پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با همکاری مرکز تخصصی سرطان نوادای آمریکا با استفاده از نانوذرات موفق به افزایش مقدار دوز جذب اشعههای تخریبکننده تومور در بافتهای سرطانی شدند.
به گزارش باشگاه خبرنگاران، پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی با همکاری مرکز تخصصی سرطان نوادای آمریکا (Nevada) با استفاده از نانوذرات موفق به افزایش مقدار دوز جذب اشعههای تخریبکننده تومور در بافتهای سرطانی شدند. این افزایش مقدار دوز میتواند در کوتاه کردن زمان درمان و درنتیجه کم نمودن آسیب به بافتهای سالم مفید باشد.
محققان می گویند براکی تراپی یک نوع روش درمان سرطان است که در آن از نوعی چشمهی انرژی به نام تابش یونیزاسیون برای از بین بردن سلولهای سرطانی و یا کوچک کردن آنها بهره میگیرند. در این روش درمانی، مواد رادیواکتیو مستقیما در داخل تومور و یا در نزدیکی آن قرار میگیرد. قرارگیری این مواد در خود بافت یا نزدیکی آن، بازده درمان را افزایش میدهد و در مقابل حجم سلولهای سرطانی را به سرعت کاهش داده میشود. از عوامل مؤثر بر سرعت درمان میتوان به مقدار دوز دریافت شده توسط بافت سرطانی اشاره کرد که در صورت افزایش این دوز درمانی می توان افزایش سرعت درمان را انتظار داشت.
با توجه به نتایج محاسباتی این محققان، با تزریق نانوذرات طلا به بافت سرطانی، مقدار دوز جذبی فوتونها توسط آن به طور میانگین 79/1 برابر شده است. بخشآبادی در خصوص این نتایج عنوان کرد: در بافت سرطانی پروستات، با برخورد فوتونهای حاصل از چشمههای براکی تراپی به نانوذرات داخل تومور، مقدار دوز جذبی تومور افزایش یافته و روند تخریب تومور تسریع مییابد.
همچنین به طور هم زمان مقدار دوز جذبی به وسیلهی بافت سالم نیز کم میشود. واضح است که با افزایش مقدار دوز جذبی بافت سرطانی پروستات، مدت زمان لازم جهت رسیدن مقدار دوز تجویزی، قابل کاهش خواهد بود و یا به طریقی دیگر، میتوان برای همان مدت زمان تجویز، از چشمههایی با فعالیت کمتراستفاده کرد.
بخشآبادی با ابراز رضایت از نتایج موجود، به انجام ادامهی تحقیقات تیم حاضر بر روی تأثیر حضور نانوذرات پالادیوم و سزیم جهت درمان پروستات اشاره کرد که نتایج آن به زودی منتشر خواهد شد.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.