90درصد ازدواج‌هاي اينترنتي در کمتر از يک سال به طلاق مي‌انجامد

وقتي فضاي مجازي ميدان مين مي‌شود

سايتهاي همسريابي از حسن اعتماد بيش از حد مردم سوءاستفاده مي کنند و کلاهبرداري هايي را رقم مي زنند، سوءاستفاده از عکس ها و اطلاعات شخصي افراد يکي از اين موارد است
کد خبر: ۴۱۵۷۶۶
|
۲۲ تير ۱۳۹۳ - ۰۷:۱۹ 13 July 2014
|
4413 بازدید
رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري پليس فتا، نسبت به فعاليت سايت هاي همسريابي غيرقانوني و فاقد مجوز و سوء استفاده هايي که از اين طريق مي شود، به جوانان هشدار داد. در همين حال يک آسيب شناس اجتماعي نيز تاکيد کرد: بر اساس يک پژوهش، 85 درصد از دوستي هاي اينترنتي به انحرافات اخلاقي منجر شده و 90 درصد از ازدواج هاي اينترنتي در کمتر از يک سال به طلاق انجاميده است.

به گزارش مهر، سرهنگ علي نيک نفس رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري پليس فتا با بيان اين که سايت هاي همسر يابي با عنوان سايت هاي ازدواج دايم و يا موقت اقدام به عضوگيري و جمع آوري اطلاعات شخصي افراد مي کنند و آنها را بدون اجازه فرد در اختيار ديگران قرار مي دهند، به مهر گفت: برخي از اين سايت ها از اين اطلاعات با اهداف تجاري و تبليغاتي نيز استفاده مي کنند که به بروز جرم و آسيب هاي اجتماعي و فردي منجر مي شود.

وي با تاکيد بر اين که يکي از عوامل مهم و تاثيرگذار در زندگي افراد به خصوص جوانان، نوع ارتباطات و ميزان آن است، ادامه داد: در دنياي امروزي ارتباطاتي که به سرعت به سمت مجازي و اينترنتي شدن مانند شبکه هاي اجتماعي، تالارهاي گفت وگو، سايت هاي همسر يابي، دوست يابي، ارتباطات مخابراتي تصويري از طريق اپراتورهاي نسل سوم، اپليکيشن هاي ارتباط تصويري و.... حرکت مي کنند، عموماً بر اثر کنجکاوي، کمبود محبت، جذاب بودن اين فضا و تمايل به استفاده از فناوري هاي روز به وجود مي آيند و مي توانند زمينه ساز بروز مسائل و مشکلات اجتماعي، ضعف بنيان خانواده ها، ناهنجاري هاي اجتماعي و ديگر مسائل مرتبط شوند.

رئيس مرکز تشخيص و پيشگيري پليس فتاي ناجا خاطرنشان کرد: سايتهاي همسريابي از حسن اعتماد بيش از حد مردم سوءاستفاده مي کنند و کلاهبرداري هايي را رقم مي زنند، سوءاستفاده از عکس ها و اطلاعات شخصي افراد يکي از اين موارد است؛ کاربران دقت کنند که بعد از پخش شدن عکسهاي شخصي خود در ميان کاربران چنين سايت هايي، ديگر مالک آن نيستند. وي با ابراز تأسف از اينکه اين سايت ها از همان ابتدا با هدف کلاهبرداري طراحي مي شوند و طراحان آن نيز با توجه به دسترسي به اطلاعات کاربران به راحتي مي توانند از اطلاعات آنان سوء استفاده کنند، گفت: صاحبان اين صفحات مجازي، بدون اجازه ثبت نام کنندگان عکس ها و اطلاعات آنان را در اختيار افراد ديگر قرار مي دهند و همين امر موجب بروز اخاذي و کلاهبرداري مي شود.

وي افزود: با توجه به اينکه مديران سايت ها به تمامي اطلاعات ثبت شده توسط کاربر اعم از نام و نام خانوادگي، کد ملي، آدرس، شماره تماس و... افراد دسترسي دارند، مي توانند به سوءاستفاده هاي مختلف، کلاهبرداري و اخاذي دست بزنند. نيک نفس با اشاره به اينکه اين سايت ها مي توانند اطلاعات وارده را در اختيار افراد غير مجاز قرار دهند، گفت: پليس فضاي مجازي از هموطنان درخواست مي کند تا در صورت مواجهه با موارد مشکوک، آن را از طريق سايت پليس فتا به آدرس Cyberpolice.ir بخش تماس با ما گزارش کنند تا ماموران به سرعت با کلاهبرداران و ناامن کنندگان فضاي مجازي برخوردهاي لازم را انجام دهند.

