مرجان محمدی در جهان صنعت نوشت:
سالیان سال است که کاربران اینترنت از قطع و وصلهای پی در پی و سرعت لاکپشتی اینترنت مینالند و با اعتراض و شکایت و ناسزاهای زیر لب روزها را به شب میرسانند، وزرای بسیاری آمدند و رفتند و بر مسند وزارت تکیه کردند و از افزایش سرعت اینترنت خبر دادند و برای لحظهای خوشحالی را به کاربران ارزانی داشتند اما افزایش سرعت اینترنت فقط و فقط در حد حرف و وعده باقی ماند؛ وعدههایی که دیگر دل کاربران اینترنت را زده است و آنها این حرفها را از خود وزرا و مسوولانشان بهتر بلد هستند. روزها، ماهها و سالها گذشت برخی از وزرا به دلیل آنچه عملکرد ضعیف از آن نام برده میشد از سوی رییس دولتهای وقت برکنار شدند یا نمایندگان مجلس آنها را استیضاح کردند؛ وزرایی که تنها در آخرین لحظات اعلام کردند افزایش سرعت اینترنت و پهنای باند از عهده آنها خارج است و مسایل دیگری در این بین دخیل است!
اما این بار و در دولت یازدهم واعظی، وزیر ارتباطات بازهم همانند وزرای دیگر از افزایش سرعت اینترنت خبر داد و اعطای مجوز نسل سوم به اپراتورها و تمدید نشدن انحصار رایتل و... وعدههایی که بسیاری از کاربران نه تنها از شنیدن آن خوشحال نشدند بلکه این وزیر را در کنار دیگر وزرای دولتهای قبلی قرار دادند و با لبخند تلخی از کنار حرفهای آقای وزیر گذشتند اما این بار ورق برگشت و وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات در حال جامه عمل پوشاندن به وعدههایش است و یک عملکرد مثبت در کارنامهاش دارد و آن هم دفاع تمام قد از فیلتر نشدن واتس آپ است؛ مسالهای که کاربران به آن اشراف کامل دارند و در صورتی که شخص وزیر ارتباطات از این اپلیکیشن موبایلی دفاع و رییسجمهور به آن ورود پیدا نمیکرد به طور قطع فیلتر شده بود.
وعده دیگر وزیر عملی شد، اعطای مجوز نسل سوم تلفنهمراه کشور به اپراتورهای اول و دوم، مسالهای که جنجالهای بیشماری را به همراه داشت از نگرانیهای مراجع اعظام تا برخی مسوولان در حوزه فضای مجازی، هرچند که پس از ابراز نگرانی این افراد وزیر ارتباطات این اطمینان را داد که ورود به نسل سوم موبایل یا همان 3G چیزی بیش از این نیست که در دو سال گذشته رایتل به عنوان نسل سه ارایه میکرده است بنابراین ضمن تشکر از مراجع بزرگوار که نسبت به مسایل فرهنگی دغدغه دارند و ما را راهنمایی میکنند این اطمینان خاطر را میدهم که این مورد توجه همه همکاران، مدیران و معاونان با عنایت خداوند خواهد بود.
اما هنوز این دغدغه برطرف نشده است که دغدغه دیگری ذهن برخی از مسوولان و مراجع را درگیر کرده و آن هم افزایش سرعت اینترنت است، مسالهای که با مخالفتهای بیشماری همراه شده است و برخی معتقدند به خاطر افزایش سرعت اینترنت باید وزیر ارتباطات را استیضاح کرد!
اما به راستی چرا افزایش سرعت اینترنت از سوی وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات به عنوان عالی ترین مقام وزارت باید کار عجیب و غیراخلاقی (از سوی برخی) اعلام شود، مگر وزیر ارتباطات به غیر از انجام امور مربوط به IT و ICT باید دغدغه دیگری داشته باشد؟
از سوی دیگر بسیاری از کشورهای دنیا در حال عبور از نسل چهارم و ورود به نسل پنجم هستند و ایران به عنوان بزرگترین کشور خاورمیانه با تعداد قابل توجهی از کاربر اینترنت و موبایل هنوز در نسل دو درجا زده و ورود به نسل سوم حاشیههایی را به همراه داشته است که جای تعجب دارد! مگر نه اینکه تا قبل از اعطای مجوز به دو اپراتور اول و دوم، اپراتور سوم با عنوان نسل سوم خدماتی را به کاربرانش ارایه میداد و میدهد؟! پس چه تفاوتی باید وجود داشته باشد؛ مسالهای که حتی وزیر ارتباطات نیز آن را مطرح کرده است.
از سوی دیگر افزایش سرعت اینترنت میتواند نه تنها یک نوع آرامش را به کاربران اینترنت بدهد بلکه با دیدگاه اقتصادی میتواند برای کشور مفید باشد، چرا همیشه باید نیمه خالی لیوان را دید؟ چرا نباید از این عملکرد وزیر ارتباطات خوشحال بود؟ وزیری که حرفهایش به وعده باطل و خیالی تبدیل نشده است ؟!چرا باید وزیر ارتباطات را آنقدر در منگه و فشار بگذاریم و با جوسازی و ایجاد حاشیه از وی بخواهیم که اعطای مجوز نسل سوم و افزایش سرعت اینترنت را لغو کند؟ چرا باید به وزیر ارتباطات تهمت بزنیم که برای دریافت پول بیشتر از اپراتورها مجوز نسل سوم را ارایه کرده است؟ چرا باید وزیر ارتباطات را مجرم دانست و عملکردش را که همان ورود فناوری و ارتقای آن است جرم محسوب کرد؟ و هزارویک چرای دیگر....