمان و بیمارستان در نظر گرفته می شود. اگر بخواهیم از آمار غیر منطقی 54 درصد سزارین به سمت آمار منطقی حدود 30 درصد حرکت کنیم، باید هر سه ضلع را در نظر داشته باشیم.
به گزارش مهر، دکتر محمد حاجی آقاجانی افزود: مشوق هایی برای هر سه ضلع در نظر گرفته شده به طوری که حذف فرانشیز برای مادر یکی از این مشوق ها است. مشوق دوم بحث بازسازی بلوک های زایمان و و زایشگاه ها و ایجاد فضاهای اختصاصی برای مادران است.
وی با اشاره به اینکه بخشی از اعتبارات طرح تحول سلامت را صرف بازسازی این بلوک ها خواهیم کرد، گفت: صندوق ترویج زایمان طبیعی نیز در این طرح ایجاد شده است که از محل هدفمندی و زایمان هایی که انجام می شود، رقمی به این صندوق خواهد رفت. از محل این صندوق زیر نظر روسای دانشگاهها و بخشها برای بازسازی زایشگاه ها، فرهنگ سازی و آموزش مادران استفاده می شود.
معاون درمان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه مشوق سوم برای مادران زایمان بی درد است، گفت: بحث بعدی در راستای سیاست های تشویقی بسته زایمان طبیعی، توانمندسازی مادران در قالب برگزاری 8 جلسه آموزشی است.
وی با اشاره به اینکه مشوق های عامل زایمان نیز در نظر گرفته شده اند، ادامه داد: همچنین برای اشتغال به کار ماماهای بیکار برنامه هایی پیش بینی شده چون با اجرای طرح تحول نظام سلامت افزایش نیاز به نیروهای ماما و جذب ماماهای بیکار بیش از گذشته حس می شود.
آقاجانی افزود: همچنین ماماهایی که بیرون از فضای بیمارستان مطب داشته و مشغول به کار هستند، می توانند در صورت وجود ظرفیت خالی زایشگاه های بیمارستان، در آنجا خدمت رسانی کنند.