آیتالله هاشمی رفسنجانی، رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دیدار جمعی از تولیدکنندگان و صادرکنندگان سنگ آهن، اوضاع این روزهای سرزمینهای اشغالی را برای هر وجدان بیداری نگران کننده دانست و گفت: کشتار کودکان و زنان بیدفاع غزه داغی بر دل هر انسان آزاده است.
به گزارش خبرگزاری مهر،رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام شرایط منطقه را برای مسلمانان، بهخصوص مردم عراق، سوریه، لبنان و فلسطین اشغالی، بحرانی خواند و گفت: تروریستها و صهیونیستها در هماهنگی آشکار و با سکوت معنادار و حمایتهای وقیحانه قدرتهای جهانی، بدترین جنایات بشری را مرتکب میشوند.
وی با اشاره به استعفای تحسین برانگیز بارونس سعیده وارثی، وزیر امور اقلیتهای دینی در کابینه دولت انگلیس، سکوت حاکمان بعضی از کشورهای اسلامی و همزمانی اقدامات تروریستهای بوکوحرامی و داعشی در ممالک اسلامی را خیانت به آرمانهای دین مبین اسلام خواند و گفت: صهیونیستها در مدرسه سازمان ملل غزه، کودکان را به خاک و خون میکشند و حاکمان بعضی از کشورهایی که ادعای سردمداری در مسایل حقوق بشری دارند، این جنایات را دفاع اسراییل از سرزمین نامشروع و غصبی خود میدانند.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به توضیحات حاضران که از سوء مدیریتها دولتهای نهم و دهم و عواقب و عوارض آن بر اقتصاد، تولید، اشتغال و صادرات و واردات گلهمند بودند، گفت: وظیفه هر دولتی تسهیل حضور مردم و بخش خصوصی در اقتصاد و حمایت و نظارت بر کارهاست و مخدوش کردن تولید، هیچ توجیهی ندارد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تأثیرات منفی رکود و تورم در اقتصاد کشورها، گفت: تورم به رکود دامن میزند و رکود عامل تورم میشود و محصول آنها فلاکت است و خروج از رکود تورمی باید در اولویت کارها باشد.
وی با تأکید بر اهمیت رونق تولید و افزایش اشتغال برای هر جامعهای، گفت: خانوادهها با اشتغال پایدار، هم امنیت اقتصادی دارند و هم احساس شرافت و بزرگی میکنند و جوانان شاغل، خود را سربار جامعه و خانوادهها نمیدانند.
هاشمی رفسنجانی در خصوص مباحثی که این روزها درباره عوارض صادرات مربوط به معادن بین دولت، مجلس شورای اسلامی و صادرکنندگان در جریان است، گفت: مصلحت کشور و منفعت مردم در تفاهم برای پیدا کردن راهحلی معقول است تا با حفظ آیندهنگری صادرات مواد معدنی دوباره رونق بگیرد.
هاشمی رفسنجانی با بیان تفاوتهای حضور بخشهای دولتی و بخش خصوصی برای اقتصاد، به تدوین سیاستهای اصلاح اصل 44 قانون اساسی در مجمع تشخیص مصلحت نظام اشاره کرد و گفت: قرار بود که به تدریج کارها به بخش خصوصی واگذار شود و رهبری به حق از آن انتظار انقلاب اقتصادی داشتند.
وی با بیان علل موفقیت نداشتن سیاستهای اصل 44 قانون اساسی در اجرا، به تشریح آثار مثبت و منفی تحریمها برای کشور پرداخت و گفت: بخشهای موفق دنیا با تعامل کار میکنند و ایران هم جاذبهها و ظرفیتهای فراوانی برای همکاریهای متقابل دارد.
رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان مصادیقی از کارشکنیهایی که بعضیها با ادعای دلسوزی و حمایت از مردم در امور سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی کشور انجام میدهند، گفت: بهترین خدمت به نظام اسلامی شکستن بنبستها و همکاری با دولت است که به قانون و برنامه پایبند است تا موانع داخلی و خارجی را بردارد و مردم به همه حقوق خود در زندگی برسند.
هاشمی رفسنجانی در بخش دیگری از سخنان خویش، از ظرفیتهای بالقوه و بالفعل ایران اسلامی با تنوع مواد معدنی گفت و افزود: کسانی که وارد این بخش شدند، باید توجه داشته باشند که باید به تدریج به سوی تولید فرآوردهها بروند که هم ارزش افزوده بالایی دارد و هم باعث افزایش اشتغال میشود.