آماده باش سیستان در برابر توفان

توفانی که از صبح دیروز اکثر مناطق سیستان را فرا گرفته است، پیش‌بینی می‌شود تا ظهر فردا جمعه با سرعت صد‌کیلومتر در ساعت زندگی مردم این منطقه را تحت تاثیر جدی قرار دهد.
کد خبر: ۴۱۹۱۴۶
|
۰۲ مرداد ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۹ 24 July 2014
|
5152 بازدید
مدیر کل ستاد بحران استانداری سیستان وبلوچستان از آماده باش تمام دستگاه های امدادرسان ودستگاه های متولی تامین آب،برق،نیروی انتظامی وکادر درمانی خبر می دهد.

رضا اربابی در گفت وگو با مهر افزود: توفان هفته گذشته در سیستان موجب وارد آمدن خسارت غیر قابل جبرانی شد که به منظور مقابله با رویارویی با توفان فردا باید تمهیدات و نیاز های لازم برآورد و مهیا شود

وی گفت: توفان در هفته گذشته بخش زیادی از تاسیسات آب و برق و کشاورزی را تخریب و زندگی مردم را با اخلال جدی همراه کرد.

وی تامین ماسک برای افراد سالخورده، کودکان و همچنین افرادی را که مبتلا به بیماری های تنفسی هستند، لازم و ضروری دانست و از تمام نیروهای دانشگاه های علوم پزشکی و هلال احمر خواست تا با استقرار در مناطق و کانون های بحرانی تمهیدات لازم برای ارائه خدمات یا انتقال احتمالی بیماران انجام دهند.

محمدرضا امیرمرادی، مدیرکل سازمان هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز گفت: به دلیل خشکیدگی سطح دریاچه هامون و شدت وزش باد افزایش بیش از حد غبار در منطقه و کاهش شدید دید پدیده قالب خواهد بود.

وی افزود: شدت توفان و افزایش غبار در این منطقه، بسیاری از شهر ها در نواحی مرکزی و جنوبی استان را نیز تحت تاثیر قرار خواهد داد و شهر های زاهدان، میرجاوه، نصرت آباد و خاش نیز از دامنه اثرات این گرد و غبار در امان نخواهند بود.

امیر مرادی افزود: روز گذشته شهرستان زابل با درجه دمای 49 درجه سانتی گراد به عنوان گرم ترین شهر استان گزارش شد و این در حالی بود که شهداد کرمان به عنوان گرم ترین نقطه کشور از درجه حرارت 7.47 فراتر نرفت.

خسارات توفان هفته گذشته

مدیرکل جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان نیز با اشاره به توفان هفته گذشته گفت: توفان بیش از 34 هزار هکتار از مزارع و 1700 هکتار از باغ های منطقه را تخریب یا خسارت جدی به آن وارد کرد.

نجفی با بیان این که مزارع سیستان در حالت بحرانی قرار دارد افزود:مردم منطقه بویژه کشاورزان و باغداران انتظار کمک دارند؛ توفان های سیستان و غبار برخاسته در این منطقه دارای درصد بالایی از نمک است که پس از نشستن روی گیاهان موجب سوختگی نباتات می شود.

فرماندار ویژه زابل با بیان این که خسارت وارده به مردم سیستان قابل محاسبه نیست، اظهار کرد: خسارت ناشی از توفان فقط به تاسیسات شهری و امکانات و تجهیزات منتهی نمی شود، بلکه اثرات روانی و تاثیر منفی که روی سلامت و بهداشت مردم می گذارد به مراتب سنگین تر و غیرقابل جبران است.

هوشنگ ناظری افزود: با هر بار توفان نزدیک به 40 میلیارد ریال خسارت به تاسیسات این شهرستان وارد می شود، اما اثرات روانی یا مهاجرت بی رویه ای که از این منطقه تا کنون صورت گرفته است با هیچ رقمی قابل محاسبه نیست.

وی اظهار کرد: از میزان خسارت 700 میلیارد ریالی وارد شده به بخش کشاورزی در سال گذشته متاسفانه سهمی برای جبران خسارت به کشاورزان در نظر گرفته نشده است و کشاورزان از طریق صندوق بیمه فقط توانستند 70 میلیارد ریال دریافت کنند.

وی افزود: حرکت شن های روان که با هر توفان راه های ارتباطی مردم و حتی راه نفس کشیدن را سخت و دشوار می کند و همچنین بیکاری ناشی از خشکسالی از عواملی است که سیستان را به یکی از نقاط بحرانی کشور تبدیل کرده و در آستانه تبدیل به فاجعه ملی قرار داده است.

وی ابراز کرد: در سال های گذشته با راه اندازی سازمان عمران سیستان، طرح هایی از جمله تثبیت شن های روان در قالب 20 طرح و مهار شن های روان در خاک افغانستان و ایران و دیگر اقدامات از جمله ایجاد بادشکن در مزارع و روستاهای منطقه مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت، اما به دلیل انحلال این سازمان به مرحله اجرا نرسید.

توفان شن در هفته گذشته بیش از صد نفر را در شهر زابل روانه بیمارستان کرد، اما این اتفاق در حالی رخ داد که بخش تنفسی بیمارستان این شهرستان به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی زابل فقط ظرفیت بستری 15 بیمار را دارد.

دکتر علی اکبر نصیری اظهار کرد: درهفته گذشته با شدت گرفتن توفان تعداد 110 بیمار به بیمارستان زابل مراجعه کردند که تعداد 50 نفر از آنها بنابر ضرورت و نیاز به ارائه خدمات بستری شدند.

وی با بیان این که امکانات درمانی دانشگاه علوم پزشکی زابل برای این جمعیت بیمار جوابگو نیست، ابراز کرد: در منطقه سیستان یک بخش فوق تخصصی ریه با 15 تخت موجود است که حتی به طور روزانه و در شرایط عادی نیز پاسخگوی بیماران نیست.

استاندار سیستان و بلوچستان از ادامه رایزنی های منطقه ای و ملی به منظور ادامه جریان آب در هامون و ارائه راه های کمک برای حل این بحران خبر داد.

علی اوسط هاشمی افزود: متاسفانه شرایط جوی و همچنین برخی عوامل تشدید کننده مانند باد های 120 روزه وضع شکننده ای را متوجه مردم صبور سیستان کرده است.

وی تاکید کرد: هامون فقط متعلق به ایران نیست، بلکه افغانستان نیز در برکات و رنج آن سهیم است و بنابراین باید از هامونی که سرمایه دو کشور است بدرستی صیانت کنیم به این منظور طی مکالمه تلفنی از والی نیمروز در افغانستان تقاضا داشتیم تا در جهت احترام به حقوق هامونیان و مردم دو کشور بر ادامه جریان آب و جاری سازی آن در هیرمند به منظور صیانت از این تالاب بین المللی مساعدت شود.

هاشمی اظهار کرد: همچنین با رئیس سازمان حفاظت محیط زیست کشور و ریاست جنگلبانی و مراتع کشورنیز رایزنی هایی به منظور توجه به برنامه ریزی در جهت کنترل ریزگرد ها انجام شده است و مقرر شده تا در آینده ای نزدیک گروهی مشترک متشکل از کارشناسان مجرب از طرف سازمان های یاد شده به استان اعزام شوند تا با همکاری مسئولان راه هایی که جنبه اورژانسی دارد برای واکنش سریع به این موضوع اندیشه و عمل شود.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
برچسب ها
مطالب مرتبط
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