اشتباهات رایج در میان طرفداران لاغری

کد خبر: ۴۱۸۲۶۴
|
۳۱ تير ۱۳۹۳ - ۰۵:۲۰ 22 July 2014
|
7758 بازدید
کارشناس واحد آموزش سلامت مرکز توسعه سلامت کیش بیان کرد: بسیاری از افراد هستند که می‌خواهند با روش‌هایی مانند شام نخوردن یا ورزش کردن بیش از حد و سنگین لاغر شوند و از اینکه نتیجه نمی‌گیرند تعجب می‌کنند.

به گزارش ایسنا، نسیبه سلمانی در خصوص شش اشتباه رایج لاغری افزود: به گمان عموم ورزش سنگین و زیاد باعث می‌شود چربی‌های بیشتری بسوزانیم؛ بنابراین زودتر و بهتر هم لاغر می‌شویم.

وی ادامه داد: حقیقت این است در تمام مقاله‌های مربوط به سلامت و تناسب اندام از ورزش کردن به عنوان روشی مطمئن و مفید برای لاغری و حفظ تناسب اندام نام برده می شود کاملا درست است اما همانطور که از قدیم گفته‌اند افراط و تفریط در هیچ کاری درست نیست. رژیم غذایی و ورزش هیچ یک به تنهایی نمی‌توانند کمکی به لاغری و حفظ تناسب اندام کنند. فردی که می‌خواهد لاغر شود باید ورزش را در کنار رژیم غذایی مناسب انجام دهد.

این کارشناس افزود: فراموش نکردن این نکته هم ضروری است که این فرمول نیز برای هر فرد متفاوت است و نمی‌توان یک دستورالعمل کلی برای همه افراد صادر کرد پیروی از یک برنامه ورزشی - غذایی مناسب که توسط متخصصان تغذیه و طب ورزشی یا مربیان باتجربه پیشنهاد می‌شود، بهترین راه برای رسیدن به این هدف است زیرا در غیر این صورت، انجام تمرین‌های ورزشی بیش از حد، سنگین و بدون برنامه علاوه بر بالا بردن احتمال آسیب‌های فیزیکی، حتی ممکن است باعث چاق‌تر شدن فرد نیز شود. زیرا طبق آخرین پژوهش‌ها، ورزش بیش از حد و سنگین می‌تواند باعث افزایش ترشح آنزیم کورتیزول در بدن شود که میل به غذا خوردن را افزایش می‌دهد.

سلمانی در مورد یکی دیگر از اشتباهات در مورد اینکه خواب زیاد باعث چاقی می شود گفت: حقیقت این است که خواب زیاد باعث چاقی نمی‌شود. در واقع دلیل اصلی، بی‌تحرکی و نداشتن فعالیت بدنی و تنظیم نبودن سوخت‌وساز بدن با میزان کالری دریافتی است. همان‌طور که هر فردی باید رژیم غذایی سالمی داشته باشد، باید به خواب خود نیز توجه کند زیرا خواب بیشتر باعث احساس سیری بیشتر و عدم تمایل به غذا خوردن زیاد و کاهش وزن می‌شود. کمبود خواب، تعادل هورمونی ما را بر هم زده و باعث کاهش ترشح لپتین (عامل احساس سیری) و افزایش ترشح گرلین (عامل احساس گرسنگی) می‌شود. در نتیجه احساس گرسنگی در فرد بیشتر شده و تمایل به غذا خوردن پیدا می‌کند.

وی همچنین در مورد باور افراد در مورد اینکه فقط افراد پرخور چاق هستند بیان کرد: پژوهش‌ها نشان داده‌اند که تنها یک‌سوم مبتلایان به چاقی در اثر پرخوری به این مشکل دچار شده‌اند. چاقی به عوامل بسیاری بستگی دارد که پرخوری تنها یکی از آنهاست و طبق نظر کارشناسان مهم‌ترین آنها نیست! زیرا تنها تعداد کمی از افراد آنقدر بی‌حساب و کتاب غذا می‌خورند که چاق می‌شوند.

کارشناس واحد آموزش سلامت مرکز توسعه سلامت کیش تاکید کرد: بی‌تحرکی و ورزش نکردن عامل مهم‌تری در چاقی هستند. همچنین نباید از نقش ژنتیک، نحوه عملکرد غدد درون‌ریز، سبک زندگی، داروهای مصرفی و سوخت و ساز بدن غافل شد. پژوهش‌های دیگر نشان داده‌اند ۹۵ درصد افرادی که رژیم می‌گیرند پس از کنار گذاشتن آن دوباره اضافه‌وزن پیدا می‌کنند. بنابراین یک برنامه کاهش وزن موفق تنها باید پس از تعریف دقیق و مناسب از سلامت و درک درست از وزن مناسب برای هر فرد تنظیم شود زیرا در غیر این‌ صورت نتیجه‌ای ندارد.

سلمانی با اشاره به گفته های عموم در خصوص این اشتباه که اگر به جای نان معمولی از نان تست استفاده کنیم، دیگر چاق نمی‌شویم نیز عنوان کرد: با وجود اینکه نان‌های سبوسدار که نان تست هم جزو این گروه است، ارزش غذایی بیشتری دارند اما گاهی تصور می‌شود در گروه نان‌های رژیمی قرار دارند اما کم و بیش به اندازه سایر نان‌ها کالری دارند. بنابراین اگر به مقدار زیاد مصرف شوند، می‌توانند باعث چاقی شوند. هر برش نان تست حاوی ۶۵ کیلو کالری است و هنگام برشته شدن، این میزان به ۹/ ۶۴ کیلو کالری کاهش پیدا می‌کند. بنابراین برشته شدن تفاوت چندانی در میزان کالری نان‌های تست ایجاد نمی‌کند.

وی یکی دیگر از اشتباهات رایج میان عموم را خوردن گریپ‌فروت و کرفس که باعث چربی‌سوزی سریع می‌شوند بنابراین به لاغری فوری کمک می‌کنند گفت: متخصصان تغذیه معتقدند هیچ ماده غذایی وجود ندارد که باعث سوزاندن بیشتر چربی‌های بدن شود و کرفس و گریپ فروت هم مستثنی نیستند. البته مواد غذایی حاوی کافئین ممکن است در کوتاه‌مدت باعث افزایش سوخت‌وساز بدن شوند اما به تنهایی به کاهش وزن منجر نمی‌شوند. متخصصان توصیه می‌کنند بهترین راه لاغری کاهش میزان کالری دریافتی در کنار برنامه ورزشی منظم است.

این کارشناس یکی از رایج ترین باورهای اشتباه در میان افراد را نخوردن شام و حذف آن برای لاغری عنوان کرد و گفت: با وجود اینکه خوردن غذای زیاد در شب و چاقی به هم مرتبطند اما این دلیل نمی‌شود که یک رابطه علت و معلولی بینشان برقرار باشد. ما زمانی چاق می‌شویم که بیشتر از حد نیاز کالری دریافت کنیم و کمتر از حد معمول آن را بسوزانیم؛ بنابراین میزان دریافت و سوزاندن کالری عامل اصلی چاقی است نه زمان آن. بر همین اساس متخصصان تغذیه توصیه می‌کنند به جای نگرانی درباره شب و روز به فکر میزان کالری دریافتی‌تان باشید.
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