تخريب زيرساخت‌هاي سوريه برای مبارزه با داعش

سال گذشته نيز دولت‌هاي غربي به سركردگي آمريكا در صدد بودند به بهانه استفاده از گازهاي شيميايي در سوريه به اين كشور حمله كنند كه البته با تدبير دولت دمشق و اجازه خارج ساختن كليه مواد شيميايي مورد استفاده در ساخت سلاح شيميايي از خاك سوريه، اين بهانه از دست دولت‌هاي غربي گرفته شد
کد خبر: ۴۳۸۰۹۰
|
۰۷ مهر ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۸ 29 September 2014
|
6056 بازدید
حسن خياطي در سرمقاله جمهوری اسلامی نوشت:

حملات آمريكا و هم‌پيمانانش به خاك سوريه به بهانه مبارزه با گروهك تروريستي - تكفيري داعش در حالي يك هفته را پشت‌سر گذاشته كه در اين حملات حداقل 12 پالايشگاه وحلقه‌هاي چاه نفتي سوريه كه در مناطق تحت اشغال داعش قرار دارد توسط جنگنده‌هاي ائتلاف بمباران شد. اين حملات در حالي انجام گرفت كه دولت سوريه هيچگونه درخواستي از دولت‌هاي غربي وهمپيمانان آنها براي حمله به مواضع تروريست‌ها نداشته و لذا آن را بايد نوعي خودسري آمريكايي‌ها و شركاي آنها برخلاف قوانين بين‌المللي ارزيابي كرد كه در پشت‌پرده آن اهداف پنهاني نهفته است. 

ترديدي وجود ندارد كه تشكيل ائتلاف ضدداعش به رهبري آمريكا، با هدف رسيدن به آنچه غربي‌ها نتوانستند در طول 3 سال آشوبگري وايجاد بي‌ثباتي در سوريه به آن برسند صورت گرفته است. آمريكايي‌ها و هم‌پيمانان غربي ومنطقه‌اي آنها همانهايي هستند كه در اين مدت به ايجاد، تقويت وحمايت گروههاي تروريستي در سوريه پرداختند و پس از سالها زماني كه مشاهده كردند حمايت آنها از گروههاي تروريستي نتوانسته دولت سوريه را به زانو درآورد، ائتلاف ضدداعش را طراحي كردند تا بتوانند خود مستقيما به خاك سوريه حمله كنند و به عنوان اولين گام، زيرساخت‌هاي اقتصادي اين كشور را ويران نمايند. 

سال گذشته نيز دولت‌هاي غربي به سركردگي آمريكا در صدد بودند به بهانه استفاده از گازهاي شيميايي در سوريه به اين كشور حمله كنند كه البته با تدبير دولت دمشق و اجازه خارج ساختن كليه مواد شيميايي مورد استفاده در ساخت سلاح شيميايي از خاك سوريه، اين بهانه از دست دولت‌هاي غربي گرفته شد و آنها به هدف خود نرسيدند. همان زمان براساس گزارش‌هايي كه سازمان‌هاي بي‌طرف بين‌المللي درباره استفاده از گازهاي شيميايي در سوريه منتشر كردند مشخص گرديد كه استفاده از اين گازها توطئه‌اي با همكاري مشترك تروريست‌هاي داخل سوريه ودولت‌هاي غربي براي متهم نمودن دولت دمشق بود تا بلكه براساس آن بهانه‌اي براي حمله به دست بياورند. 

اكنون با گذشت يك هفته از آغاز بمباران مراكزي در خاك سوريه، مشخص گرديده كه جنگنده‌هاي ائتلاف ضدداعش بيشتر از آنكه مواضع تروريست‌ها را هدف قرار دهند، در پي ويران كردن زيرساخت‌هاي اقتصادي سوريه هستند و در حملات خود پالايشگاهها، چاه‌هاي نفتي، مراكز اقتصادي و زيربنايي كشور سوريه را هدف قرار مي‌دهند. علاوه بر آن در اين حملات تعداد زيادي از شهروندان غيرنظامي سوري نيز مورد هدف قرار گرفته و كشته شده‌اند كه اين واقعه تداعي‌كننده كشتارها و جنايات گسترده آمريكائيها در دوران اشغال افغانستان و عراق است. 

واقعيت اينست كه حملات خودسرانه ائتلاف ضدداعش به خاك سوريه، برخلاف گذشته چنين ائتلاف‌هائي، اينبار بدون كسب مجوزهاي قانوني از مجامع بين‌المللي نظير شوراي امنيت سازمان ملل صورت گرفته كه اين خود خطري به مراتب بزرگ‌تر از جنگ‌افروزي‌هاي سابق غربي‌ها در منطقه را گوشزد مي‌كند. اين‌، پايه‌گذاري بدعتي خطرناك درنظام بين‌الملل است و در واقع چيزي نيست مگر اقدام خودسرانه كشورهاي غربي در حمله به خاك يك كشور مستقل بدون توجه به قوانين ومقررات بين‌المللي وخطرناك‌تر اينكه تلاش مي‌كند اين تجاوز آشكار را تحت پوشش جامعه جهاني يا ائتلاف بين‌المللي موجه جلوه دهد. 