در همين حال رئيس هيئت مديره بنياد صيانت از خانواده قوه قضاييه به خراسان گفت: در کشور گسترش روز افزون شبکه هاي اجتماعي به ويژه بعد از ظهور شبکه هاي آنلاين يا برخط باعث شد بسياري از سازمان ها و نهادهاي به ظاهر فرهنگي اما در ماهيت معاند و ضد فرهنگي در زمينه جنگ نرم وارد ميدان شوند. دکتر مجيدي ابهري افزود: انواع نرم افزارهاي تلفن همراه، در کنار شبکه هاي اجتماعي مثل فيس بوک ، يوتيوب و امثال آن از آن جا که به کاربران هويت کاذب مي دهد و محصولات تهيه شده توسط کاربر را در معرض ديد و قضاوت هزاران کاربر ديگر قرار مي دهد در کاربران نوجوان و جوان نوعي غرور کاذب ايجاد مي کند که متاسفانه جعل هويت در اين گونه شبکه ها باعث شده چهره هاي معاند و دشمن در ظاهر دوست و گاه حتي با پوشش تبليغات ديني دست به تخريب ارزش هاي اخلاقي بزنند. وي ادامه داد: ارسال پيام هاي دروغين در زمينه هاي مذهبي، با هدف تضعيف ارکان باورهاي ديني در همين راستا انجام مي گيرد. وي با بيان اين که دوستي هاي دروغين و کاذب با هويت جعلي، يکي از آسيب هاي عاطفي اين شبکه ها است، گفت: در يکي از موارد، دختري 20 ساله عاشق مردي 45 ساله شده بود که خود را جواني مهندس معرفي کرده و دروغ هاي او بعد از آزارهاي فراوان وي آشکار شده بود. ابهري تصريح کرد: ازدواج هاي اينترنتي، خريدهاي اينترنتي، کلاهبرداري ها و شرط بندي ها در فضاي مجازي بعضي از کاربران را معتاد به اين کارها کرده است که اين نيز يکي از آسيب هاي آشکار استفاده از اين شبکه هاي مجازي است؛ بنابراين جوانان بايد بسيار هوشيار باشند و بدانند ورود به چت روم هاي بي در و دروازه و دريافت پيام هاي دروغين و واسطه پخش آن ها شدن، زمينه سقوط اخلاقي را فراهم مي کند وعلاوه بر آسيب هاي رواني و رفتاري مثل انزوا و گوشه گيري، دوري از اجتماع، عقب ماندن از درس و کار و اعتياد به اينترنت را به وجود مي آورد که بسيار دشوارتر از اعتياد به مواد مخدر است.

اين آسيب شناس اجتماعي با تاکيد بر اين که استفاده از فضاي مجازي بدون فرهنگ سازي، نوعي مسموميت فکري ايجاد مي کند، افزود: در يک پژوهش ميداني که در گروه پژوهش بنياد علوم رفتار از سال 90 تا 92 طي سه سال انجام شد، مشخص شد 85 درصد از دوستي هاي اينترنتي به انحرافات اخلاقي منجر شده و 90 درصد از ازدواج هاي اينترنتي در کمتر از يک سال به طلاق انجاميده است؛ چرا که تقلب در معرفي هويت و دروغ گويي درباره شغل ، تحصيلات و درآمد بعد از ازدواج آشکار و موجب اختلاف شده است. وي تصريح کرد: متاسفانه با وجود اطلاع رساني هاي اجتماعي و راهنمايي هاي کارشناسان، اگرچه تعداد ازدواج هاي اينترنتي کاهش يافته است اما هنوز در جامعه ديده مي شود . به گفته ابهري طبق آمار تهران، اصفهان ، شيراز، رشت و مشهد بيشترين آمار ازدواج از طريق دوستي هاي اينترنتي را به خود اختصاص داده اند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# مهاجران افغان # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سوریه # دمشق # الجولانی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
سرمربی بعدی تیم پرسپولیس چه کسی باشد؟