مسئولان اصفهانی درباره خشکی زاینده‌رود دروغ می‌گویند

کارخانه‌های فولاد، ورق، پتروشیمی، پالایشگاه و ذوب‌آهن خورنده آب هستند. باید مردم اصفهان بدانند که کلا در استان چهار‌محال‌وبختیاری از صفر تا صد آب زاینده‌رود در زمستان 3 درصد و در تابستان‌ها ۷ درصد استفاده می‌شود. هم‌اکنون اکثر قریب به اتفاق روستا‌های ما‌ آب شرب ندارند. ۲۴۰ روستا را با تانکر آب می‌دهیم. خود شهرکرد مشکل آب شرب دارد. مسئولان اصفهان فرافکنی و دروغ‌پردازی می‌کنند.
کد خبر: ۴۳۱۱۵۰
|
۱۰ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۹:۱۴ 01 September 2014
|
30657 بازدید
|
مسئولان اصفهانی در مورد خشکی زاینده رود دروغ می گویندچند سالی است که رودخانه زاینده‌رود ‌اصفهان خشک شده و مسئولان در اصفهان، یکی از دلایل این خشکی را برداشت بیش از حد آب در بخش بالادستی رودخانه زاینده رود می‌دانند. در همین حال، چند روز پیش، مردم اصفهان در تجمعی در کنار رودخانه زاینده‌رود به خشکی این رودخانه اعتراض کرده و خواستار رسیدگی مسئولان شدند.

به گزارش «تابناک»، یکی از راهکارهای حل کمبود آب استان اصفهان، بهره‌برداری از پروژه‌های انتقال آب از دیگر استان‌ها به این استان است، که البته با مخالفت جدی مسئولان و مردم استان‌های همجوار روبه‌رو شده است.

در همین راستا، سید سعید زمانیان، نماینده مردم شهرکرد در مجلس شورای اسلامی در گفت‌و‌گو با «تابناک» به بررسی موضوع کم آبی استان اصفهان و خشکی زاینده‌رود پرداخته است.

وی در آغاز پیرامون علت اصلی خشکی زاینده رود گفت: تغییر اقلیم، عدم بارش برف و خشکسالی شش سال اخیر در کشور، باعث خشک شدن زاینده رود است، ولی در این ارتباط باید چند نکته را یادآور شوم؛ نخست اینکه مدیریت سد زاینده رود از صفر تا صد در اختیار استان اصفهان است. خروجی سد زاینده رود در سد تنظیمی هرچه قدر است، به خاطر زایش‌ها در حاشیه زاینده رود در چهار محال بختیاری یک متر و نیم در ارتفاع بیشتر به استان اصفهان انتقال داده می‌شود.

این نماینده مجلس افزود: ما این موضوع را به مسئولین کشوری ‌نشان داده‌ایم. این حرف‌ها که این آقایان می‌زنند، مبنی بر زیاد استفاده کردن از آب در چهار‌محال‌وبختیاری دروغ است. دلیل خشکی زاینده‌‌رود، سو‌ءمدیریت و توسعه نامتوازن در سال‌های گذشته بوده است.

زمانیان گفت: کارخانه‌های فولاد، ورق، پتروشیمی، پالایشگاه و ذوب آهن خورنده آب هستند. باید مردم اصفهان بدانند که کلا در استان چهار‌محال‌وبختیاری از صفر تا صد آب زاینده رود در زمستان 3 درصد و در تابستان‌ها ۷ درصد استفاده می‌شود. هم‌اکنون اکثر قریب به اتفاق روستا‌های ما فاقد آب شرب است. ۲۴۰ روستا را با تانکر آب می‌دهیم. خود شهرکرد مشکل آب شرب دارد. مسئولان اصفهان فرافکنی و دروغ‌پردازی می‌کنند.

وی پیرامون کمبود آب شرب در اصفهان بیان داشت: مسئولان در اصفهان شایعه پراکنی و دروغ می‌گویند. هیچ موقع کسی نگفته ‌آب شرب برای کسی تأمین نشود. ما گفته‌ایم باید آب شرب همه تأمین شود، ولی جلو‌ زیاد‌ه‌خواهی‌ها و تغییر بستر رودخانه می‌ایستیم.

او ادامه داد: باید بررسی کنید چقدر به ذوب‌آهن، فولاد، پتروشیمی و کارخانه‌های دیگر آب داده‌اند. سد تنظیمی چم آسمان پر آب است و هیچ مشکلی ندارد. چه اتفاقی می‌افتد از چم آسمان همه این آب تمام می‌شود. من همین جا همه مسئولان را دعوت می‌کنم از این محل دیدن کنند. این‌ها دروغ‌پردازی می‌کنند.

وی در ادامه پیرامون سوء‌مدیریت در گذشته گفت: توسعه نامتوازن در کشور در زمان‌های گذشته وجود داشته است. چه کسی گفته است ذوب آهن، فولاد و همه کارخانه‌ها در اصفهان باشند. شما آب فولاد را قطع کنید. مردم باید بدانند، ‌این کارخانه‌ها چقدر آب مصرف می‌کنند. پرسش این است که سهامداران شرکت‌های که در مورد زاینده‌رود کار می‌کنند، چه کسانی هستند. چه کسانی این پروژه‌ها را خلاف کلید زدند؟

زمانیان گفت: یکی دیگر از موضوعات کشت غرقابی برنج است. برنج بیشترین آب را می‌خواهد. توزیع ناعادلانه صنایع در سال‌های گذشته در استان اصفهان، باعث خشکی زاینده‌رود شده است؛ افزون بر اینکه استاندار و رئیس شورای اصفهان قبلا در سطح بالای وزارت نیرو بوده‌اند. همه قریب به اتفاق مسئولین استان اصفهان مسئولین وزارت‌خانه‌های مختلف بوده‌اند و می‌دانند دلیل چیست!

