دولت درعوض ساعت کار، ساعت ناهار را کم کند

استدلال دولت برای تغییر ندادن ساعت کاری در ماه رمضان، ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری است که براساس آن «ساعات کار کارمندان دولت ۴۴ ساعت در هفته» اعلام شده است.
کد خبر: ۴۱۲۱۴۲
|
۰۹ تير ۱۳۹۳ - ۰۹:۰۱ 30 June 2014
|
31978 بازدید
|
نخستین روز ماه رمضان امسال درحالی سپری شد که واکنش‌ها به تصمیم دولت برای تثبیت ساعات‌ کاری در این ماه ادامه دارد. سخنگوی دولت پیشتر اعلام کرده بود ساعت کاری در ماه رمضان به جز در شب‌های قدر تغییری نمی‌کند، حالا این موضوع موافقان و مخالفانی پیدا کرده است. مخالفانی که می‌گویند اگر زمان صرف ناهار در قرارداد ذکر شده باشد دولت براساس قانون باید ساعت کاری را کاهش دهد و موافقانی که می‌گویند تغییر ساعت کاری در ماه رمضان تصمیم نادرست دولت احمدی‌نژاد بوده و لغو آن به افزایش کارآمدی و بهره‌وری دولت کمک می‌کند. از سوی دیگر، استانداری شهر قم فارغ از تصمیم کلی دولت، بر خلاف همه سازمان‌ها در بخشنامه‌ای ساعت کاری کارمندانش را تغییر داده است.

به گزارش شهروند، ۲‌سال پیش از این روزها مردم ایران ماه رمضان را با تغییر اساسی در ساعات کاری اداره‌ها و سازمان‌های دولتی آغاز می‌کردند. احمدی‌نژاد و یارانش در دولت به مصوبه‌ای رأی دادند که براساس آن ساعات کاری اداره‌های دولتی از ساعت ۹ صبح آغاز می‌شد و ساعت  ۱۴:۳۰هم به پایان می‌رسید. تصمیمی که همان روزها انتقادات زیادی را متوجه دولت کرد و بسیاری از نمایندگان این مجلس مصوبه هیأت دولت را مغایر قانون دانستند اما درنهایت نه احمدی‌نژاد به این انتقادات توجهی کرد و نه مجلس توانست حرفش را برای الزام دولت به اجرای قانون بر کرسی بنشاند.

حالا دومین سالی است که دولت، سازمان‌ها و اداره‌های دولتی را ملزم کرده در ماه رمضان هم مثل بقیه ماه‌های‌ سال کار کنند. «محمدباقر نوبخت»، سخنگوی دولت چند روز پیش از آغاز ماه رمضان اعلام کرد که «امسال هم مثل‌ سال قبل کارمندان دولت باید هفته‌ای ۴۴ ساعت کار کنند و دولت تصمیمی برای تغییر ساعت کاری ندارد.» استدلال دولت برای تغییر ندادن ساعت کاری در ماه رمضان، ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری است که براساس آن «ساعات کار کارمندان دولت  ۴۴ ساعت در هفته» اعلام شده است. اصرار دولت برای اجرای قانون خدمات کشوری و فعالیت سازمان‌های دولتی به روال عادی درحالی است که از مجلس زمزمه‌های برخی انتقادات و اعتراض‌ها به گوش می‌رسد.

منتقدان می‌گویند دولت برای کاهش ساعت کاری باید طبق قانون عمل کند و اگر زمان صرف ناهار در قرارداد ذکر شده باشد باید ساعت کاری کاهش پیدا کند و موافقان هم می‌گویند تصمیم دولت در این زمینه تابع قراردادی است که با کارمندانش دارد. «مجتبی رحماندوست» نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر که در دوره دولت احمدی‌نژاد هم از مخالفان کاهش ساعت کاری بود، حالا می‌گوید: «اگر در قرارداد کارمندان قید شده باشد که کارمندان می‌توانند یک ساعت برای ناهار و نماز درنظر بگیرند پس دولت می‌تواند در ماه رمضان آن یک ساعت را از ساعت کاری‌شان حذف کند.

