گام بلند وزیر بهداشت برای پایان دادن به چالش بزرگ سینماگران؛

دیگر پیکر هنرمندی چون مهدی فتحی، گرو نگه داشته نمی‌شود؟

قائم مقام وزیر بهداشت وعده داد: «هر هنرمندی که توسط خانه سینما معرفی شود، در این بیمارستان درمان خواهد شد، افزون بر آن، خانه سینما برنامه ای برای چکاپ جامعه سینمایی ارائه دهد تا ما آن را انجام دهیم.» باید دید روند اجرایی این وعده وزارت بهداشت با سرعت پیش خواهد رفت و سال آینده در چنین اوفاتی، وضعیت به گونه‌ای تغییر کرده که هنرمندی محتاج نیازهای درمانی نباشد؟
کد خبر: ۴۳۹۵۹۶
|
۱۲ مهر ۱۳۹۳ - ۲۳:۵۷ 04 October 2014
|
49357 بازدید
|
در دورانی که بسیاری از هنرمندان کشورمان از خدمات درمانی رایگان بی‌بهره‌اند و پوشش بیمه‌ای مناسب و پشتوانه مالی مناسبی ندارند و یا پوشش‌های کنونی بیمه‌ای پاسخگو هزینه درمانشان نیست، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، عامل وقوع یک اتفاق بزرگ شد و دستور ایجاد مجموعه درمانی ویژه هنرمندان را داد تا بالاخره با ابتکار قاضی‌زاده، این چالش مرتفع شود.

به گزارش «تابناک»، هنرمندان در مقطع کنونی بیش از هر چیز، به بیمه بیکاری نیاز دارند، زیرا به واسطه مناسبات شغلی شان، بسیاری از هنرمندان گاهی چند سال بدون شغل هستند (سینماگران) و گاهی نیز آثارشان خریداران خوبی ندارد (نقاشان و خطاطان و...) و گاهی نیز اساساً زمینه فعالیتشان فراهم نیست (موزیسین‌ها) و بنابراین بیمه‌ سراسری بی‌کاری برای فرهنگیان به ویژه هنرمندان، یک ضرورت است؛ اما از بیمه کاری ضروری‌تر هم وجود دارد.

هنرمندان و به ویژه سینماگران همواره با چالش‌های جدی برای تأمین هزینه‌های درمانی شان روبه رو بوده‌اند. برخی هنرمندان شاخص و شهیر با نگاه مثبت بیمارستان‌های خصوصی مواجه شده‌اند و برخی مجموعه‌های درمانی به ایشان خدمات رایگان داده‌اند؛ اما برخی مراکز درمانی نیز حتی تحویل پیکر هنرمند را موکول به تسویه حساب کرده‌اند و زنده‌یاد مهدی فتحی چنین وضعیتی داشت.

دیگر پیکر هنرمندی چون مهدی فتحی، گرو نگه داشته نمی‌شود؟

در این شرایط همواره نقدهایی نیز متوجه خانه سینما بود که چرا در این زمینه گام بلندی برنداشته؛ اما عسکرپور و همکارانش یک حرکت ویژه انجام دادند و آن دعوت وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به جمع سینماگران کشور برای طرح این دغدغه و در نظر گرفتن راهکاری برای پایان دادن به بحرانی بود که چندین دهه پیاپی وجود داشت و سال به سال رو به وخامت نهاده است.

عصر چهارشنبه، نهم مهرماه، سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی به خانه سینما رفت تا نشست مشترکی با سینماگران داشته باشد؛ ایجاد مؤسسه‌ای فرهنگی، هنری در وزارت بهداشت جهت فراهم شدن شرایط مناسب برای تولید آثاری با موضوع سلامت در جامعه از نتایج برگزاری نشست سینماگران با وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از نتایج این نشست بود؛ نشستی که با حضور گروهی از سینماگران از جمله احمدرضا درویش، کیانوش عیاری، امیر اثباتی، شادمهر راستین، هنگامه قاضیانی، علی دهکردی، غلامرضا موسوی، ابراهیم مختاری، هارون یاشایایی، جهانگیر کوثری، حسن‌پور شیرازی، رضا ناجی و... برگزار شد.

