راهکارهای‌ افزایش جمعیت

اقدامات سلبی و طرح‌هایی که در آن نوعی اجبار وجود دارد موفقیتی در بر ندارد. در همین بحث افزایش جمعیت باید ریشه‌یابی کرد که چرا خانواده‌ها تمایل خود به فرزندآوری را از دست داده‌اند.
کد خبر: ۴۱۱۰۸۷
|
۰۵ تير ۱۳۹۳ - ۰۸:۱۰ 26 June 2014
|
12744 بازدید
|
عالیه شکربیگی، مدير كارگروه مناسبات خانواده انجمن جامعه‌شناسي ايران در آرمان نوشت:

همان زمان که بحث تصویب طرحی در مجلس برای افزایش باروری مطرح شد برخی از کارشناسان با وجود اینکه چندان از کم و کیف آن اطلاعی در دست نداشتند مخالفت خود را با هرگونه اقدام اجباری برای افزایش جمعیت اعلام کردند. اکنون که طرح افزایش جمعیت به تصویب رسیده باید بر این نکته تاکید کنیم که افزایش باروری با اجبارامکان پذیر نیست.

حتی اگر بپذیریم افزایش جمعیت به لحاظ ملاحظات جمعیت‌شناختی یک ضرورت است. تصویب طرحی که در آن مجازات‌هایی برای جلوگیری از بارداری در نظر گرفته شده است، غیرمنطقی به نظر می‌رسد. چه در بحث افزایش جمعیت و چه در هر مساله اجتماعی دیگر راهکار موفقیت آمیز، راهکاری است که از اصولی دیگر تبعیت می‌کند.

دولت، ساختار یا هر چیز دیگری که به عنوان فرادست تصمیماتی را اتخاذ می‌کند باید این واقعیت را در نظر بگیرد که موفقیت یک طرح منوط به این است که اول سرمایه اجتماعی خود را افزایش دهد و با این افزایش سرمایه اجتماعی بتواند جلب اعتماد کرده و از شهروندان بخواهد کاری را انجام دهند. در واقع، راهکار درست برای اجرای طرحی مانند افزایش جمعیت این است که اعتماد مردم نسبت به دولت‌ها جلب شود. اقدامات سلبی و طرح‌هایی که در آن نوعی اجبار وجود دارد موفقیتی در بر ندارد. در همین بحث افزایش جمعیت باید ریشه‌یابی کرد که چرا خانواده‌ها تمایل خود به فرزندآوری را از دست داده‌اند.

در بیانی کلی می‌توان به این پرسش اینطور جواب داد که عواملی مختلف به صورت ذهنی این نگرش را در شهروندان به وجود آورده است که برای مثال یک یا دو بچه کافی است. وقتی به هر دلیلی مثلا دلایل جمعیت شناختی و اینکه با چنین رشد جمعیتی ما در آینده دچار مشکل می‌شویم، تصمیم بر آن می‌شود که نرخ رشد جمعیت افزایش پیدا کند باید این نکته در نظر گرفته شود که موفقیت چنین طرحی منوط به تغییر بینش‌ها و نگرش‌هاست. تغییر بینش‌ها و نگرش‌ها بحثی فرهنگی و ذهنی و همچنین زمانبر است.

مگر مردم یک‌‌شبه به این نتیجه رسیده‌اند که یک یا دو بچه داشته باشند؟ آنها در طول سالیان زیاد و با توجه به شرایط اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی که در آن قرار داشتند چنین نگرشی پیدا کرده‌اند بنابراین، تغییر این نگرش نیز زمانبر خواهد بود. مجلس به جای اینکه در یک روز طرحی را تصویب و عنوان کند از این به بعد جلوگیری از بارداری دو تا پنج سال حبس دارد، باید به سمت راهکارهای بلندمدت فرهنگی و اجتماعی برود.