او در پاسخ به این پرسش که اگر در قرارداد کارمندان با دولت چنین اقدامی پیش‌بینی نشده باشد خلأ  قانونی محسوب نمی‌شود، گفت: «من روی این قضیه فکر نکرده‌ام و آن را بررسی نکرده‌ام که بتوانم به آن پاسخ دهم. اما باید گفت زمان حاتم‌بخشی حکومت نسبت به یک قشر خاص گذشته است و کارمندان باید به اندازه‌ای که قانون برای کار مفید مشخص کرده است، کار کنند.»
«عابد فتاحی» عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس اما از موافقان تغییر ساعت کاری در ماه رمضان است با این‌که تصمیم دولت را در تثبیت ساعات کاری شجاعانه می‌داند اما می‌گوید: «اکثر مردم روزه می‌گیرند و در کنار آن اعمالی همچون تلاوت قرآن و ذکرخوانی و... انجام می‌دهند. اگر بتوان ساعت کاری مردم را اندکی تغییر داد و اگر یک ساعت دیرتر کار اداره‌ها آغاز شود بازده کاری هم افزایش می‌یابد و از لحاظ قانونی هم ممانعتی برای آن وجود ندارد.»

به گفته او «اگر تمرکز فرد برای کار کافی باشد یک شخص می‌تواند با ۴ یا ۵ ساعت کار به اندازه ۸ ساعت، کار مفید انجام دهد و این‌که بگوییم با کاهش ساعت کاری ماه رمضان بیت‌المال تضییع می‌شود سخن درستی نیست.»

 ساعت کار دولت در قم تغییر کرد

دولت اگرچه گفته تصمیمش برای تغییر نکردن ساعات کاری برای همه کارمندان دولت یکسان است، اما استانداری قم در تصمیمی خلاف روال رسمی و جاری کشور ساعات رسمی کاری در این استان را تغییر داده است. براساس بخشنامه این استانداری «براساس موافقت استاندار و به منظور بهره‌مندی از فضایل ماه مبارک رمضان و ارایه خدمات بهتر به همشهریان عزیز، ساعات کار اداره‌ها در ایام ماه مبارک رمضان از ساعت ۶:۴۵تا  ۱۳:۴۵ است.» استانداری قم به این ترتیب با اعمال این تغییر درواقع ساعت کاری کارمندان را طوری تنظیم کرده که ۸ ساعت کاری آنها یعنی همان ۴۴ ساعت در هفته پر می‌شود و درواقع آنها کار را زودتر شروع می‌کنند و زودتر هم به پایان می‌برند. ایده‌ای که به نظر می‌رسد با استقبال روزه‌داران مواجه شده، آنها رضایتشان را پای کامنت‌هایی که زیر این خبر در شبکه‌های اجتماعی نوشته‌اند، اعلام کرده‌اند و نوشته‌اند این تصمیم در این گرمای هوا بهتر است، هم آنها هشت ساعت کار می‌کنند و هم این‌که پیش از داغ شدن هوا به خانه می‌رسند و فرصتی برای استراحت و عبادت دارند. از نظر «محمدرضا والی» کارشناس تأمین‌اجتماعی: «به این ترتیب ساعت کاری قانونی کارمندان دولت برای ۴۴ ساعت در هفته پر می‌شود و درواقع کارمندان دولت مطابق همان قانون خدمات کشوری روزی ۸ ساعت کار کرده‌اند اما به نظر می‌رسد دولت در بحث تثبیت ساعات کاری صرفا به دنبال این نبوده که بحث ۸ ساعت کاری کارمندان را حل کند، دولت گفته ساعت کاری را تغییر نمی‌دهد نگفته که کاهش نمی‌دهد و از این نظر تصمیمی که در استانداری قم گرفته شده خلاف روالی است که دولت برای کل کشور اعلام کرده است.»

