سخنگوی وزارت امور خارجه با محکوم کردن پدیده شوم تروریسم در منطقه گفت: تروریسم امروز به عنوان یک ابزار برای غلبه بر رای مردم به کار گرفته می شود.
به گزارش ایرنا، «مرضیه افخم» روز چهارشنبه در نشست هفتگی خود با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی این مطلب را در پاسخ به این سوال که به نظر می رسد پس از سوریه و عراق، تروریست ها قصد حرکت به سمت لبنان را دارند، بیان کرد.
وی افزود: ایجاد ناامنی، اختلال در روندهای دموکراتیک، غلبه بر صندوق های رای، تحمیل اسلحه و ترور به جای روندهای مردم سالاری، همه و همه حاکی از آن است که تروریسم امروز به عنوان یک ابزار برای غلبه بر رای مردم به کار گفته می شود.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی ادامه داد: این که تروریسم ابزار و آلت دست طراحان، کشورها و محافلی است که از این ابزار برای رسیدن به منافع و اهداف شوم خود در منطقه و کشورهای آن استفاده کنند، موجب نگرانی است.
افخم یادآور شد: ناامنی، توسعه تروریسم و اهداف تروریستی در کشورهای مختلف موجب نگرانی شدید شده است.
وی ادامه داد: یکی از نگرانی هایی که همواره اعلام کرده ایم گسترش فعالیت تروریست ها در منطقه است.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که تروریست محدود به یک منطقه نخواهد بود، اظهار داشت: لبنان، سوریه، عراق و بسیاری از کشورهای دیگر معضل تروریست را تجربه کرده اند.
افخم افزود: جمهوری اسلامی ایران، پدیده شوم تروریسم را محکوم می کند و بر این باور است که نخستین راه برای مقابله و ریشه کن کردن آن، علاوه بر هوشیاری مردم منطقه، تقویت وحدت ملی کشورها و توجه جدی و بدون تبعیض جامعه جهانی به این معضل بشری است.
وی با تاکید بر این که باید به استفاده دوگانه از تروریسم خاتمه داده شود، اظهار داشت: باید در راه حلی جهان شمول و با اراده جمعی به موضوع تروریسم در صحنه بین المللی پایان داده شود.
روابط تهران و لندن مسیر تدریجی خود را طی می کندخبرنگاری از سخنگوی وزارت امور خارجه آخرین تحولات روابط تهران و لندن و بازگشایی سفارت انگلستان در تهران را جویا شد و از وی درباره موضوع پرداخت خسارت سوال کرد.
افخم در پاسخ به این سوال گفت: از شهریور ماه سال 92 و ملاقاتی که وزیران خارجه ایران و انگلیس در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل داشتند، توافقی در این زمینه حاصل و قرار شد به صورت گام به گام و تدریجی روابط از سر گرفته شود.
وی با یادآوری این که از همان زمان این مسیر تدریجی در حال طی شدن است، افزود: این روند با انتصاب کاردارهای غیر مقیم و ترددی آغاز شد و پس از آن سفارت ایران در لندن برای ارایه خدمات و تسهیلات به هموطنان در انگلیس فعالیت خود را آغاز کرد.
سخنگوی وزارت امور خارجه با یادآوری این که به تازگی شاهد اعلام تصمیم مقامات انگلیس برای شروع به کار سفارت این کشور در تهران آن هم در یک پروسه تدریجی هستیم، اظهار کرد: این روند مسیر تدریجی و روال طبیعی خود را طی می کند و امیدواریم با تصمیمی که دو طرف می گیرند بتوان کاردارهای غیرمقیم به کاردارهای مقیم تبدیل شوند تا کارها روان تر انجام شود و وارد فضاهای جدید شویم.
افخم درباره موضوع پرداخت خسارت نیز گفت: پرداخت خسارت پروسه دیگری است که درباره آن اظهار نظر هم شده است؛ تعیین خسارت، چگونگی پرداخت و میزان آن و همه ابعاد و جزئیات آن بایستی مذاکره شود که هنوز وارد این پروسه نشدیم.
وی افزود:اگر که این روند شروع شود، دو طرف در مورد خود موضوع خسارت، شیوه پرداخت و میزان و چگونگی و ابعاد آن گفت و گو می کنند.