در جریان این راهکارها باید بسترسازی شود و برای مثال شرایط مناسب فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برای بچه‌داشتن به‌وجود بیاید ضمن اینکه، باز باید تاکید کرد که اکنون سال‌هاست کارشناسان مسائل اجتماعی به این نتیجه رسیده‌اند که موفقیت‌آمیزبودن هر طرح اجتماعی منوط به اعتمادی است که میان تصمیم‌گیرندگان و شهروندان به‌وجود می‌آید. برای افزایش جمعیت به نظر می‌رسد این گونه اقدامات موفق نخواهد بود و بعد از مدتی متوجه خواهیم شد، شهروندان برخلاف آنچه مدنظر بوده، حرکت کرده‌اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۹۱
انتشار یافته: ۱۶
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
تنها راه ازدیاد جمعیت که البته بهترین راه مبارزه با بیکاری نیز هست برگرداندن زنان به خانه و محدود کردن آنان برای کارهای مردانه است. هم‌اکنون در بسیاری از ادارات و سازمانها و حتی کارخانجات زنان بیشتر از مردان کار میکنند. این سبب رفاه انان و در نتیجه عاملی برای عدم تمایل انان به ازدواج است. چه بسا هستند کسانی از این قبیل زنان که با داشتن همسر و فرزند دست به جدایی و طلاق میزنند و خانواده ای را به نابودی میکشانند. وقتی خانمی کار و به تبع آن خانه و ماشین و ....دارد چه نیازی با آقا بالا سر دارد عزیز برادر!!!!
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
من سه ماهه بچه دار شدم در دوران بارداري همسرم پوسم كنده شد از هزينه هاي هنگفت آزمايش ها و سونو گرافي ها و هزينه هاي ديگر و در آخر هزينه بيمارستان و تازه شروع كار است ...
حالا آقايان مي گويند با اين مشكلات مالي و گراني دارو و دزمان مردم بچه دار شوند آخه آقايان اصلا كو ازدواج كه بچه هم بعدش بياد. بابا وقتي كار و مسكن نيست جوان ازدواج نمي كنه
آقايان مسائل فرهنگي تك فرزندي از مشكلات اقتصادي ايجاد شده نه ساخته افكار ديگران
يه مقدار تفكر هم بد نيست شما بياين اول امكانات فراهم كنين بعد از مردم بخواين بچه دار بشن اول گراني و مشكلات اقتصادي و معيشتي مردم رو حل كنين بعد بخواين بچه دار بشن. بله آقايان مشكل اصلي مشكل اقتصادي مردمه نه فرهنگسازي بعد شما از مردم توقع دارين به زور اسلحه بچه دار بشن خب مطمئن باشين بدتر ميشه كه بهتر نميشه
ناش
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
کو گوش شنوا...

مردم به اندازه کافی در تامین معیشت خود تحت فشار هستند، بچه دار شدن کیلویی چند؟
سلیمان
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
با سلام
نظر کارشناس محترم در مورد اعتماد به دولت صحیح میباشد.
اما نظر ایشان در مورد هر مساله اجتماعی دیگر چیست ؟
افزایش جمعیت به این راحتی نیست بارها شما در سایت خود مطرح کردید.امروز بحث حفظ خانواده مهمتراست با این همه گرانی و بی برنامه گی در جامعه ؟
مشکل آب -هزینه بالای برق-گاز -مسکن هزینه های یومیه هر خانواده -استخدام موقت چند ماهه -وضعیت بیکاری دانشجویان و......چطور تصور می کنید کسی ازدواج کند اگر هم ازدواج کند وضعیتش بهتر نمی شود بلکه آمار طلاق بیشتر می شورد
سید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
با سلام افزایش جمعیت با آموزش و پرورش و بهداشت رایگان امکان پذیر می باشد
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
تلاش درجهت رفع بیکاری بزرگترین کمک در جهت افزایش باروری است با افزایش بیکاری تحت عناوین گوناگون سایر طرحها آب درهاون کوبیدن است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
با سلام اين آقايون كه مي شي نن اين چيزارو رو تصويب مي كنن به اين فكر كردن براي جلويگيري از بارداري مجازات گذاشتن براي جلوگيري نكردن چي جايزه گذاشتن ؟
خب هيچ كمكي كه نمي كنين باري از دوش خانواده ها كه برنمي دارين 45 تومان يارانه هم كه زور داره براتون پس اين همه ادعا چيه ؟
بابا برين كانادا و كشورهاي ديگه ببينين طرف بچه دار ميشه چيكار مي كنن براشون سنگ تموم ميذارن. حالا ما اينجا نشستيم و فقط مي خوايم با زور و دست خالي مرمو هل بديم جلو بابا يه مقدارم شما حركت كنين.
نشستين و فقط مي گين .....
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۸:۵۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
ببخشيد اينجا اتريش و سوئد و نروژ و... نيست اينجا ايرانه و نماينده ها هم چون ميدونستن همون كاري كه ميتونسن انجام دادن با كمترين بازده و ضرر اجتماعي
ناشناس
|
Italy
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
راهکار های ازدیاد جمعیت :
1- 3 سال زندان و 100 ضربه شلاق برای کسانی که 3 سال بچه دار نشوند.
2- 5 سال زندان و 100 ضربه شلاق و انفصال از شغل برای کسانیکه 5 سال بچه دار نشوند.
3- حبس ابد و روزی 100 ضربه شلاق برای کسانیکه 10 سال بچه دار نشوند!
ضمنا برای بند 3 اعدام و مصادره اموال هم هم اشکالی ندارد.
تبصره 1: اجرای مواد فوق بدون توجه به امکانات مالی و رفاهی وآموزشی خانواده بچه دار نشده قابل اجراست و حق هر گونه تقاضای تجدید نظر توسط مجرمین سلب میگردد.
تبصره 2 : پزشکان و درمانگاهها و مشاورین خانواده که تحت هر شرایطی تذکری برای بچه دار نشدن به خانوار ها بدهند محکوم به تولید 5 فرزند ظرف مدت 5 سال و سپس اعدام خواهند شد.
تبصره 3: این پیشنهاد قبل از هرگونه تصویب قابل اجراست و متخلفین در مجاری قانونی برای اجرای این مواد هر یک به تولید 3 تا 5 فرزند محکوم خواهند شد.
سجاد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۵
راهکارها نمیخواد یه راه داره اشتغال با درامد مناسب
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # الجولانی # فیلترینگ
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