رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: شیعیان، اهل سنت و کردها همگی از دوستان ما هستند و رابطه بسیار صمیمانهای با رهبران آنها داشتهایم و همیشه تاکید کردهایم که در حکومت عراق همه طوایف و قومیتها مشارکت فعال و سازنده داشته باشند.
به گزارش خبرگزاری خانه ملت، دکتر علی لاریجانی عصر امروز (شنبه 31 خرداد) در همایش ملی «خصوصیسازی آموزش فنی و حرفهای، کلید اشتغال پایدار» با گرامیداشت یاد شهید دکتر چمران گفت: شهید چمران به موضوع توسعه کشور و آموزش فنی و حرفهای توجه داشت و حتی در زمانی که در جنوب لبنان زندگی میکرد، مدرسهای در زمینه آموزش فنی و حرفهای ایجاد کرده بود.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: با توجه به خسارتهای انسانی و مادی که در دوره صدام به ایران وارد شد، این حق کشورمان است که زندگی آرامی با همسایه خود عراق داشته باشد.
وی تصریح کرد: ایران همیشه با طوایف و قومیتهای عراق ارتباط دوستانهای داشته و از حقوق همه آنها حمایت کرده و امروز تضییع حقوق قومیتها و طوایف عراق از طرف هر کسی مورد قبول ما نیست.
لاریجانی افزود: شیعیان، اهل سنت و کردها همگی از دوستان ما هستند و رابطه بسیار صمیمانهای با رهبران آنها داشتهایم و همیشه تاکید کردهایم که در حکومت عراق همه طوایف و قومیتها مشارکت فعال و سازنده داشته باشند.
وی با تاکید بر این نکته که آموزش فنی و حرفهای حرکت پیشروندهای برای توسعه کشور است، گفت: برای توسعه کشور احتیاج به جهش در آموزش فنی و حرفهای وجود دارد و ارزیابیها نشان میدهد باید در زمینه این نوع آموزشها اقدامات بیشتری انجام دهیم.
رئیس قوه مقننه بیان کرد: با وجود اینکه در مسیر هستهای، حرکت روشنی داشتهایم، اما دشمنان تحریمهای ظالمانهای اعمال کردند، بنابراین باید در تمامی جهات کشور را قوی کرد.
لاریجانی ادامه داد: امیدوارم در مذاکرات هستهای کار پیش برود.
وی درخصوص مسائل منطقهای تصریح کرد: با وجودی که در سوریه انتخابات برگزار شده اما دشمنان حتی با انتخابات نیز در این کشور مخالفت میکنند که این موضوع نشان میدهد آنان به دنبال هدفهای دیگری هستند.
رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برخی که از تروریستها حمایت میکنند بدانند که در سالهای اخیر وضعیت عراق دموکراتیک بوده بنابراین بهانهای برای کشتار و فعالیتهای تروریستی، علیه مردم مظلوم باقی نمیماند.
لاریجانی گفت: فعالیت تروریستها در عراق و سوریه به دلیل مخالفت با ساختار دموکراتیک است و مسئله آنها این است که نمیخواهند طوایف در عراق به آرامی زندگی کنند.
وی افزود: ایران از ابتدا با اشغال عراق مخالف بود.
رئیس نهاد قانونگذاری کشور با اشاره به وضعیت رکود اقتصادی در کشور گفت: به دلیل مشکلات مدیریتی کشور با موضوعاتی مانند بیکاری، تورم و رکود روبرو شده است که البته دولت فعلی تلاش میکند که جامعه از وضعیت رکود خارج شود.
وی ادامه داد: متاسفانه آنقدر مشکلات برای کارگاههای صنعتی و تولیدی به وجود آمده که آنها واقعا به حمایتهای بانکی نیاز دارند و این در حالی است که در این موضوع سستی میبینیم.
لاریجانی تصریح کرد: باید از تولید حمایت کرد به دلیل اینکه قیمت ارز در سالهای اخیر با افزایش بیسابقهای روبرو بود، بنابراین باید با سازوکارهای اقتصادی دقیق برای خروج از رکود برنامهریزی کرد که یکی از این اقدامات توسعه آموزشهای فنی و حرفهای است.
رئیس مجلس شورای اسلامی بیان کرد: برای اینکه مردم را صاحبان حرفه کرد باید از آموزشگاههای فنی و حرفهای حمایت کرد و نباید فراموش کرد هرم آموزشی ما وضعیت متناسبی ندارد و در بخش آموزشهای دانشگاهی متورم شده است، بنابراین باید با سرمایهگذاری در آموزشگاههای فنی و حرفهای، تکنسینهای آمادهای تربیت کرد.
وی ادامه داد: اینکه آموزشهای فنی و حرفهای به بخش خصوصی واگذار شده کار صحیحی بوده است، بنابراین باید تلاش کرد تا کارگاهها نیز بهروز شوند که البته این کار نیاز به سرمایهگذاری دارد.
لاریجانی گفت: شاید توسعه کشور نیاز دارد فنی و حرفهای اضافه شود تا نیروی کارآمد تربیت کرد و در این زمینه اگر احتیاج به قانون نیز باشد مجلس حمایت خواهد کرد.
رئیس مجلس شورای اسلامی یادآور شد: مجلس نگاه حمایتی جدی از آموزشهای فنی و حرفهای داشته است و امیدوارم معافیتهای مالیاتی و تسهیل بیمه موسسان آموزشگاههای فنی و حرفهای ابزارهای مناسبی در توسعه این آموزشگاهها باشند.