یک جامعه شناس گفت: زمانی که زنان علاوه بر انجام کار بیرون از منزل، به تنهایی کارهای خانه را انجام میدهند، پس از مدتی دچار افسردگی میشوند و این امر بر رشد فرزندان تاثیر منفی میگذارد و اختلاف زن با شوهر و بروز سوء تفاهم را در پی دارد.
دکتر امیرمحمود حریرچی در گفتوگو با ایسنا، افزود: تحمل بار مسئولیت کار خانه علاوه بر انجام امور خارج از منزل موجب از بین رفتن کانون گرم خانواده می شود. در این شرایط مردان بهتر است به صورت داوطلبانه به زنان در انجام امور منزل کمک کنند؛ چرا که این تصمیم موجب استحکام بیشتر خانواده میشود.
وی با بیان اینکه تعریف از نقش افراد در جامعه سنتی مشخصتر بود، گفت: در چنین جوامعی زنان به خانهداری، بارداری و تربیت فرزند میپرداختند و مردان نانآور خانواده بودند؛ اما در حال حاضر زنان از تحصیلات عالی برخوردار هستند و به تبع آن وارد بازار کار میشوند. از سوی دیگرمردان به تنهایی قادر به تامین مخارج خانواده نیستند. بنابراین زنان مجبور به کارکردن هستند.
این جامعهشناس با اشاره به وضعیت زنان خانهدار اظهار کرد: همسران مردان دارای درآمد بالا دردسر کمتری را تجربه میکنند. آنان بیرون از خانه کار نمیکنند و نشاط زیادی دارند. فرزندانشان را به مهد میفرستند تا اجتماعی شوند و خود ورزش و تفریح میکنند. البته با توجه به افزایش سطح تحصیلات زنان نباید فعالیت آنان در خارج از منزل را تنها به علت تامین مخارج خانواده دانست.
حریرچی در پایان با بیان اینکه نوع ازدواجها در حال حاضر متفاوت شده است، گفت: مردان در جوامع سنتی در زمینه ازدواج فرزندان خود اعم از دختر و پسر تصمیمگیری میکردند، این درحالی است که اکنون دختران برای خود حق انتخاب قائل هستند. آنان در صورت انتخاب درست همسر میتوانند خانواده مستحکمی را تشکیل دهند و با همسر خود در تصمیم گیری و برخورداری از قدرت در خانواده مشارکت کنند.