محمدمهدی عسکرپور، مدیرعامل خانه سینما، در این نشست با اشاره به اینکه تاکنون مقامات بلندپایه دولتی به خانه سینما آمده‌اند گفت: «آن‌ها تلاش کردند، رابطه خوبی با اصناف سینمای ایران داشته باشند و البته برخی از این رابطه‌ها به ایجاد رویدادهای خوبی در سینما منجر شده است. همه دلمان لک زده بود تا از زبان وزیر یک وزارتخانه بشنویم که استراتژی مناسبی برای ده سال آینده و منطبق با واقعیت‌های جامعه در دستور کارشان قرار گیرد».

عسکرپور ادامه داد: «ما با معضلات اجتماعی بسیاری در جامعه مواجه هستیم که می‌تواند جذابیت‌های بسیاری برای سینما داشته باشد؛ اما نباید فراموش کرد این جذابیت‌ها، تاریخ مصرف مشخصی دارند و سینما با توجه به شرایط سخت تولید، ممکن است امروز در رابطه با موضوعی صحبت کند و تولید آن به یک دهه بعد برسد؛ زمانی که این موضوع برای جامعه دیگر جذابیت ندارد. وزیر بهداشت را یکی از محبوب‌ترین وزرای کابینه دولت روحانی است و امیدواریم این نشست به یک مسأله علمی و مشخص شود تا سال آینده بتوانیم ارزیابی مناسبی در این زمینه داشته باشیم و بگوییم چه کارهایی کرده‌ایم».

امیر اثباتی، نایب رئیس هیأت مدیره خانه سینما نیز گفت: «در نشست هایی که تا امروز برگزار شده، برای رسیدن به اهداف ترسیم شده، به نتیجه مطلوبی نرسیده‌ایم؛ اما امیدواریم در این جلسه بتوانیم زمینه ای فراهم کنیم که همکاری‌های ثمربخشی میان سینماگران و وزارت بهداشت ایجاد شود. بی‌شک رساندن این پیام‌ها از طریق سینما تأثیرگذار‌تر است، چون یک فیلم سینمایی یا یک فیلم کوتاه، می‌تواند تأثیر بیشتری در انتقال پیام‌های بهداشتی نسبت به سخنرانی‌های مسئولان داشته باشد».

دیگر پیکر هنرمندی چون مهدی فتحی، گرو نگه داشته نمی‌شود؟

فرهاد توحیدی رئیس هیات مدیره خانه سینما نیز گفت: «همه جای دنیا دولتمردان تلاش می‌کنند تا در حفظ سرمایه‌های فرهنگی و هنری گام بردارند و از آن محافظت کنند؛ اما در روزهای گذشته در فضایی که ساخته شد، برخی دوستان که مایه مباهات و افتخار سینمای ایران هستند، با الفاظ سختی نواخته شدند که از آن جمله می‌توان به کیانوش عیاری اشاره کرد. اگر یک هنرمند و سینماگر وجود دارد که پیوند و پلی بین سینما و جامعه پزشکی زده است، کیانوش عیاری، خالق سریال «روزگار قریب» است؛ کسی که این مرد بزرگ حوزه بهداشت کشور را به عنوان یک قهرمان ملی به جامعه هفتاد میلیونی کشور معرفی کرد.»

سیدحسن قاضی‌زاده هاشمی وزیر بهداشت نیز در این نشست با اشاره به اینکه ۸۰ درصد از سلامت مردم جامعه به سایر بخش‌ها از جمله فرهنگ مربوط می‌شود، توضیح داد: «اگر مردم خودشان نخواهند، هیچ یک از دستگاه‌ها نمی‌توانند در زمینه سلامت به آن‌ها کمک کنند. ارتباط حوزه کاری سینما و بهداشت در هم تنیده شده و ما در بخش بهداشت نیازمند کمک اهالی فرهنگ و هنر هستیم. متأسفانه در ایران ۶۰ درصد مرگ مردم به خاطر سوءرفتار در زندگی شخصی و فردی شان است. مانند مرگ در رانندگی که ۱۱ درصد مرگ‌های جامعه را به خود اختصاص داده است.»