دیپلمات ایرانی در صنعا در سلامت استسخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال دیگری درباره آخرین پیگیری ها درباره سرنوشت نوراحمد نیکبخت دیپلمات ربوده شده در یمن خاطرنشان کرد: وزارت امور خارجه پیگیری های مستمری را در این زمینه با مقامات یمنی و مسوولان سیاسی و امینی این کشور داشته و طبق آخرین اطلاعی که از مقامات یمنی کسب شده، نیکبخت در سلامت است.
افخم با بیان این که نمی توان موضع قطعی درباره آزادی این دیپلمات ایرانی داد، ابراز امیدواری کرد که در نتیجه پیگیری ها، بتوان خبر خوشی را به هموطنان داد.
فضای جهان نسبت به همکاری با ایران مساعدتر شده استسخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در پاسخ به سوالی درباره برنامه های وزارت امور خارجه در زمینه دیپلماسی اقتصادی در کنار دیپلماسی سیاسی و رفت و آمدهای گروه های اقتصادی به کشور، گفت: با شروع به کار دولت یازدهم و اعلام سیاست دولت در زمینه مبانی حرکت سیاست خارجی مبتنی بر روابط متوازن و احترام متقابل و بر اساس سیاست اعتدال گرا، روابط در دوره جدیدی قرار گرفته است.
افخم تصریح کرد: ترددها و ارتباطات جدیدی آغاز شده که این روابط محدود به حوزه سیاسی نشده و وارد حوزه های اقتصادی و تجاری هم شده است.
سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: علاقه مندان و فعالان اقتصادی مایل هستند که از این فضای جدید روابط استفاده کنند و همکاری های تجاری اقتصادی با ایران را گسترش دهند.
افخم همچنین گفت: در نتیجه مذاکرات هسته ای، فضای روانی و عمومی جهان نسبت به تعامل و همکاری با ایران مساعدتر از قبل شده و این مساله، انگیزه همه حوزه های تجاری برای ورود به ایران را تقویت کرده است.
وی تصریح کرد: وزارت امور خارجه ضمن این که به تسهیل زمینه های این تبادلات و تعاملات کمک می کند، به مهیا شدن زمینه سفرهای هیات های اقتصادی و انعقاد قراردادهای فعالان بخش های مختلف اقتصادی و تجاری کمک می کند.
سخنگوی وزارت امور خارجه با تاکید بر این که فعالیت های حوزه اقتصادی بر مبنای اقتصاد مقاومتی خواهد بود، گفت: وزارت امور خارجه در این مورد طرح ها و برنامه هایی به دولت ارایه کرده است و نگاه ما برای اقتصاد در چارچوب سیاست های کلان است. افخم اظهارامیدواری کرد که از مجموعه تعاملات و ظرفیت های موجود برای اجرای هر چه بهتر سیاست های اقتصاد مقاومتی استفاده کنیم.
وی ادامه داد: امیدواریم با افزایش زمینه ها و تعاملات بیشتر در این زمینه ها به حوزه های عملیاتی تری برسیم.
بخشی از برنامه های صلح آمیز هسته ای ایران مبتنی بر نیاز عملی استسخنگوی دستگاه دیپلماسی همچنین در پاسخ به این سوال که «طبق مصوبه مجلس قرار بود در آینده 14 نیروگاه جدید احداث کنیم، اما در توافق ژنو خلاف آن ذکر شده است و ایران حق احداث نیروگاه های جدید را ندارد» گفت: هنوز مطلب نهایی نداریم و وقتی نهایی شد، می توان در مورد این که چه کارهایی می شود انجام داد، صحبت کرد.
افخم اضافه کرد: ضمن این که قطعا برنامه های دوجانبه و ملی ما به جای خود است؛ همانطور که اعلام کردیم برنامه های صلح آمیز هسته ای ما بخشی مبتنی بر نیاز عملی است؛ فارغ از این که در مذاکرات هسته ای به نتیجه ای برسیم، برنامه های ملی ما روند عادی خود را طی خواهد کرد.
وی اظهار کرد: قضاوت در مورد این که چند نیروگاه بوده و چند نیروگاه خواهد بود و در توافق چه خواهد شد به زمانی که اطلاعات نهایی را در این زمینه داشته باشیم، موکول می کنیم.
سایت تابناک از انتشار نظرات حاوی توهین و افترا و نوشته شده با حروف لاتین (فینگیلیش) معذور است.