به گفته او، یکی از دلایل دولت برای تثبیت ساعات کاری توجه به این نکته است که تعطیلی زودهنگام اداره‌ها روند کلی گردش کار در کشور را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد و درواقع همه نهادهای دولتی برای یک ماه به صورت نیمه‌وقت فعالیت می‌کنند. این موضوع فراتر از شرایط اجتماعی و اهمیت روزه‌داری و در نظر گرفتن شرایط مردم به منافع ملی آسیب می‌زند و همان‌طور که پیشتر هم اعلام شده بود از نظر اقتصادی هم برای ما بسیار زیان‌آور است.

«والی» با تأکید بر این‌که در هشت‌سال گذشته در ماه رمضان به علت برنامه ریزی غلط دولت احمدی نژاد عملا بخش عمده‌ای از مبادلات و ارتباطات کاری با کشورهای خارجی مختل شده بود، ادامه می‌دهد: «این خبر خوبی است که بانک‌ها در ماه رمضان موظف شده‌اند ساعت کاری کاملی داشته باشند، درباره اداره‌‍‌ها هم اصرار دولت بر تثبیت ساعت کاری صرفا توجه به این موضوع نیست که باید کارمندان هشت ساعت کار کنند، نکته دیگر این است که سازمان‌ها باید باز و کار در جریان باشد.»

به گفته این کارشناس کار و تأمین‌اجتماعی، ایرانیان جزو ملت‌هایی هستند که کمترین ساعات کار مفید را در جهان دارند. او ساعات کار مفید ایران و ژاپن را مورد توجه قرار می‌دهد و می‌گوید: «ما در ایران تعطیلی و مناسبت زیاد داریم و تصمیم کاهش ساعات کاری را از هر نظر که مرور کنید، کارشناسی نبوده است. ساعات کار مفید در کشوری مثل ژاپن حدود ۲۴۰۰ ساعت است اما در ایران در بهترین حالت مردم تنها ۸۰۰ ساعت کار مفید دارند و ایران با چنین راندمان کاری عملا در ردیف کشورهایی مثل عربستان قرار می‌گیرد که آنها هم ساعت کاری در همین حدود دارند.»
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۲
در انتظار بررسی: ۲۱۹
انتشار یافته: ۱۰۹
ناشناس
|
Netherlands
|
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
مردمی تنبل هستیم و روزه دار اگر از 17 ساعت 8 ساعت کار نکند پس چه کار مفیدی می خواهد بکند. نگویید رازو نیاز که باورم نمی شود که 2 ساعت از همین 9 ساعت باقیمانده را به این کار مشغول شوند. البته اگر خواب را عبادت ندانیم!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
يا بيكاري تو خونه نشسته يا روزه نمي گيري . كه ببيني رفتن به كوه وبيابون داغ با دهن روزه براي ماموريت چه حالي داره .
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
راندمان کاری که توش پراید تولید میشه و راندمانی که یک دولت میاد و غالب تصمیمات دولت قبل را باطل می داند راندمانی که با گرانی همراه است اصولا مفهوم بهره وری ندارد در ضمن به سایت مرکز بهره وری آسیا سر بزنید تا بفهمید از ایران بدتر هم در بهره وری نیروی کار در دنیا وجود دارد. این ادعا که بهره وری نیروی کار در ایران پایین است مربوط به آمار سال 1981 است نه 2014
