حمایت ایران از فرایند سیاسی در عراق

کد خبر: ۴۱۷۰۰۷
|
۲۵ تير ۱۳۹۳ - ۲۲:۰۰ 16 July 2014
|
5273 بازدید
ایرنا نوشت:

حسن دانایی فرد سفیر جمهوری اسلامی ایران در بغداد، اولین دیپلمات ارشد در کشور عراق بود که پیش از ظهر امروز چهارشنبه با سلیم الجبوری رییس جدید پارلمان عراق دیدار و به وی تبریک گفت.

جمهوری اسلامی ایران همواره اعلام کرده است که از فرآیند سیاسی عراق در چارچوب قانون اساسی و با پیگیری رویه های حقوقی و قانونی، حمایت کرده و از آن استقبال می کند.

بنابراین در شرایطی که بسیاری از دشمنان و بازیگران بدخواه بین المللی عراق، از هفته ها پیش ناقوس یاس و ناامیدی را به صدا درآورده بودند، سیاستمداران و نمایندگان مردم عراق، اولین گام خود را که تعیین ریاست پارلمان و دو معاون وی بود، در نشست روز گذشته، با موفقیت برداشتند و نشان دادند که از طریق گفت وگو و پیگیری خواسته ها و مطالبات در چارچوب های قانونی، عراق می تواند از بحران های تحمیلی به این کشور خارج شود.

اهمیت دیدار سفیر ایران با سلیم الجبوری، به عنوان اولین نماینده رسمی دولت های خارجی در عراق، از آنجاست که جمهوری اسلامی ایران آرزومند موفقیت های پی در پی دولت و ملت عراق، فارغ از جدل های سیاسی و حزبی است و نگاه فرقه ای به روند سیاسی عراق ندارد.

دو کشور همجواری ها و مشترکات فراوان مذهبی، فرهنگی و حتی قومی دارند که از یک امتیازی ویژه برای روابط دو کشور محسوب می شود و از سویی سرنوشت دو کشور را در شرایط مختلف به هم پیوند می زند و همین نگاه و دیدگاه است که اهتمام ایران به خروج عراق از بحران ها را تعبیر می کند.

دیدار سفیر ایران در شرایط حساس فعلی نشان داد که ایران به صورت ویژه از فرایند سیاسی عراق حمایت کرده و ضمن نفی نگاه فرقه ای و قومی، از هر اقدامی در راستای حل مشکلات و بحران سیاسی عراق حمایت می کند.

عراق در یک ماه گذشته، درگیر بحران جدیدی شده که به اعتقاد بسیاری از سیاستمداران عراقی و تحلیلگران سیاسی منطقه، بحرانی تصنعی و تحمیلی به ملت عراق بود که طی آن گروه تروریستی داعش توانست بخش هایی از مناطق شمال عراق را تصرف کرده و از کنترل دولت مرکزی خارج کند.

این زنگ خطری بود برای همه جریان های سیاسی که اختلافات را کنار گذاشته و با ایجاد فضای تفاهم، کشور را برای عبور از مرحله فعلی آماده کنند.

انجام سریع و موفق پروسه انتخاب رییس پارلمان عراق در حالی در روز گذشته اتفاق افتاد که بسیاری از تحلیلگران، بخاطر وجود اختلافات شدید، نسبت به موفقیت آن ابراز بدبینی می کردند.

اکنون باید به انتظار جلسه بعدی پارلمان در روز چهارشنبه آینده نشست که در آن تکلیف پست ریاست جمهوری نیز مشخص خواهد شد و احتمالا در دو هفته آینده نیز در صورتی که همین رویکرد مشارکت جمعی بر فضای سیاسی عراق ، وجود داشته باشد، امیدها برای تشکیل دولت جدید این کشور افزایش خواهد یافت.

بی شک عراق شرایط حساسی را طی می کند و این نکته باید مدنظر همه جریان های سیاسی باشد که در سایه وحدت و همدلی و حمایت های مراجع دینی ، می توانند کشور را از این مرحله حساس عبور دهند.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
به نظر شما رژیم اسراییل به توافقنامه آتش بس با لبنان پایبند می ماند؟