وزیر بهداشت با اشاره به دو فیلم «بودن یا نبودن» و سریال «روزگار قریب» بیان کرد: «از کیانوش عیاری می‌خواهم که آثار جدیدی را در زمینه بهداشت و حوزه سلامت تولید کند. من به عنوان یک وزیر دوست دارم کم حرف بزنم و بیشتر عمل کنم و از جمله مدیران نتیجه گرا هستم. فکر می‌کنم که ایجاد گروه های کار‌شناسی، بتواند در رساندن ما به اهدافمان مؤثر باشد، چون آنچه مردم می‌خواهند ببینند، کار و نتیجه است و امیدوارم امشب جلسه‌ای باشد که نتیجه فاخری در راستای مراقبت از سلامت مردم داشته باشد.»

قاضی زاده گفت: «در یک سال گذشته، دولت تصمیم‌های خوبی گرفته و رضایتمندی را در مردم ایجاد کرده است که امیدوارم گام‌های بعدی مان هم در همین راستا باشد. ما می‌توانیم جلسات علمی با سینماگران برپا کنیم و بحث‌های علمی و اطلاع رسانی مناسبی در حوزه‌های گوناگون داشته باشیم. به یاد دارم سال‌ها پیش سریال با نام «خط قرمز» با موضوع ایدز ساخته شد که تأثیر بسیاری در جامعه داشت. بسیاری از بیماری‌ها مانند ایدز نیاز به فرهنگ سازی در جامعه دارد، در زمینه آموزش و انتقال مطالب از طریق فرهنگ و هنر بعد از خدا امیدم به آقای ایازی است که با تعامل و ایجاد زمینه‌های کاری با سینماگران می‌توانیم به نتایج خوبی برسیم.»

سیدمحمد هادی ایازی، قائم مقام وزیر بهداشت نیز گفت: «می‌خواهیم یک مؤسسه فرهنگی و هنری در وزارت بهداشت ایجاد و با جامعه سینمایی ارتباط برقرار کنیم تا شرایط مناسبی برای تولید آثاری با موضوع سلامت در جامعه فراهم شود. این مؤسسه در تعامل با جامعه سینمایی کشور می‌تواند آثار فاخر و ارزشمندی تولید کند البته ما در آغاز نگاه حمایتی داشتیم اما با نگاه جدید می‌توانیم آثار متفاوتی در حوزه سینما تولید کنیم.»

او همچنین در پایان این جلسه و برای جمع بندی به صحنه آمد و گفت: «پیشنهاد برای ایجاد کارگروه های گوناگون؛ پیشنهاد مناسبی بوده که وزیر آن را پذیرفته و به زودی انجام می‌شود.» و در ادامه نیز یک خبر خوش داد. ایازی با اشاره به درخواست رئیس انجمن بازیگران مبنی بر تخصیص کلینیکی برای اهالی سینما توضیح داد: «یکی از بیمارستان های خصوصی را که طرف قرارداد ماست، به عنوان بیمارستان خاص هنرمندان در نظر می‌گیریم و هر هنرمندی که توسط خانه سینما معرفی شود، در این بیمارستان درمان خواهد شد؛ افزون بر آن خانه سینما برنامه‌ای برای چکاپ جامعه سینمایی بدهد، تا ما آن را انجام دهیم.»