ايجاد ائتلافي كه هدف مستقيم آن انجام حمله وعمليات نظامي در داخل سرزمين دولت‌هاي مستقل بدون وجود مجوز بين‌المللي يا موافقت دولت‌ها است، مغاير دقيق وآشكار با اصول حقوق بين‌الملل است. گرچه تجربيات سال‌هاي اخير نشان داده است كه حتي شوراي امنيت سازمان ملل نيز تحت سلطه و سيطره قدرت‌هاي استعمارگر غربي قرار دارد با اينحال همكاري ميان دولت‌ها به بهانه تأمين امنيت بين‌المللي نيز لااقل در ظاهر نياز به يك چارچوب مورد حمايت قانوني با تاكيد بر منشور ملل متحد دارد زيرا مشروعيت آن منوط به مطابقت هر نوع همكاري بين دولت‌ها يا ائتلاف‌ها، با اصول واهداف منشور است. به همين دليل دعوت از برخي دولت‌هاي همسو و يا وابسته به يك جريان فكري براي تشكيل ائتلافي كه قصد آن نقض اصول واهداف منشور ملل متحد حتي به بهانه مبارزه با يك گروه تروريستي باشد، زمينه‌سازي براي يك كودتا عليه منشور ملل متحد، حقوق بين‌الملل و امنيت بين‌المللي است. 

اكنون مشخص شده است كه هدف نهائي ائتلاف آمريكايي ضدداعش، براندازي نظام سوريه است. "عبدالباري عطوان"، نويسنده وتحليلگر مشهور جهان عرب در مقاله‌اي با اشاره به مشاركت جنگنده‌هاي عربستان، امارات، قطر، بحرين و اردن در حملات هوايي به خاك سوريه نوشت: "عرب‌ها در مقابل پيوستن به ائتلاف بين‌المللي عليه داعش و شركت در حملات هوايي از آمريكا قول گرفتند كه اين حملات به سرنگوني نظام بشاراسد در سوريه منتهي شود، همانطور كه پيش از اين حملات نيروهاي ناتو به ليبي موجب سرنگوني نظام معمر قذافي شد." عطوان اضافه كرد: "هرچند نمي‌توان پيش‌بيني كرد كه 5 كشور عربي مزبور پس از پايان حملات هوايي وزماني كه ديگر چيزي براي بمباران باقي نماند و به عبارت بهتر پس از نابودي پالايشگاههاي نفت و نيز زيرساختهاي كشور در مرحله بعدي نيروي زميني به سوريه اعزام خواهند كرد يا خير؟ اما مي‌توان حدس زد كه اگر آمريكا به آنان قول نمي‌داد كه هدف نهايي اين جنگ تغيير نظام سوريه است، آنان در اين حملات شركت نمي‌كردند." 

دقيقا برهمين مبنا بود كه برخي نخبگان سياسي و ملت‌هاي منطقه از ابتدا نسبت به نيت كشورهاي ائتلاف‌كننده براي مبارزه با داعش ترديد داشتند و با توجه به عدم واكنش وتحرك جدي آنها بويژه آمريكا وهمپيمانان غربي اين كشور در آغاز حملات داعش به دو كشور سوريه و عراق و كشتار وحشيانه مردم، مي‌دانستند كه در پس اين دلسوزي‌هاي ظاهري براي حقوق بشر ودمكراسي، توطئه شومي نهفته است كه گذر زمان آن را آشكار خواهد كرد. 

اكنون مشخص شده است كه اينبار نيز دمكراسي وحقوق بشر به عنوان ابزاري براي منحرف كردن افكار عمومي جهان از سوي دولت‌هاي غربي مورد سوءاستفاده قرار گرفته‌اند و آنان با طراحي نقشه در حاليكه خود بوجود آورنده افراط‌‌گرايي در منطقه بوده‌اند، امروز به بهانه مبارزه با افراط‌گرايي، تلاش براي اجرائي شدن توطئه‌هاي قديمي و كهنه خود را شدت بخشيده‌اند. 

اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما
برچسب منتخب
# جنگ ایران و اسرائیل # قیمت طلا # مهاجران افغان # یارانه # حمله اسرائیل به ایران # خودرو
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات
نظرسنجی
با پاسخ ایران(وعده صادق 3) به حمله اسرائیل موافقید؟