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
عقل کل مردم تنبل نیستم
اولاً کاری نیست که بخواند 8 ساعت را کامل با زبان روزه مردم رو نگه دارند اینقدر هم سنگ اسلام رو به سینه نزن ... و همه رو به یک چشم نبینید ... بیشتر از کارمندها که داری بهشون توهین می کنی خود اون دولت ها هستند که ادعای اسلام می کنند تو هم یکی شون
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۴ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
دولت عزیز به دولت قبل چیکار داری باید ماه رمضان یه فرقی با ماهای دیگه داشته باشه آخه بابا یه احترامی به ماه خدا
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
کشورهای عربی تقریبا این ماه از سال را تعطیل هستند و عید فطر آنها گاهی به 10 ورز هم می رسد حال ما با 2 ساعت که در کل تاثیر بر زندگی همه مردم چه بازاری و چه غیره می گذارد (از آن الگو می گیرند) مشکل داریم
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
یعنی برای احترام به خدا باید مفتخوری کرد!!!!
کار و کسب حلال بالاترین عبادتهاست، و در این ماه هم ارزش اون چند برابر میشه.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
تنبلی خودتو گردن خدا ننداز
مهدی
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
حرف مفت نزن !! آره ماه رمضان فقط برای شما فرق داره
اگر کمی منطقی فکر کنید و اگر از جنس خانم ها باشید یک خانم صبح ساعت 8 باید اداره باشه قبل از خودش باید بچه رو بگذاره مهدکوک ، بعد 8 اداره و کار تا ساعت 4 اگر تازه شیفت نباشه که میشه ساعت 6 از اداره تعطیل میشه با زبان روزه تو این گرما خودش رو به منزل میرسونه ، میشه ساعت 7.30 حالا بدون اینکه فرصت استراحتی داشته باشه شروع به تهیه افطار می کنه و می گذره و بعد از افطار باید به فکر سحری باشه ... ساعت 3 زودتر از همه بلند میشه و سحر رو آماده می کنه و خلاصه همه میخورند و صبح میشه ... حالا آدم مومن بگو چه زمانی رو این بشر استراحت کرده ... سرجمع 4 ساعت به نظر شما آیا این فرد فردای کاری در اداره کارآیی مناسب داره ..
حتماً میخواهید بگید که خوب کی گفته خانم ها بیایند سرکار ...
نیاز زندگی گفته وقتی حقوق آقایون کمه و کفاف زندگی رو نمی ده پس باید یک خانم هم کار کنه تا دخل و خرج با هم بخونه...
پس این هم مدعی و سینه چاک دین اسلام نشید همه ی ما تابع آن هستیم اما باید به مشکلات هم توجه شود ....
ما می توانستیم مثل کشورهای دیگه از ساعت 6 شروع بکار کنیم که بعد از سحر کسی خوابش نمیره ادارجات زودتر باز بشه و ساعت 14 تعطیل بشه ...