وی در ارتباط با تونل گلاب ۲ یا بهشت آباد گفت: این پروژه بدبختی استان اصفهان را در پی دارد. این‌ها به مردم دروغ می‌گویند. نزدیک به ۸۰ هزار تن از مردم اصفهان در حاشیه زاینده‌رود از حد فاصل چم نار تا باغ بهادران آواره می‌شوند. این‌ها دارند در پروژه گلاب ۲ بستر رودخانه را تغییر می‌دهند و به مردم اصفهان دروغ می‌گویند. این‌ها می‌خواهند بستر رودخانه را تغییر بدهند و زاینده رود را به طرف نجف‌آباد و تیران منحرف کنند. این خیانت به امنیت و منافع ملی کشور است.

این نماینده مجلس در پایان تأکید کرد: استان چهارمحال سه تا پنج ماه در تابستان بهره‌برداری از آب به میزان ۷ تا ۱۰ درصد می‌کند. سرانه فضای سبز اصفهانی‌ها ۱۲ متر است، ولی در استان ما فضای سبز بسیار کم است. آقایان در اصفهان زیاده‌خواه هستند و برای اینکه سوء‌مدیریت قبلی خود را پوشش دهند، فرافکنی می‌کنند. ما از همه مسئولین کشور می‌خواهیم ‌بیایند و بررسی کنند که چرا زاینده رود خشک شده است.

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳ صفحه خبر
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۷۱۱
انتشار یافته: ۲۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۱۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
صنعت مهاجرت وآلودگی را بهمراه داشته است خدا کند شر این صنعت آلوده از اصفهان کم شود
پاسخ ها
سجاد
| United States |
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
آقا این صنعت رو بدید به ما
کشاورزی ارزونی خودتون
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۹:۳۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
دقیقا تمام مطالب این نوشتار درسته
فولاد مبارکه و ذوب اهن به تنهایی 300 میلیون مترمکعب اب در سال مصرف میکند یعنی 25 درصد حجم کل سد زاینده رود!!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
تابناك عزيز نظرات سايت شمابراي مردم اصفهان كاملا شناخته شده واهداف شماكاملا مشخص است!! كارخانه هاي اصفهان چندين دهه است كه مشغول به فعاليت هستند ولي از زمان دخالت احمدي نژاد كه بدون درنظرگرفتن حق ابه مردم ساير استانها اب زاينده رود راحاتم بخشي كرد اين مشكلات ايجاد شد خواهش ميكنم با شعور مردم اگاه مانند رييس جمهور قبل بازي نكنيد!!!
جواد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
دقیقا درسته
علی اصفهان
|
Italy
|
۱۹:۲۶ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
مگر مردم شهر کرد نفت و بنزین پالایشگاه اصفهان و فولاد اصفهان و ذوب اهن را استفاده نمیکنند!؟ پس اگر بی ابی یا کم ابی هم هست باید باید استانهای همجوار هم این بی ابی را تجربه کنند.
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
هیچ تصمیمی بدون بررسی و با عجله گرفته نشود
یاسین نجفی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۰ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
بسیار نقد منصفانه ای بود صنعتی شدن مناطق کویری دور از انصاف است در همه دنیا صنایع سنگین را در مجاورت دریا میسازند
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
کمی از صنایع اصفهان را به استان های همجوار انتقال دهند
sajad
|
United States
|
۱۹:۳۲ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
اضافه کنید آبیاری های غرقابی اصفهانی ها + برنج کاریشان+ بسیاری فاضلا بهای صنعتی و هزاران ندام کاری آقایان مدعی مدیریت در کشور را
حقی که سالها خوردید روزگاری باید پس میدادید
حسين
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۳۵ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۰
براي اين نماينده محترم متاسف هستم .زيرا كليه مسئولين استاني وكشوري به موضوع مشكلات خشكسالي زاينده رود اشاره ويكي ازدلايل عمده آن را استفاده بي رويه آب دربالادست سد اعلام كرده اند انشاءا...جملگي كشوري فكر كنيم وازتنگ نظريها وقوم گرايي پرهيزنماييم.
Dr Salehi
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۳۹ - ۱۳۹۳/۰۶/۱۱
بررسی مشکلات زاینده رود همچون موارد مشابه مربوط به یکی دو سال نمی شود. مشکلات گسترش بدون برنامه صنعت تنها یکی از این موارد است. من به عنوان یک اصفهانی و آشنا به مسایل آب به جرات می توانم بگویم تبدیل مشکل زاینده رود در طی چند دهه اخیر صورت گرفت ولی بزرگترین مشکل تبدیل شرکت های آب منطقه ای به شرکت های آب استانی است که تمام آن نیز به سبب فشار نمایندگان در گذشته است، که باعث شد مدیریت یکپارچه بر روی آب زاینده رود انجام نشود.
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
عملکرد صد روز نخست دولت مسعود پزشکیان را چگونه ارزیابی می کنید؟