با این اوصاف باید به انتظار نشست و دید  روند اجرایی این وعده وزارت بهداشت با سرعت پیش خواهد رفت و سال آینده در چنین اوفاتی، وضعیت به گونه‌ای تغییر کرده که هنرمندی محتاج نیازهای درمانی نباشد و گام بلند وزیر بهداشت و همکارانش که در مجموع جزو وزرای موفق دولت یازدهم محسوب می‌شود، عملی می‌شود و چالش بزرگ و تاریخی سینماگران را برطرف خواهد ساخت؟
اشتراک گذاری
تور پاییز ۱۴۰۳
بلیط هواپیما تبلیغ پایین متن خبر
مطالب مرتبط
نظرات بینندگان
غیر قابل انتشار: ۱
در انتظار بررسی: ۱۲
انتشار یافته: ۲۳
علي جعفري
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۲۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
از بذل و توجه تان ممنون
مشکوک
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۵۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
به جناب دکتر قاضی زاده بفرمائید که : محبوبیت زیاد کار دستشان خواهد داد کمی مراقب باشند
سید تقوی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۳۱ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
من هنرمند نیستم اما حرکت های خوب باید مورد تحسین قرار بگیره .. ممنون ... ولی تا دقیق اجرایی شدنش به نظرم نباید خبر منتشر کنند
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۵۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
خوب بالاخره خبر قول دادنو باید منتشر کنن که بعدا بشه طلبکار بود!!!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۳:۴۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
واقعا بر ما چه گذشته است ؟پاسخگو چه کسی می باشد؟
ناشناس
|
Canada
|
۰۴:۲۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
Khoda ra s hokr
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۵۸ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
این مشکلات هنرمندان تقصیر خودشان است.در دوران جوانی شان شیکپوش خوشخور خوش سوار(ماشین)خوشگشت خوشسفر خراج هستند و بفکر تامین آینده نمیباشندو در دوران ازکارافتادگی چشم به این مسایل دارند . قناعت کردن مردم برای دفع چنین ابتلایی است
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۰۷ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
گُل گقتی
ناشناس
| United States |
۱۵:۱۲ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
مثل اینکه فیلم زیاد نگاه میکنید. زندگی واقعی هنرمندان شبیه زندگی توی فیلمهاشون نیست!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۷:۴۵ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
اگر ٠/٠٥٠از پزشكان ما مانن آقاى هاشمى عزيز دلسوز و خير بودند ايران گلستان مى شد . خدا عمر و عزتت را زياد كند آقاى هاشمى وزير عزيز و دوست داشتنى بهداشت
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۵:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
انسان باید از بازوی خود توقع داشته باشد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۸:۵۹ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
در ایران ما با انواع و اقسام بیمه های درمانی مواجه هستیم که هر کدام به فراخور موقعیت مالی بیمه کننده به بیمار خدمات درمانی می دهند در حالیکه اکثر جمعیت کشور با داشتن بیمه هایی همچون تامین اجتماعی و نیروهای مسلح و کارکنان دولت و غیره وغیره از تامین درمانی مناسبی برخوردار نیستند کافی شما سری به بیمارستانهای دولتی و یا درمانگاههای این نوع بیمه ها بزنید تا متوجه شوید چه مصائبی را باید تحمل کنید که و چقدر باید دوندگی و تحمل درد کنید و بصورتی که در شان انسان باشد درمان نشوید من خودم که بازنسشته نیروهای مسلح هستم به علت عدم پذیرش در یکی از همین بیمارستانهای به اصطلاح فوق تخصصی مرگز آموزشی که اگر اسم آنرا ببرم مطلبم را منتشر نمی کنید با اینکه دچار خونریزی فعال شده بودم و اورژانس مرا به ان بیمارستان برد پذیرش نشدم و پس از کلی معطلی به ناچار به بیمارستان خصوصی مراجعه که متحمل هزینه زیادی جندین ملیون تومان شدم حال مقایسه می کنم ببینید آیا وضعیت همه بیمه ها این طور است بیمه بانک ملی بیمارستان خاص خودش را دارد بیمه شرکت نفت همین طور انواع بانکهای دولتی و خصوصی و مراکز بیشمار دیگر به بهترین وجه و کمترین هزینه خدمات می دهند ولی اگر آمار بگیرید شاید جند درصد از کل مردم ایران که زیر پوشش این مراکز ن
ابوالحسن
|
United States
|
۰۹:۲۰ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
بسيار كار خوب و ارزشمندي اين جناب وزير انجام داده اند باشد كه جاي تقدير دارد
ارزوي موفقيت هم براي ايشان و هم براي جامعه هنري ايران را داريم
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۹:۲۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
فقط هنرمندا! بقیه آدم نیستن؟
پاسخ ها
ناشناس
| Iran, Islamic Republic of |
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۳/۰۷/۱۳
جان بعضیها جان است مال بقیه بادمجان یا کمتر
برچسب منتخب
# قیمت طلا # مهاجران افغان # حمله اسرائیل به ایران # انتخابات آمریکا # ترامپ # حمله ایران به اسرائیل # قیمت دلار # سردار سلامی
الی گشت
قیمت امروز آهن آلات