باید با دید باز به مسائل نگاه کنید تا کسی معترض میشه نگید بحث تنبلی ..
شما آقایون غمی ندارد یک کار بیرون و میاد تو خونه فوتبال و والیبال و خواب کامل و سرحالی رو دارید خیلی ها هم از آقایون که روزه نمی گیرند ....
اما خانم ها !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!............؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
sina
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
تو ژاپن یارو 2400 ساعت کار میکنه آیا 800 هزار تومن حقوق میگیره؟!!؟!؟!؟!تو ژاپن هم توی خیابون نوابشون آپارتمان 40 متری 120 میلیون تومن معادل 150 ماه کارکرده!!!!تازه اگه تورم صفر باشه یارو هیچ چیز هم نخوره باید 12 سال کار کنه تا یه آپارتمان 40 متری بخره!!!!
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
توکیو گرون ترین شهر دنیاس یه چرخی تو نت بزن میفهمی
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۱۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
ژاپنی ها خیلی امتیازات دیگر دارند چرا راجع به آنها اظهار فضل نمی فرمایند
کارمند خانم 2
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
اگر به کیفیت و ساعت مفید کاری نگاه می کنیم پس کاهش 1 یا 2 ساعته کار که دید کمی می باشد بی ارتباط به این موضوع است ضمنا در ماه مبارک رمضان چه بخواهیم یا نخواهیم راندمان کم می شود آن هم در تابستان پس به نظر من بهتر است کمی خداپسندانه تر عمل کرده و اینقدر به روزه داران سخت نگیرید.
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۴۸ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
چطوره روزه دارن بشینن تو خونه زیر باد کولر که بهشون فشار نیاد
احمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
بجای نهار نماز بخوانید و عبادت کنید حرفی دیگه هست ؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
آقا ما نمي‌خواهيم بجاي ناهار نماز بخوانيم، مي‌خواهيم زودتر برويم خونمون. براي نماز و دعا و ساير عبادات هم وقت هست.
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
نماز رو که قبلا هم می خوندیم! عبادت های دیگه هم که جاش تو اداره نیست.
بحث اینه که قبلا تو ادارات، یه وقتی به کارمندان برای ناهار داده شد حالا که ناهار نیست اون ساعت هم باید کار کنند. یعنی کار کارمندا تو ماه مبارک بیشتر شده!
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۵۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
دلبندم تهراني ها فقط ساعت ناهار دارن ما كه شهرستانيم كه امكاناتمون كجا بود؟
ناشناس
| United Arab Emirates |
۱۰:۱۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
البته كارمندان هزينه ناهار دريافت مي كنند حتي در ماه رمضان . بنابراين اگر استدلال اين باشد بايد پول ناهار را هم پس بدهند
وحید
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
به نظرم ماه مبارک رمضان باید با سایر ماهها از همه نظر متفاوت باشد البته برای تمام اقشار جامعه نه صرفا کارمندان دولت ! ضمنا توجه به کیفیت و برکت ساعت کار ناشی از عبادت در این ماه جبران کاهش ساعت کار و تخطی از 44 ساعت کار در هفته را می نماید
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
سلام
واقعا 8 ساعت کار ی با روزه گرفتن بسیار سخت است و انرزی زیادی را از آدم می گیرد. عملا بعد از ظهر بازده را کاهش می دهد. تولید بی کیفیت , خدمات ارائه شده دارای خطای زیاد است. این امر موجب می شود. در شاخص ها اثر بگذارد. اصطلاحا تورش زیاد ایجاد می کند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۹:۴۳ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
حضرت محمد وحضرت علی (ع) چگونه درگرمای عربستان هم کار می کردند و روزه می گرفتند
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
الهی نیست ماه های دیگر خیلی بازده دارین
صبح ساعت 8.30 با یه بغل بربری و تا 9.30 صبحانه بعدشم الی اخر خسته نباشین بابا پس اونایی که از 8 تا 6 عصر در کارگاهها کار میکنن باید چی بگن
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۱۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
پس ما شرکت خصوصیا آدم نیستسم؟ نه که شمل دولتیا همش مشغول کارید
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
متاسفانه ملت ایران منتظر هر بهانه ای هستند که از زیر کار در بروند ، رمضان هم بهترین بهانه هست
اکبر
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۱:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
مگر کارمنداخونشون رنگینتر ار کارگراست تو کشور بایدقانون حاکم باشه نه اینکه هردم یک وضعی باشد .
محمدرضا باباخانی
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
باقبولی نمازوروزه عزیزان به نظر من بهترین کارممکن راانجام دادن چون سرظهر هواخیلی گرم است وادارات وسازمانها ازسیستم خنک کننده استفاده میکنند که بااین کار کلی صرفه جویی در مصرف میشود
پاسخ ها
احمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۷ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
آقای بابا خانی همه ادارات از نعمات موجود در اداره شما استفاده نمی کنن ! ما در اداره خودمان ساعت 1 ظهر فقط داریم می پزیم !
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
اکثر کشورهای دنیا هفته ای دو روز تعطیلی دارند،اتفاقاً ساعت کاری در ایران خیلی بشتر از سایر کشورهاست،مشکل مقدار ساعت کار نیست بلکه راندمان است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran (Islamic Republic of) |
۱۰:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
مشکل تنیلی بی حد و حصر ایرانیان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۰۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۴/۰۹
طبق اعلام سازمان هواشناسي روزهاي كه سپري كرديم و پيش رو داريم از گرمترين روزهاي چند سال اخير بوده ايا با اين وضع هم جاي اين را ندارد كه يك ساعت ناهار كه تمام ادارات براي صرف ناهار و نماز در اختيار كارمندان ميگذارند تعطيل نمايند ؟
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات